Clearblue terhességi teszt gyors eredmény (1db, 25mIU/ml)
Clearblue terhességi teszt gyors eredmény (1db, 25mIU/ml)
2 490 Ft

Clearblue terhességi teszt gyors eredmény (1db, 25mIU/ml)

  • 1 db vizeletsugaras terhességi teszt.
  • Normál érzékenység (25 mIU/ml)
  • Lejárat: 2026. április

Önellenőrzésre szolgáló in vitro diganosztikai eszköz.

2 490 Ft
Részletek

A Clearblue terhességi teszt gyors eredmény a legkönnyebben használható terhességi teszt, emellett a Clearblue pontosságát is nyújtja és az eredmény akár 1 perc alatt megjelenik. Forradalmian új kialakítása a nők körében végzett, kiterjedt kutatás eredménye.

99% feletti pontosság
Az Ön menstruációja esedékességének napjától.

Ergonomikus forma
A hosszabb, hajlított nyél könnyű és higiénikusabb használatot biztosít.

Extraszéles vég
A szélesebb színváltó vég megkönnyíti a mintavételt, és fehérről rózsaszínre változik, ezzel jelezve a helyes mintavételt.

Egyértelmű plusz (+) vagy mínusz (–) eredmény
Könnyen leolvasható pozitív (+) vagy negatív (–) „terhes” eredmény, akár 1 perc alatt.

Hogyan kell használni a Clearblue terhességi teszt gyors eredmény terhességi tesztet?

Mielőtt elkezdi a tesztelést:
Mindig figyelmesen olvassa el a betegtájékoztatót mielőtt elvégzi a terhességi tesztet. Amikor készen áll a terhesség teszt elvégzésére, vegye ki a terhességiteszt-csíkot a fóliacsomagolásból, és vegye le a kék kupakot. Azonnal végezze el a tesztet.

Clearblue terhességi teszt gyors eredmény
A teszt elvégzése
Egyszerűen tartsa a nedvszívó, színváltó véget lefelé irányítva a vizeletsugárba vagy egy vizeletmintába, amely tiszta, száraz tartályban van, 5 másodpercig.
A színváltó vég ekkor azonnal rózsaszínre vált, ami azt jelzi, hogy vizeletet szív magába. A színváltó véget 5 másodpercen keresztül folyamatosan a vizeletben kell tartani.

Clearblue terhességi teszt gyors eredmény mintavétel

Várjon 1–3 percet
Amint elkezd működni a terhességi teszt, kék vonalak jelennek meg.

Az eredmények leolvasása
Az eredményt az eredményjelző ablakban olvashatja le. Kék vonalnak kell megjelennie az ellenőrző ablakban az eredmény leolvasásakor. Ez mutatja, hogy a teszt működik.


Clearblue terhességi teszt gyors eredmény leolvasásA „Terhes” eredmény 1 percen belül megjelenhet, ha a tesztet a menstruáció kimaradásának első napjától végzi (ami az esedékes menstruáció napját követő nap). Várjon 3 teljes percet a „Nem terhes” eredmény megerősítése érdekében, illetve akkor, ha a menstruáció kimaradása előtt végzi el a tesztet.
Ha az ellenőrző ablakban 10 percen belül nem jelenik meg a kék vonal, akkor a teszt nem működőképes.
Nem számít, ha a „+” szimbólumot alkotó egyik vonal világosabb vagy sötétebb, mint a másik; az eredmény mindenképpen „Terhes”.
A teszt elvégzésétől számított 10 percen belül olvassa le az eredményt. Ne foglalkozzon az eredmény ez idő utáni változásával.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Mennyire pontos a Clearblue terhességi teszt – gyors eredmény?

A Clearblue terhességi teszt – gyors eredmény a laboratóriumi vizsgálatok esetén 99% feletti pontosságú, amikor az esedékes menstruáció napjától kezdődően használják.

Hogyan működik a Clearblue terhességi teszt – gyors eredmény?

Ha Ön terhes, a szervezete egy hCG (humán choriogonadotropin) nevű terhességi hormont termel. A terhesség korai szakaszában a szervezet hCG mennyisége megemelkedik. A Clearblue terhességi teszt – gyors eredmény ennek a hormonnak már kis mennyiségét ki tudja mutatni a vizeletben (A teszt érzékenysége 25 mIU/ml).

Gyógyszer vagy betegség befolyásolhatja-e az eredményt?

A teszt elvégzése előtt mindig olvassa el az aktuálisan szedett gyógyszerek gyártóinak utasításait.

  • A hCG-t tartalmazó, megtermékenyülést elősegítő gyógyszerek félrevezető eredményeket okozhatnak. Ezeket a megtermékenyülést elősegítő gyógyszereket általában injekcióval adják be, és ha a beadás után túl hamar végzi el a tesztet, téves „Terhes” eredményt kaphat.
  • Más termékenységi terápiák, fájdalomcsillapítók és hormonális fogamzásgátlók (pl. fogamzásgátló tabletta) nem befolyásolhatják az eredményt.
  • Ha a közelmúltban abbahagyta a hormonális fogamzásgátlás alkalmazását, vagy termékenységi terápiákat alkalmaz, előfordulhat, hogy menstruációja rendszertelen, ami túl korai teszteléshez vezet.
  • Ha nemrég terhes volt (még ha nem is hordta ki a teljes időtartamot), akkor előfordulhat, hogy téves „Terhes” eredményt kap.
  • A méhen kívüli terhesség, a petefészekciszták, a menopauza és néhány igen ritka betegség is okozhat félrevezető eredményt.

Ha váratlan eredményt kap, forduljon kezelőorvosához.

Már korábban „Terhes” eredményt kaptam, de elvégeztem újra a tesztet, és most „Nem terhes” eredményt kaptam, vagy megjött a vérzésem. Ez mit jelent?

Noha a Clearblue terhességi teszt – gyors eredmény 99% feletti megbízhatósággal mutatja ki a terhességi hormont a menstruáció esedékességének első napjától, mégis lehetséges, hogy „Terhes” eredményt kapott, de később kiderül, hogy mégsem terhes (azaz később egy „Nem terhes” eredményt kaphat, vagy megjöhet a vérzése). Ennek oka lehet természetes vetélés a terhesség korai szakaszában, melyet korai vetélésnek nevezünk. Sajnos ez nem ritka jelenség, hiszen minden 4 terhességből 1 korai vetéléssel ér véget. Ha váratlan eredményt kap, kérjen tanácsot az orvosától.

A Clearblue gyors eredményű terhességi tesztet használtam, de a színváltó vég nem vált teljesen rózsaszínűvé. Mit kell tennem?

Ha a színváltó vég nem színeződik teljesen rózsaszínre, akkor lehetséges, hogy nem itatta át elegendő vizelettel. Ha azonban az ellenőrző ablakban lévő kék vonal a teszt elvégzésétől számított 10 percen belül megjelenik, akkor a teszt sikeres.

A Clearblue gyors eredményű terhességi tesztet használtam, de az ellenőrző ablakban nem jelent meg kék vonal. Mit kell tennem?

Ha a teszt elvégzésétől számított 10 percen belül nem jelenik meg a kék vonal az ellenőrző ablakban, akkor a teszt nem sikeres. Ennek a következő okai lehetnek:

  • A színváltó vég nem volt lefelé néző helyzetben, vagy a terhességi tesztcsík a vizeletbe mártás után nem lett elfektetve.
  • A vizelet túl sok vagy túl kevés volt. 5 másodpercig vegyen mintát.

Ismételje meg a tesztet új terhességi tesztcsíkkal, és gondosan tartsa be az utasításokat. A vizeletmintát akár egy tiszta, száraz tartályba is leveheti, melybe aztán kizárólag a színváltó véget mártja bele 5 másodpercre.

Mit tegyek, ha nem vagyok biztos az eredményben?

A „Terhes” eredményhez az szükséges, hogy a teszt elvégzésétől számított 10 percen belül egy kék vonal jelenjen meg az ellenőrző ablakban, illetve egy „+” szimbólum az eredményjelző ablakban. A „+” szimbólum többféleképpen jelenhet meg az eredményjelző ablakban, azonban a „+” szimbólumot alkotó vonalaknak és az ellenőrző ablakban lévő csíknak hasonló szélességűnek kell lenniük.

A „Nem terhes” eredményhez az szükséges, hogy a teszt elvégzésétől számított 10 percen belül egy kék vonal jelenjen meg az ellenőrző ablakban, illetve egy „-” (negatív előjel) szimbólum az eredményjelző ablakban.
Ha továbbra sem biztos az eredményben, akkor a teszt megismétlése előtt várjon legalább 3 napot, és gondosan tartsa be az utasításokat.

A teszt szerint nem vagyok terhes. Mit kell tennem?

Lehet, hogy nem terhes, vagy a terhességi hormon szintje még nem elég magas ahhoz, hogy kimutatható legyen. Teszteljék újra 3 nap múlva. Ha ez a teszt „Nem terhes” eredményt ad, és késik a menstruációja, keresse fel kezelőorvosát.

A teszt szerint terhes vagyok. Mit kell tennem?

Ha a teszt szerint Ön terhes, akkor keresse fel orvosát, aki ellátja a további teendőkkel kapcsolatos tanácsokkal.

Mikor olvashatom le az eredményt?

A „Terhes” eredmény akár 1 percen belül megjelenhet, ha a tesztet a menstruáció kimaradásának első napjától végzi (ami az esedékes menstruáció napját követő nap). Bizonyosodjon meg arról, hogy a kék csík megjelent az ellenőrző ablakban, mielőtt leolvassa az eredményt. Várjon 3 percet a „Nem terhes” eredmény megerősítése érdekében, illetve akkor, ha a menstruáció esedékessége előtt végzi el a tesztet. Ha az ellenőrző ablakban 10 percen belül nem jelenik meg a kék csík, akkor a teszt nem sikerült.

A tesztben található lap micsoda?

Minden tesztünk tartalmaz egy nedvességmegkötő lapocskát, amely a nedvesség felszívására szolgál, és nem ehető. Ha valaki véletlenül lenyeli, kérjen orvosi segítséget.

Gyártó: SPD Swiss Precision Diagnostics GmbH (SPD), Route de St Georges 47, 1213 Petit-Lancy, Genf, Svájc

 

Adatok
Formátum
Vizeletsugaras
Érzékenység
25 mIU/ml (normál érzékenység)
Cikkszám
cbte1
Tömeg
36 g/db