Prima ovulációs gyorsteszt - 5 db
Prima ovulációs gyorsteszt - 5 db
3 790 Ft 
3 290 Ft
13

Prima ovulációs gyorsteszt - 5 db

  • 5 db külön csomagolt vizeletsugaras ovulációs teszt.
  • Normál érzékenység (25 mIU/ml)
  • Lejárat: 2024. június

Önellenőrzésre szolgáló in vitro diganosztikai eszköz.

3 790 Ft 
3 290 Ft
Egységár: 658 Ft/db
Kezdete: 2024.01.09   A készlet erejéig!
Kedvezmény 13
Megtakarítás 500 Ft
Részletek

HOGYAN VÁLASSZON ÉRZÉKENYSÉGET?

Ezzel az egyszerű ovulációs teszttel bármikor, otthon is pár perc alatt megbízható eredményt kaphat. A Prima Home Test professzionális svájci tesztje pontosan meghatározza a petesejt érésének (ovuláció) napját. Egy dobozban 5 teszt alálható, hogy a ciklus középidején több napon át tesztelve pontosan meg tudja határozni mikor érik a petesejt, és mikor javasolt az együttlét. A teszt megbízhatósága 90 % feletti.

MI AZ A LUTENIZÁLÓ HORMON?
A női szaporító szervrendszert termékeny korában (a serdülőkortól a menopauzaig) minden hónapban számos szerkezeti és hormonális változás éri. Ez az ösztrogének és a progeszteron szintjének folyamatos változása miatt következik be. Ezeket a hormonokat a hipotalamusz-hipofízis-gonád tengely szabályozza, amely felelős a menstruációs ciklusért, melynek 4 szakasza van: menstruációs fázis, follikuláris fázis, ovulációs és luteális fázis. A menstruációs ciklus 12/13. napján bekövetkező ovulációs fázis során a vérben lévő ösztrogén szintje olyan magas, hogy az agyalapi mirigy elkezdi a luteinizáló hormon (LH) előállítását. Ez tüszőrepedést idéz elő, mely során az érett petesejt szabaddá válik és a tüszőrepedést követő 24 órában megtermékenyíthető. A vizeletben lévő LH-szint mérése ezért hatékony módja a fogamzási idő optimalizálásának. Az ovulációs LH teszt 25 mIU/ml-nél magasabb LH-szintet mutat ki, így azonosítja azokat a legtermékenyebb napokat.

HOGYAN MŰKÖDIK AZ OVULÁCIÓS TESZT?
Az eszköz célzottan azonosítja a humán luteinizáló hormont (LH), és kimutatja, hogy a hormon koncentrációja a vizeletben 25 mIU/ml vagy annál nagyobb. Bizonyos esetekben az ezen érték alatti LH-koncentrációjú minták (22 mIU/ml és 24,99 mIU/ml között) is pozitív eredményt adhatnak. A tesztet a 3. NIBSC 81/535 nemzetközi szabvány szerint kalibrálták.

MIKOR VÉGEZZEM EL A TESZTET?
A teszt megfelelő időben történő elvégzéséhez ismerni kell a ciklus hosszát. A ciklus hosszát annak első napjától kell a következő ciklus első napjáig számolni. A lenti táblázat segítségével határozza meg előre azt a napot, amikor meg kell kezdeni a tesztelést. A ciklus első napja az 1. nap. Ha a ciklus szabálytalan, tekintse át a legrövidebb ciklus időtartamát az elmúlt 6 hónapban. Nézze meg a táblázatot, hogy megállapíthassa azt a napot, amikor meg kell kezdeni a tesztelést. Ha a ciklus 21 napnál rövidebb vagy 40 napnál hosszabb, beszéljen kezelőorvosával.
PÉLDA: a ciklus átlagos időtartama 28 nap. Az utolsó ciklusa a hónap 3. napján kezdődött. A lenti táblázat azt mutatja, hogy a hónap 3. napjától számítva 12 napot kell számolnia, így az első tesztet a hónap 14. napján kell elvégezni.

Prima ovulációs teszt

MILYEN NAPSZAKBAN VÉGEZZEM EL A TESZTET?
Ne használjon kora reggeli vizeletet a teszt elvégzéséhez. A vizsgálat a nap bármely időszakában elvégezhető, de a tesztet elvégzők egy része a délután gyűjtött vizelettel jobb eredményt ért el. Ha szükséges, folytassa a tesztelést minden nap ugyanabban az időben, amíg az LH hormonszint emelkedését nem tapasztalja.

LEHET TÉVES AZ EREDMÉNY?
A teszt eredménye akkor pontos, ha az utasításokat megfelelően követi. Előfordulhatnak azonban helytelen eredmények, ha a készüléket vizsgálat előtt nedvesség éri. Ritkán az eredmények hibásan pozitívak vagy negatívak lehetnek hormonális anyagcsere-betegségekben szenvedő nőknél. Váratlan vagy ellentmondásos eredmények esetén beszéljen nőgyógyászával, mert egyes betegségek megváltoztathatják a teszt eredményeit.

HELYES LEHET AZ EREDMÉNY HA AZ ABSZORBÁLÓ RÉSZ TÖBB MINT 10 MÁSODPERCIG VOLT A VIZELETBEN?
Igen, néhány másodpercnyi eltérés nem befolyásolja az eredményt.

HELYES LEHET-E AZ EREDMÉNY HA AZ ABSZORBÁLÓ RÉSZ KEVESEBB MINT 5 MÁSODPERCIG ÉRINTKEZETT VIZELETTEL?
Nem, mert legalább 10 másodpercig szükséges a vizelet teszttel történő érintkezése.

HA 5 PERC ELTELTÉVEL OLVASOM LE AZ EREDMÉNYT, PONTOS LESZ A VIZSGÁLAT?
Nem, az eredményt pontosan 5 perc elteltével kell leolvasni.
Prima ovulációs teszt
MIT TEGYEK, HA POZITÍV AZ EREDMÉNY?
Növelje a nemi közösülés gyakoriságát, mert ekkor van a legnagyobb esély a fogantatásra.

MIT TEGYEK NEGATÍV EREDMÉNY ESETÉN?
Ha az eredmény negatív, a vizeletben az LH szintje 25 mIU/ml alatt van, ami azt jelenti, hogy a fogamzás esélye alacsony. Minden nap meg kell ismételned a tesztet, hogy meghatározd a hormonkoncentráció növekedését.

HASZNÁLHATÓ-E A TESZT SZÜLETÉSSZABÁLYOZÁSRA?
Nem, a tesztet nem erre a célra tervezték.

AZ ORÁLIS FOGAMZÁSGÁTLÓ TABLETTÁK BEFOLYÁSOLHATJÁK AZ EREDMÉNYT?
Az orális fogamzásgátlók szedése után ciklusa bizonyos ideig szabálytalan lehet, ami zavarhatja az eredményeket.

MENNYIRE PONTOS AZ OVULÁCIÓS TESZT?
Az ellenőrző jelentések 90% -ot meghaladó pontosságot mutatnak (95% -os CI-vel számítva) referenciamódszerekkel, azaz a teszt legalább 90%-os pontossággal állítja fel a diagnózist.

MIT TARTALMAZ A CSOMAG?

1 db használati útmutató
5 db lezárt alumínium tasak, amely a következőket tartalmazza: 5 db teszt, 5 db nedvességfelszívó tasak

 

Adatok
Cikkszám
plh1
Tömeg
68 g/doboz