AKCIÓ

Vásároljon legalább 9 000 Ft összértékben és megajándékozzuk egy digitális lázmérővel.

Ajándék digitális lázmérő

Ajándék

Ovulciós és terhességi teszt neszesszerA nagyobb csomag ovulációs és terhességi tesztcsíkokhoz diszkrét, esztétikus textil tartót adunk ajándékba. (Az akció a 20 db-os terhességi vagy az 50 db-os ovulációs tesztekre ill. az 50+10 db-os tesztcsomagokra vonatkozik.)

Termékajánló

Terhességi tesztek

Főkategória >Terhességi tesztek

Hogyan válasszuk ki az terhességi (hCG) teszt érzékenységét? 

A terhességi teszt a hCG hormonnak a teszt érzékenységétől magasabb szintjét mutatja ki. A hCG hormon a beágyazódástól kezdve termelődik, mennyisége hozzávetőleg minden másnap megduplázódik.
Az érzékenyebb teszttel hamarabb kimutatható maga a megtermékenyülés, viszont figyelembe kell venni, hogy a fogamzások jelentős részéből nem lesz valódi terhesség.
Fölösleges csalódástól kímélhetjük meg magunkat, ha kivárjuk a menstruáció napját és normál érzékenységű tesztet használunk.Mit kell tudni a terhességi (hCG) tesztekről?

Az otthon végezhető terhességi tesztek a terhesség korai kimutatására szolgálnak. Általánosságban elmondható, hogy egy 25 mIU/ml-es érzékenységű teszt a fogamzást (nem az együttlétet!) követő 8-10. napon már kimutathatja a terhességet. A terhességi tesztet vizeletből végezzük és a hCG (humán korion gonadotrop) hormon (érzékenységtől magasabb szint feletti) jelenlétét jelzi. Ez a hormon a beágyazódástól termelődik a fejlődőben lévő placentában, szintje a terhesség elején minden másnap megduplázódik. Azonban minden nőnél és minden terhességnél más-más ütemben termelődhet a hCG, ezért mindenkire érvényes megállapítást nem tehetünk.

Terhességi teszt hCG szint változása

Miért tőlünk vásároljon terhességi tesztet?

Minőségi terhességi tesztek

A legszigorúbb EU-s (CE No. V1 0806 63367 003), ISO (13485, 9001, 14971) és német (TÜV 287174) minőségi tanúsítvánnyal rendelkező terhességi teszteket árulunk kedvező áron. Rendelkezünk az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal engedélyével is (nyilvántartási szám: HU/CA01/29773/11).

tuv tanusitvannyal rendelkezo ovulacios teszt iso tanusitvannyal rendelkezo ovulacios tesztiso tanusitvannyal rendelkezo ovulacios teszt


Olcsó terhességi tesztek

Kiemelkedő ár-érték arány: A nálunk kapható terhességi teszt jelenleg Magyarországon az egyik legolcsóbb, szabályosan forgalmazott minőségi termék.
A patikákban, drogériákban kapható hCG tesztek darabára 300-2000Ft, ezzel szemben a mi tesztjeink már 105Ft-os darabártól kaphatók (ovulációs teszttel közös csomagban még olcsóbban).

Mikor érdemes legkorábban tesztelni?

Túl korai vagy túl érzékeny teszttel való tesztelés

Nagy a kísértés, főleg ha már régóta várunk a babára, hogy minél hamarabb kimutassuk a terhességet. A 10-20mIU/ml-es érzékenységű tesztek ugyan alkalmasak erre, sőt a legtöbb esetben a 25 mIU/ml-es tesztek (a legtöbb teszt ilyen) is kimutatják a terhességet már a menstruáció várt napja előtt, de sok csalódástól megkímélhetjük magunkat, ha bírjuk türelemmel és csak a várt mensi napján vagy azt követően tesztelünk. A legújabb kutatási eredmények szerint ugyanis az első gyermeküket tervezőknél a fogamzások akár 80%-ából, míg a többedik gyermekáldásra várók esetében a fogamzások akár 40%-ából nem alakul ki végül terhesség. Ezekben az esetekben azonban a túl korai vagy túl érzékeny tesztelés pozitív eredményt adhat.

Mikor optimális?

A legjobb, ha a teszteléssel kivárjuk a menstruáció napját, de ha nagyon nem bírjuk cérnával, akkor 25mIU/ml-es terhességi teszttel már tesztelhetünk néhány nappal korábban is. Persze ilyenkor a negatív eredmény még nem biztos (ha még túl alacsony a hormon szintje), halovány pozitívnál pedig mindenképpen ismételjük meg a tesztet 2 nap múlva. Ilyenkor a csík színének erősödnie kell.

Hogyan kell használni?

A terhességi tesztek elvégzéséhez vizeletet kell gyűjteni. A teszt elvégzéséhez a reggeli vizelet a legalkalmasabb, hiszen abban a legmagasabb a hCG hormon koncentrációja.

Tesztjeink megfelelő használatához magyar nyelvű használati utasítást mellékelünk. A használati utasítás a termék oldalon, a termékek leírásában is megtekinthető.

Terhességi teszt kiértékelése

A terhességi teszt pozitív, ha a teszt és a konroll-csík is megjelenik rajta a használati utasításban leírt időn belül. Ez azt jelenti, hogy a szervezetben emelkedett a hCG szint, azaz valószínűleg terhes.

Az terhességi teszt negatív, ha csak a kontroll-csík látható. Nagyon halvány tesztcsík esetén a tesztet 2 nap múlva érdemes megismételni.

Az terhességi teszt eredménytelen, ha a kontroll-csík nem jelenik meg a megadott időn belül. Ilyenkor újabb tesztet kell elvégezni.

Terhességi teszt felépítése

Mennyire megbízható az eredmény?

A 25mIU/ml-es érzékenységű terhességi tesztek laboratóriumi körülmények között általában 99%-ban pontos eredményt adnak, azaz megbízhatóan jelzik a vizelet hCG szintjét. Az otthoni használatból eredő pontatlanságok (a használati utasítás be nem tartása, pl. az eredmény kiértékelése a megadott idő letelte után) azonban csökkentik a megbízhatóságot. Hamis pozitív ill. hamis negatív eredményt kaphatunk olyan esetekben is, amikor a teszt pontosan jelez, azonban a tesztelés körülményei miatt a terhesség létezését vagy hiányát mégsem igazolja.
Például a túl korán elvégzett negatív teszt pontos lehet, hiszen a vizelet hCG tartalma még nem haladja meg a 25mIU/ml-es szintet, ennek ellenére fennállhat a terhesség, csak a teszt által érzékelt szintet még nem érte el a szervezetben a hCG koncentrációja.
Hamis pozitív eredményt adhat a teszt pl. hCG tartalmú gyógyszerek szedése esetén. Ilyenkor a vizelet hCG szintje megemelkedik, amit a teszt ki is mutat, de ennek oka nem feltétlenül a terhesség, pusztán a gyógyszer hatása.


Terhességi tesztekről még többet olvashat a Tudástárban.