AllTest magas érzékenységű kazettás terhességi teszt (5db, 10mIU/ml)
AllTest magas érzékenységű kazettás terhességi teszt (5db, 10mIU/ml)
1 990 Ft

AllTest magas érzékenységű kazettás terhességi teszt (5db, 10mIU/ml)

AllTest magas érzékenységű kazettás terhességi teszt (5db, 10mIU/ml)
AllTest magas érzékenységű kazettás terhességi teszt (5db, 10mIU/ml)
 • 5 db külön csomagolt kazettás terhességi teszt.
 • Magas érzékenység (10 mIU/ml)
 • Lejárat: 2026. október

Önellenőrzésre szolgáló in vitro diganosztikai eszköz.

1 990 Ft
Egységár: 398 Ft/db
Részletek

HOGYAN VÁLASSZON ÉRZÉKENYSÉGET?

MŰKÖDÉSI ELV

Az immunokromatográfiás módszeren alapuló egylépéses terhességi kazettás gyorsteszt a humán korionális gonadotropin (hCG) vizeletből történő kvalitatív meghatározására szolgál a terhesség korai kimutatásának az elősegítése céljából. A tesztet úgy végezzük, hogy vizeletet cseppentünk a mintagyűjtő nyílásba, majd az eredményt a színes vonalak alapján olvassuk le.

A CSOMAG TARTALMA

 • 5 db egyenként fólia tasakba csomagolt terhességi (hCG) teszkazetta. Az egyedi fólia tasakokban 1 db hCG tesztkazetta, 1 db pipetta és 1 csomag szilikagél található.
 • Magyar nyelvű használati utasítás és számla.


A teszt elvégzéséhez szükséges, de a csomag részét nem képező eszközök: vizeletgyűjtő edény, óra

FIGYELMEZTETÉSEK

A teszt elvégzése előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást.

 • A tesztet ne használja fel a tasakon feltüntetett lejárati dátum után.
 • Száraz helyen, 2 - 30°C közötti hőmérsékleten tárolja. Ne fagyassza le.
 • Ne használja, ha a tasak szakadt vagy sérült.
 • Tartsa távol a gyerekektől.
 • Kizárólag in vitro használatra. Ne nyelje le.
 • A tasakot csak közvetlenül a teszt elvégzése előtt bontsa fel.
 • A használt tesztet a helyi előírásoknak megfelelően dobja ki.


A TESZTELÉS MENETE

 1. Gyűjtsön vizeletmintát egy száraz, tiszta edénybe.
 2. Vegye ki a tesztkazettát a tasakból.
 3. Függőlegesen tartva a pipettát cseppentsen 3 csepp (kb. 120μl) vizeletet a tesztkazetta mintagyűjtő nyílásába, majd indítsa el az órát. Kerülje el a légbuborékok kialakulását a mintagyűjtő nyílásban. (Lásd lenti ábrát.)
 4. A folyamat kezdetén egy világos színváltozás figyelhető meg, amely a teszt (T) és a kontroll (C) zónán halad keresztül. Pontosan 3 perc múlva olvassa le az eredményt. Ha a színes vonal nem jelenik meg, várjon még 1 percet. Időnként a pozitív eredmény - a hCG koncentrációjától függően - akár 1 perc múlva is megjelenhet. 10 perc után az eredmény már nem értelmezhető.

AllTest hCG terhességi tesztkazetta

AZ EREDMÉNY LEOLVASÁSA

Pozitív: két jól elkülönülő vonal jelenik meg a kontroll (C) és a teszt vonal (T) helyén. A két vonal nem feltétlenül egyforma erősségű, bármelyik lehet világosabb ill. sötétebb, mint a másik. Ez az eredmény azt jelenti, hogy Ön valószínűleg terhes.

Negatív: egy vonal jelenik meg a kontroll vonal (C) helyén és a teszt vonal (T) nem jelenik meg. Ez azt jelenti, hogy Ön valószínűleg nem terhes.

Érvénytelen: az eredmény érvénytelen, ha a kontroll vonal (C) nem jelenik meg, még akkor is, ha a teszt vonal (T) látható. Ismételje meg a tesztet egy új tesztkazettával.

A TESZT KORLÁTAI

Előfordulhat, hogy a teszt téves eredményt ad. Bármely egészségügyi döntés meghozatala előtt konzultáljon orvosával.

 1. hCG tartalmú gyógyszerek szedésekor téves pozitív eredményt kaphat. Alkohol, fogamzásgátló tabletta, fájdalomcsillapítók, antibiotikumok, hormon kezelések (nem hCG tartalmú) nem befolyásolják a teszt eredményét.
 2. Előfordulhat, hogy a túl híg vizeletminta esetleg nem tartalmaz kimutatható mennyiségű hCG-t. Amennyiben a terhesség gyanúja fennáll, célszerű a tesztet 48 órával később a reggeli első vizelet felhasználásával megismételni.
 3. A teszt téves pozitív eredményt is produkálhat. Számos, a terhességtől független körülmény okozhat megemelkedett hCG szintet. Ezért a vizelet megemelkedett hCG szintje nem alkalmas terhesség kimutatására, csak akkor, ha az egyéb lehetséges okok kizárásra kerültek.
 4. A teszt téves negatív eredményt is produkálhat. Téves negatív eredmény akkor fordulhat elő, ha a hCG szintje nem éri el a teszt érzékenységi szintjét. Ha fennáll a terhesség gyanúja, akkor célszerű 48 órával később gyűjtött reggeli első vizelet felhasználásával ismét elvégezni a tesztet. Ha a teszt továbbra is negatív és fennáll a terhesség gyanúja akkor keresse fel orvosát további vizsgálat céljából.
 5. Ez a teszt a terhességről tájékoztató jellegű diagnózist ad. Végleges diagnózist csak orvos állíthat fel az összes szükséges klinikai és laboratóriumi eredmény kiértékelése alapján.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

 1. Hogyan működik a teszt?
  A hCG magas érzékenységű terhességi kazettás gyorsteszt a terhesség alatt a szervezet által termelt hormon (hCG - humán koriális gonadotropin) szintjét mutatja ki a vizeletből. A hCG szintje a terhesség előrehaladtával növekszik.
 2. Mikortól végezhető el a teszt?
  A teszt már a menstruáció esedékessége előtt 5 nappal elvégezhető. A tesztet a nap folyamán bármikor el lehet végezni, azonban terhesség esetén a reggeli első vizeletben a legmagasabb a hCG koncentrációja.
 3. Csak a reggeli első vizelet felhasználásával végezhető el a teszt?
  A teszt a nap során bármikor elvégezhető, de rendszerint a reggeli első vizelet hCG koncentrációja a legmagasabb.
 4. Mit kell tenni pozitív teszt esetében?
  A pozitív teszt azt jelenti, hogy a vizelet hCG-t tartalmaz és Ön valószínűleg terhes. Keresse fel orvosát, hogy megerősítse a diagnózist és megbeszéljék a további teendőket.
 5. Honnan lehet tudni, hogy a teszt megfelelően lett elvégezve?
  A kontroll vonal (C) elszíneződése azt jeleni, hogy a tesztet megfelelően végezték és megfelelő mennyiségű vizelet szívódott fel.
 6. Mi a teendő negatív teszt eredmény esetén?
  A negatív teszt eredmény azt jelenti, hogy nem mutatható ki hCG a vizeletben és feltehetően nem terhes. Ha a következő ciklusa több mint egy hetet késik, ismételje meg a tesztet. Ha ez is negatív és a ciklus továbbra is késik akkor keresse fel orvosát.

 

XE0123 TÜV   In vitro diagnosztikai eszköz IVD

OGYÉI nyilvántartási szám: HU/CA01/43446/23
REF FHC-U102H

AllTest gyártó

Gyártó

Hangzhou Alltest Biotech Co., Ltd.
#550, Yinhai Street
Hangzhou Economic & Technological Development Area
Hangzhou – 310018, P.R.C.

 

AllTest európai képviselő MedNet GmbH

Európai képviselő

MedNet GmbH, Borkstrasse 10, 48163 Münster, Germany

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adatok
Formátum
Kazetta
Érzékenység
10 mIU/ml (magas érzékenység)
Cikkszám
athcgkn510
Tömeg
40 g/doboz