Prima korai terhességi gyorsteszt (2db, 10mIU/ml)
Prima korai terhességi gyorsteszt (2db, 10mIU/ml)
1 690 Ft

Prima korai terhességi gyorsteszt (2db, 10mIU/ml)

  • 2 db külön csomagolt vizeletsugaras terhességi teszt.
  • Magas érzékenység (10 mIU/ml)
  • Lejárat: 2025. október

Önellenőrzésre szolgáló in vitro diganosztikai eszköz.

1 690 Ft
Egységár: 845 Ft/db
Részletek

MI AZ A HCG HORMON?
A terhesség első fázisaiban a megtermékenyített petesejt a petevezetéken keresztül a méhbe jut és körülbelül hét nap elteltével beágyazódik. Ebben a fázisban a méhnyálkahártya, amely végül majd a placentát képezi, megkezdi az emberi chorion gonadotropin, más néven hCG hormon termelését, amely elengedhetetlen a terhesség kialakulásához és fennmaradásához. A hCG hormon korai megjelenése és gyors növekedése a vizeletben kiváló jelzés a terhesség kezdetének megerősítésére.

HOGYAN MŰKÖDIK A TERHESSÉGI TESZT?
A készülék specifikusan azonosítja az emberi hCG hormont, és megmutatja, hogy az adott koncentráció a vizeletben legalább 10 mIU / ml. Bizonyos esetekben az ezen érték alatti (7,4 mIU /ml és 9,99 mIU / ml közötti) hCG-hormont tartalmazó minta is pozitív eredményt adhat. A teszt a WHO International Standard NIBSC 99/688 alapján készült.

MIKOR HASZNÁLHATOM A TESZTET?
A tesztet a ciklus esedékes 1. napjától számítva bármikor el lehet végezni a nap bármely szakában. Ha a tesztet a ciklus 1. napja előtt végzi el, használja a nap első vizeletét (középsugár vizeletet használva). A legbiztosabb eredményt mindig a reggeli vizeletből ismerhetjük meg, ugyanis ekkor van jelen a legkoncentráltabban a hCG-hormon (chorionic gonadotropin hormon) a vizeletünkben. A teszt pozitív, vagyis terhességet mutat, ha a vizelet hCG szintje egyenlő vagy magasabb mint 10 mIU/ml.

LEHET TÉVES AZ EREDMÉNY?
Az eredmény helyes, ha az utasításokat gondosan követi. Azonban az eredmény nem megfelelő, ha a készülék más folyadékkal érintkezik felhasználás előtt. Az eredmények nagyon ritkán lehetnek hamis pozitívak vagy hamis negatívok, ha hormonanyagcsere-zavarok vannak, vagy ha hCG-tartalmú gyógyszer van a vizeletben. Egyéb meddőségi kezelések (pl. Klomifén-citrát), fájdalomcsillapítók és hormonalapú fogamzásgátló tabletták nem befolyásolhatják az eredményt. Ha azonban nemrégiben állt le hormonalapú fogamzásgátló szedésével, vagy ha meddőségi kezelése van, szabálytalan lehet a ciklusa és lehet, hogy túl korán végezte el a tesztet. Ha a közelmúltban volt terhes / vetélése volt, hamis pozitív eredmény születhet, mert hCG hormon még mindig jelen van a szervezetében. Váratlan vagy ellentmondásos eredmények esetén beszéljen nőgyógyászával, mert bizonyos egészségügyi körülmények is megváltoztathatják a teszt eredményét.

HA A VIZELETBEN TÖBB MINT 10 MP-IG MARADT A NEDVSZÍVÓ TESZTVÉG, LEHET HELYES AZ EREDMÉNY?
Igen, néhány másodperc nem befolyásolja az eredményt.

HA A VIZELETBEN KEVESEBB MINT 10 MP-IG MARADT A NEDVSZÍVÓ TESZTVÉG, LEHET HELYES AZ EREDMÉNY?
Nem, mert az elnyelt mintamennyiség nem elegendő.

AZ EREDMÉNY MEGBÍZHATÓ, HA 5 PERCEN TÚL OLVASOM LE?
A vizsgálatot pontosan 5 perccel az eljárás után kell leolvasni, de legkésőbb 10 perccel a vizsgálat megkezdése után.

 

Prima korai terhességi gyorsteszt

MIT TEGYEK HA AZ EREDMÉNY POZITÍV?
Ha az eredmény pozitív, a terhességi teszt azonosította a hCG hormon jelenlétét a vizeletben, legalább 10mIU / ml koncentrációban. Keresse fel nőgyógyászat. Ha az eredmény pozitív, de később mégsem kerül a terhesség megerősítésre, valószínűleg korai vetélés zajlott le.

MIT TEGYEK HA AZ EREDMÉNY NEGATÍV?
Ha az eredmény negatív, akkor a hCG hormonszintje a vizeletben 10 mIU / ml alatti, ami azt jelenti, hogy nem terhes.

A TESZT HASZNÁLHATÓ SZÜLETÉSSZABÁLYOZÁSRA?
Nem, a vizsgálatot nem erre a célra tervezték, és nem szabad erre a célra használni.

MENNYIRE PONTOS A HCG TESZT?
Az értékelő jelentések 98% feletti (CI 95%: 96,9-100%) egyezést mutatnak különböző referenciamódszerekkel, azaz a teszt 98%-os pontossággal bír.

MIT TARTALMAZ A CSOMAG?

1 db használati útmutató
2 db lezárt alumínium tasak, amely a következőket tartalmazza: 2 db teszt, 2 db nedvességfelszívó tasak

Adatok
Formátum
Vizeletsugaras
Érzékenység
10 mIU/ml (magas érzékenység)
Cikkszám
phcg1
Tömeg
44 g/doboz