AllTest ovulációs és terhességi teszt csomag (25+5)

HOGYAN VÁLASSZON ÉRZÉKENYSÉGET?

Jobb oldalon, az ár felett lévő legördülő menüben választhatja ki a tesztek érzékenységét.

 • A csomag tartalma: 25 db ovulációs és 5 db terhességi teszt.
 • A teszek szélessége 4mm.
 • Érzékenységek: terhességi teszt (10 mIU/ml vagy 25 mIU/ml), ovulációs teszt (20 mIU/ml, 30 mIU/ml vagy 40 mIU/ml)
 • Várható szállítási idő: 1-3 munkanap.
 • A borítékon semmi nem utal a csomag tartalmára, teljes diszkréció
 • Lejárat:
  Ovulációs (LH) teszt 30 mIU/ml: 2024. szeptember
  Ovulációs (LH) teszt 40 mIU/ml: 2024. szeptember
  Terhességi (hCG) teszt 10 mIU/ml: 2024. szeptember 

Önellenőrzésre szolgáló in vitro diganosztikai eszköz.

 

5 290 Ft
Egységár: 176 Ft/db
Részletek

A CSOMAG TARTALMA

 • 25 db egyenként fólia tasakba csomagolt ovulációs (LH) tesztcsík és 5 db egyenként fólia tasakba csomagolt terhességi (hCG) tesztcsík simítózáras csomagolásban. Az egyedi fólia tasakokban 1 db tesztcsík és 1 csomag szilikagél található.
 • Magyar nyelvű használati utasítás és számla.

A teszt elvégzéséhez szükséges, de a csomag részét nem képező eszközök: vizeletgyűjtő edény és óra.

FIGYELMEZTETÉSEK

 • A teszt elvégzése előtt figyelmesen olvassa el a mellékelt használati utasítást.
 • A tesztet ne használja fel a tasakon feltüntetett lejárati dátum után.
 • Ne használja, ha a tasak szakadt vagy sérült.
 • Közvetlenül a teszt elvégzése előtt bontsa fel a tasakot.
 • Száraz helyen 2-30°C közötti hőmérsékleten tárolja. Ne fagyassza le, ne tegye ki közvetlen napsugárzásnak, párának vagy magas hőnek.
 • Tartsa távol a gyerekektől.
 • Kizárólag in vitro használatra. Ne nyelje le.
 • A használt teszt a háztartási hulladékkal együtt kidobható.
 • Egyszer használatos.

AZ OVULÁCIÓS TESZT HASZNÁLATA

 

MINTAGYŰJTÉS ÉS ELŐKÉSZÍTÉS

 • Határozza meg a minta gyűjtésének legalkalmasabb időpontját. A legjobb eredmény érdekében a vizelet minta gyűjtését minden nap ugyanabban az időben végezze. Ne használja tesztelésre a reggeli első vizeletet.
 • Korlátozza a folyadék bevitelt a minta gyűjtése előtti két órában.
 • Jegyezze fel a minta gyűjtésének a dátumát, időpontját, valamint a ciklus kezdete óta eltelt napok számát.
 • Minden mintához használjon tiszta mintavételi edényt.
 • A vizeletminta szobahőmérsékleten 8 órán keresztül, 2-8°C-on 24 óráig is eltárolható. Ne fagyassza le. A legbiztosabb eredmény érdekében a tesztet a mintagyűjtés napján végezze. Ha a mintát hűtőben tartotta, a teszt elvégzése előtt várja meg, amíg szoba hőmérsékletűre melegszik. Ne rázza fel a vizeletgyűjtő edényt. Ha üledék képződik az edény alján, hagyja leülepedni és a tesztcsík ne érjen az üledékbe.

 

A TESZTELÉS MENETE

 • Határozza meg a menstruációs ciklusának a hosszát. A ciklus hossza az első naptól (menstruációs vérzés kezdete) a következő ciklus első napját megelőző napig terjedő napok száma.
 • Határozza meg, hogy a cikluson belül hányadik napon kezdi a tesztelést. Keresse meg a lenti táblázat első sorában a ciklusának a hosszát, majd olvassa le az alatta lévő számot. Ez a szám mutatja meg, hogy a ciklus hányadik napján kezdjen tesztelni.

 

Ciklus hossz 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Kezdő nap 6 6 7 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

 

 • Várja meg, amíg a tesztkészlet és a vizeletminta is szobahőmérsékletű (15-30°C) nem lesz.
 • A tasakot csak akkor bontsa fel, ha már szobahőmérsékletű. Vegye ki a tesztcsíkot és használja fel 1 órán belül.
 • A nyíl irányának megfelelően mártsa függőlegesen a tesztcsíkot a vizeletbe legalább 10-15 másodpercig. Ügyeljen rá, hogy a vizelet csak a tesztcsíkon jelölt MAX vonalig érjen.
 • Helyezze a tesztcsíkot tiszta, száraz, nem nedvszívó vízszintes felületre. Indítsa el az órát és várjon, amíg a színes vonal(ak) meg nem jelennek. Az eredményt 5 perc elteltével olvassa le. 10 perc után az eredmény már nem értelmezhető. A használt tesztet dobja a háztartási hulladék gyűjtőbe.


AllTest LH ovulációs tesztcsík

AZ EREDMÉNY ÉRTELMEZÉSE

 • Pozitív: kettő vonal látható és a teszt vonal legalább olyan sötét, mint a kontroll vonal. A peteérés várhatóan 24-36 órán belül bekövetkezik.
 • Negatív: kettő vonal látható, de a teszt vonal halványabb, mint a kontroll vonal vagy egyáltalán nem látható a teszt vonal. Ez azt jelenti, hogy a teszt nem mutatott ki „LH csúcsot”.
 • Érvénytelen: nem jelenik meg a kontroll vonal. Ennek a legvalószínűbb okai a nem elegendő mennyiségű minta vagy a nem megfelelően végrehajtott tesztelés. Újból tekintse át a teszt végrehajtásának a módját és ismételje meg a tesztelést egy új teszttel. Ha a probléma továbbra is fennáll, ne használja a tesztet és lépjen kapcsolatba a termék forgalmazójával.

A TESZT KORLÁTAI

 1. Kizárólag önellenőrzésre és in vitro használatra.
 2. A teszt nem használható fogamzásgátló módszerként.
 3. A tesztcsík csak egyszer használható.
 4. A teszt eredményét fájdalomcsillapítók, antibiotikumok és egyéb általánosan használt gyógyszerek nem befolyásolják viszont a hCG és LH tartalmú gyógyszerek igen. Továbbá a teszt nem működik megfelelően terhes ill. változó korban lévő nőknél, valamint fogamzásgátló szedésekor.

 

TOVÁBBI INFOMÁCIÓ

 1. Mikor végezhető el a teszt?
  Miután meghatározta a legalkalmasabb kezdő napot, azon a napon bármikor elvégezheti a tesztet. Viszont a reggeli első vizelet használata nem javasolt, mert a magasabb koncentráció miatt téves pozitív eredményre vezethet. A 10 és 20 óra közötti időszakban bármelyik időpont megfelelő, de javasolt inkább 10 óra körül végezni a tesztet. Minden nap megközelítően azonos időpontban végezze el a tesztet. Korlátozza a folyadék bevitelt a teszt előtti 2 órában.
 2. Az LH teszt használható fogamzásgátló módszerként?
  Nem, az LH teszt erre a célra nem használható.
 3. Mit kell tenni, ha a kontroll vonal nem jelenik meg.
  Ha a kontroll vonal 5 perc elteltével sem jelenik meg, akkor a eredmény érvénytelen és a tesztet meg kell ismételni egy új tesztcsíkkal. Ha a probléma továbbra is fennál, lépjen kapcsolatba a termék forgalmazójával.
 4. Több napon keresztül végzett teszteléssel sem sikerül LH csúcsot kimutatni. Mi ilyenkor a teendő?
  Mivel a peteérés nem minden esetben a ciklus közepén következik be, előfordulhat, hogy a tesztelés első hét napján nem sikerül kimutatni LH csúcsot. Ez jelentheti azt, hogy a peteérés még nem következett be, ezért érdemes folytatni a tesztelést.
 5. Mi a helyzet akkor, ha több mint 7 napon keresztül tartó tesztelés során sem sikerül az „LH csúcsot” kimutatni?
  A rendszeres menstruációs ciklussal rendelkező nők kb. 90%-a esetében 8-10 napig tartó tesztelés során az LH csúcs kimutatható. Ha nem sikerül kimutatni, az valószínűleg azt jelenti, hogy az adott hónapban nem történt peteérés. Előfordulhat az is, hogy ha az adott ciklus túl rövid volt, akkor a peteérés a tesztelés elkezdése előtt következett be vagy ha túl hosszú volt, akkor még nem következett be. A tesztelést folytathatja a következő napokon vagy újrakezdheti a következő hónapban. Normálisnak tekinthető, ha időnként rövidebb vagy hosszabb egy ciklus, vagy a peteérés nem következik be.
 6. Mi befolyásolhatja a teszt eredményét?
  Amennyiben terhes, a közelmúltban terhes volt vagy a változó korba lépett, a teszt eredménye félrevezető lehet. Néhány vényköteles gyógyszer is befolyásolhatja a teszt eredményét. Amennyiben további kérdése van a vényköteles gyógyszerek tesztet befolyásoló hatásáról, keresse fel orvosát.
 7. A fogamzásgátló tabletták hatással vannak a teszt eredményére?
  Fogamzásgátló tabletta szedése során a ciklus rendszertelenné válhat. A tabletta elhagyása után bizonyos időre lehet szükség mire a normál ciklus helyreáll. A tesztelés elkezdésével célszerű megvárni két normál ciklust.
 8. Ha a teszt segítségével meg lehet határozni a legtermékenyebb időszakot, akkor miért nem használható fogamzásgátló módszerként?
  A spermium 72 óráig életképes marad. Az ovulációs teszt a peteérést 24 – 36 órával képes előre jelezni. Ezért, ha az LH csúcs kimutatása előtt került sor szexuális együttlétre, a megtermékenyítés bekövetkezhet.
 9. Alkoholfogyasztás vagy általánosan használt gyógyszerek befolyásolják a teszt eredményét?
  Nem, de hormon tartalmú készítmény szedése esetén konzultáljon az orvosával. Továbbá a közelmúltban szedett fogamzásgátló, szoptatás vagy terhesség is hatással lehet a teszt eredményére.
 10. A vonalak mennyi ideig maradnak láthatóak?
  A tesztcsíkot a legpontosabb eredmény érdekében 5 perc elteltével olvassa le. A pozitív eredmény nem fog eltűnni. A vonal sötétebbé válhat és egy halvány háttér jelenhet meg néhány óra múlva. Negatív eredmény esetén előfordulhat, hogy később megjelenik egy halvány második vonal, amit csupán a párolgás okoz a teszt vonalról. Ezért 10 percen belül olvassa le az eredményt és a tesztcsíkot dobja ki.
 11. Helyettesítheti a hőmérőzés módszerét az ovulációs teszt?
  Az ovulációs teszt nem helyettesíti a hőmérőzés módszerét. A testhőmérséklet változás elsősorban azt jelzi, hogy a peteérés bekövetkezett. Az ovulációs teszt ellenben előre jelzi a peteérést.
 12. Pozitív eredmény után a termékeny időszakon belül történt szexuális együttlét ellenére sem következett be a terhesség. Mi ilyenkor a teendő?
  Több tényező is befolyásolja a teherbeesés esélyét. Egészséges párok esetén is hónapok telhetnek el a teherbe esésig és előtte gyakran 3-4 hónapig is szükség lehet a teszt elvégzésére. Ha a terhesség mégsem következik be 3-4 hónapon belül, akkor Ön és a partnere keresse fel az orvosát.

 

A TERHESSÉGI TESZT HASZNÁLATA

 

A TESZTELÉS MENETE

 1. Gyűjtsön vizeletmintát egy száraz, tiszta edénybe.
 2. Várja meg, amíg a tesztkészlet szobahőmérsékletű nem lesz. Vegye ki a tesztcsíkot a tasakból és 1 órán belül használja fel.
 3. Mártsa a tesztcsíkot függőlegesen a vizeletbe. Ügyeljen rá, hogy a vizelet csak a tesztcsíkon jelölt MAX vonalig érjen.
 4. 15 másodperc elteltével vegye ki a tesztcsíkot a vizeletből.
 5. Az eredményt 3 perc múlva olvassa le. 10 perc után az eredmény már nem értelmezhető.

AllTest terhességi (hCG) gyorsteszt

AZ EREDMÉNY ÉRTELMEZÉSE

Pozitív: két jól elkülönülő vonal jelenik meg a kontroll (C) és a teszt vonal (T) helyén. A két vonal nem feltétlenül egyforma erősségű, bármelyik lehet világosabb ill. sötétebb, mint a másik. Ez az eredmény azt jelenti, hogy Ön valószínűleg terhes.

Negatív: egy vonal jelenik meg a kontroll vonal (C) helyén és a teszt vonal (T) nem jelenik meg. Ez azt jelenti, hogy Ön valószínűleg nem terhes.

Érvénytelen: az eredmény érvénytelen, ha a kontroll vonal (C) nem jelenik meg, még akkor is, ha teszt vonal (T) látható. Ismételje meg a tesztet egy új tesztcsíkkal.

A TESZT KORLÁTAI

Előfordulhat, hogy a teszt téves eredményt ad. Bármely egészségügyi döntés meghozatala előtt konzultáljon orvosával. Ez a teszt a terhességről tájékoztató jellegű diagnózist ad. Végleges diagnózist csak orvos állíthat fel az összes szükséges klinikai és a laboratóriumi eredmény kiértékelése alapján.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

 1. Hogyan működik a teszt?
  A magas érzékenységű hCG terhességi gyorsteszt tesztcsík a terhesség alatt a szervezet által termelt hormonT (hCG - humán koriális gonadotropin) mutatja ki a vizeletből. A hCG szintje a terhesség előrehaladtával növekszik.
 2. Mikortól végezhető el a teszt?
  A teszt már a menstruáció esedékessége előtt 5 nappal elvégezhető. A tesztet a nap folyamán bármikor el lehet végezni, azonban terhesség esetén a reggeli első vizeletben a legmagasabb a hCG koncentrációja.
 3. Csak a reggeli első vizelet felhasználásával végezhető el a teszt?
  A teszt a nap során bármikor elvégezhető, de rendszerint a reggeli első vizelet hCG koncentrációja a legmagasabb.
 4. Mit kell tenni pozitív teszt esetében?
  A pozitív teszt azt jelenti, hogy a vizelet hCG-t tartalmaz és Ön valószínűleg terhes. Keresse fel orvosát, hogy megerősítse a diagnózist és megbeszéljék a további teendőket.
 5. Honnan lehet tudni, hogy a tesztet megfelelően végezte el?
  A kontroll vonal (C) elszíneződése azt jeleni, hogy a tesztet megfelelően végezték és megfelelő mennyiségű vizelet szívódott fel.
 6. Mi a teendő negatív teszt eredmény esetén?
  A negatív teszt eredmény azt jelenti, hogy nem mutatható ki hCG a vizeletben és feltehetően nem terhes. Ha a következő ciklusa több mint egy hetet késik, ismételje meg a tesztet. Ha ez is negatív és a ciklus továbbra is késik, akkor keresse fel orvosát.

XE0123 TÜV   In vitro diagnosztikai eszköz IVD

OGYÉI nyilvántartási szám: HU/CA01/43446/23
REF FLH-S101H, REF FLH-U101H, FHC-U101H, FHC-101H

AllTest gyártó

Gyártó

Hangzhou Alltest Biotech Co., Ltd.
#550, Yinhai Street
Hangzhou Economic & Technological Development Area
Hangzhou – 310018, P.R.C.

 

AllTest európai képviselő MedNet GmbH

Európai képviselő

MedNet GmbH, Borkstrasse 10, 48163 Muenster, Germany

 

 

 

 

 

Adatok
Cikkszám
atlhcg255
Tömeg
70 g/csomag