Csomag ajánlat

A tesztek érzékenységét (normál 25 mIU/ml ill. magas 10 mIU/ml) a tesztek adatlapján a termékkép melletti legördülő menüben tudja kiválasztani. Az érzékenységről további infomrmációt lentebb olvashat.


2termék 12

Hogyan válasszuk ki az ovulációs (LH) teszt érzékenységét?

Az ovulációs teszt az LH hormon szintjének a peteérés előtti emelkedését mutatja ki. A normál érzékenységű teszttel azt állapíthatjuk meg, hogy az LH szint mikor éri el a 25 mIU/ml értéket. Az extra érzékenységű pedig a 10 mIU/ml-es szintet jelzi.
Az esetek túlnyomó részében a normál érzékenységű tesztet kell használni. Viszont egyéni különbségek miatt szükség lehet az extra érzékenységűre is, ha az LH hormon szintje a ciklus teljes ideje alatt 25 mIU/ml alatt marad.
Azt javasoljuk, hogy ha először használ LH tesztet akkor válassza a normál érzékenységűt (25 mIU/ml). Amennyiben a normál érzékenységű teszt a ciklus során nem válik pozitívvá, úgy érdemes kipróbálni az extra érzékeny tesztet.

Hogyan válasszuk ki az terhességi (hCG) teszt érzékenységét?

A terhességi teszt a hCG hormonnak a teszt érzékenységétől magasabb szintjét mutatja ki. A hCG hormon a beágyazódástól kezdve termelődik, mennyisége hozzávetőleg minden másnap megduplázódik.
Az érzékenyebb teszttel hamarabb kimutatható maga a megtermékenyülés, viszont figyelembe kell venni, hogy a fogamzások jelentős részéből nem lesz valódi terhesség.
Fölösleges csalódástól kímélhetjük meg magunkat, ha kivárjuk a menstruáció napját és normál érzékenységű tesztet használunk.