AllTest normál érzékenységű ovulációs teszt (20db, 30mIU/ml)
AllTest normál érzékenységű ovulációs teszt (20db, 30mIU/ml)
2 990 Ft

AllTest normál érzékenységű ovulációs teszt (20db, 30mIU/ml)

 • 20 db külön csomagolt 4 mm széles ovulációs tesztcsík. (A megrendelést kettő, egyenként 10 db tesztet tartalmazó dobozban szállítjuk.)
 • Normál érzékenység (30 mIU/ml)
 • Lejárat: 2025. szeptember

Önellenőrzésre szolgáló in vitro diganosztikai eszköz.

 

Csomag tartalma
2 990 Ft
Egységár: 150 Ft/db
Részletek

HOGYAN VÁLASSZON ÉRZÉKENYSÉGET?

A CSOMAG TARTALMA

 • 20 db egyenként fólia tasakba csomagolt ovulációs (LH) tesztcsík. Az egyedi tasakokban 1 db LH tesztcsík és 1 csomag szilikagél található.
 • Magyar nyelvű használati utasítás és számla.

A teszt elvégzéséhez szükséges, de a csomag részét nem képező eszközök: vizeletgyűjtő edény és óra.

ÁTTEKINTÉS

Az LH ovulációs gyorsteszt tesztcsík a vizeletben lévő luteinizáló hormon (LH) kvalitatív kimutatására szolgáló gyorsteszt, melynek célja a peteérés (ovuláció) idejének az előrejelzése. A vizeletminta a kapilláris hatás következtében felszívódik a tesztcsíkban. Az LH koncentráció függvényében a megjelenő tesztvonal világosabb vagy sötétebb színű lesz. A kontroll zónában lezajló reakció a teszt megfelelő működésének és megfelelő használatának az ellenőrzésre szolgál. Az ovulációra vonatkozó pozitív vagy negatív eredmény néhány percen belül leolvasható.

Az ovuláció a petesejt kilökődése a petefészekből, ahonnan a petevezetékbe kerül készen a megtermékenyítésre. Ahhoz, hogy a fogantatás megtörténjen a megtermékenyítésnek a peteérést követő 24 órán belül meg kell történnie. Közvetlenül a peteérést megelőzően a szervezet nagy mennyiségű luteinizáló hormont (LH) termel, ami kiváltja a petefészekben lévő érett petesejt kilökődését. Ez az LH csúcs rendszerint a menstruációs ciklus közepén következik be. A megtermékenyülés ezalatt a termékeny időszak alatt következik be a legnagyobb eséllyel. Fontos: az LH csúcs és a peteérés nem feltétlenül következik be minden menstruációs ciklusban.

FIGYELMEZTETÉSEK

 • A teszt elvégzése előtt figyelmesen olvassa el a mellékelt használati utasítást.
 • A tesztet ne használja fel a tasakon feltüntetett lejárati dátum után.
 • Ne használja, ha a tasak szakadt vagy sérült.
 • Közvetlenül a teszt elvégzése előtt bontsa fel a tasakot.
 • Száraz helyen 2-30°C közötti hőmérsékleten tárolja. Ne fagyassza le, ne tegye ki közvetlen napsugárzásnak, párának vagy magas hőnek.
 • Tartsa távol a gyerekektől.
 • Kizárólag in vitro használatra. Ne nyelje le.
 • A használt teszt a háztartási hulladékkal együtt kidobható.
 • Egyszer használatos.

 

MINTAGYŰJTÉS ÉS ELŐKÉSZÍTÉS

 • Határozza meg a minta gyűjtésének legalkalmasabb időpontját. A legjobb eredmény érdekében a vizelet minta gyűjtését minden nap ugyanabban az időben végezze. Ne használja tesztelésre a reggeli első vizeletet.
 • Korlátozza a folyadék bevitelt a minta gyűjtése előtti két órában.
 • Jegyezze fel a minta gyűjtésének a dátumát, időpontját, valamint a ciklus kezdete óta eltelt napok számát.
 • Minden mintához használjon tiszta mintavételi edényt.
 • A vizeletminta szobahőmérsékleten 8 órán keresztül, 2-8°C-on 24 óráig is eltárolható. Ne fagyassza le. A legbiztosabb eredmény érdekében a tesztet a mintagyűjtés napján végezze. Ha a mintát hűtőben tartotta, a teszt elvégzése előtt várja meg, amíg szoba hőmérsékletűre melegszik. Ne rázza fel a vizeletgyűjtő edényt. Ha üledék képződik az edény alján, hagyja leülepedni és a tesztcsík ne érjen az üledékbe.

 

A TESZTELÉS MENETE

 • Határozza meg a menstruációs ciklusának a hosszát. A ciklus hossza az első naptól (menstruációs vérzés kezdete) a következő ciklus első napját megelőző napig terjedő napok száma.
 • Határozza meg, hogy a cikluson belül hányadik napon kezdi a tesztelést. Keresse meg a lenti táblázat első sorában a ciklusának a hosszát, majd olvassa le az alatta lévő számot. Ez a szám mutatja meg, hogy a ciklus hányadik napján kezdjen tesztelni.

 

Ciklus hossz 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Kezdő nap 6 6 7 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

 

 • Várja meg, amíg a tesztkészlet és a vizeletminta is szobahőmérsékletű (15-30°C) nem lesz.
 • A tasakot csak akkor bontsa fel, ha már szobahőmérsékletű. Vegye ki a tesztcsíkot és használja fel 1 órán belül.
 • A nyíl irányának megfelelően mártsa függőlegesen a tesztcsíkot a vizeletbe legalább 10-15 másodpercig. Ügyeljen rá, hogy a vizelet csak a tesztcsíkon jelölt MAX vonalig érjen.
 • Helyezze a tesztcsíkot tiszta, száraz, nem nedvszívó vízszintes felületre. Indítsa el az órát és várjon, amíg a színes vonal(ak) meg nem jelennek. Az eredményt 5 perc elteltével olvassa le. 10 perc után az eredmény már nem értelmezhető. A használt tesztet dobja a háztartási hulladék gyűjtőbe.


AllTest LH ovulációs tesztcsík

AZ EREDMÉNY ÉRTELMEZÉSE

 • Pozitív: kettő vonal látható és a teszt vonal legalább olyan sötét, mint a kontroll vonal. A peteérés várhatóan 24-36 órán belül bekövetkezik.
 • Negatív: kettő vonal látható, de a teszt vonal halványabb, mint a kontroll vonal vagy egyáltalán nem látható a teszt vonal. Ez azt jelenti, hogy a teszt nem mutatott ki „LH csúcsot”.
 • Érvénytelen: nem jelenik meg a kontroll vonal. Ennek a legvalószínűbb okai a nem elegendő mennyiségű minta vagy a nem megfelelően végrehajtott tesztelés. Újból tekintse át a teszt végrehajtásának a módját és ismételje meg a tesztelést egy új teszttel. Ha a probléma továbbra is fennáll, ne használja a tesztet és lépjen kapcsolatba a termék forgalmazójával.

A TESZT KORLÁTAI

 1. Kizárólag önellenőrzésre és in vitro használatra.
 2. A teszt nem használható fogamzásgátló módszerként.
 3. A tesztcsík csak egyszer használható.
 4. A teszt eredményét fájdalomcsillapítók, antibiotikumok és egyéb általánosan használt gyógyszerek nem befolyásolják viszont a hCG és LH tartalmú gyógyszerek igen. Továbbá a teszt nem működik megfelelően terhes ill. változó korban lévő nőknél, valamint fogamzásgátló szedésekor.

 

TOVÁBBI INFOMÁCIÓ

 1. Mikor végezhető el a teszt?
  Miután meghatározta a legalkalmasabb kezdő napot, azon a napon bármikor elvégezheti a tesztet. Viszont a reggeli első vizelet használata nem javasolt, mert a magasabb koncentráció miatt téves pozitív eredményre vezethet. A 10 és 20 óra közötti időszakban bármelyik időpont megfelelő, de javasolt inkább 10 óra körül végezni a tesztet. Minden nap megközelítően azonos időpontban végezze el a tesztet. Korlátozza a folyadék bevitelt a teszt előtti 2 órában.
 2. Az LH teszt használható fogamzásgátló módszerként?
  Nem, az LH teszt erre a célra nem használható.
 3. Mit kell tenni, ha a kontroll vonal nem jelenik meg.
  Ha a kontroll vonal 5 perc elteltével sem jelenik meg, akkor a eredmény érvénytelen és a tesztet meg kell ismételni egy új tesztcsíkkal. Ha a probléma továbbra is fennál, lépjen kapcsolatba a termék forgalmazójával.
 4. Több napon keresztül végzett teszteléssel sem sikerül LH csúcsot kimutatni. Mi ilyenkor a teendő?
  Mivel a peteérés nem minden esetben a ciklus közepén következik be, előfordulhat, hogy a tesztelés első hét napján nem sikerül kimutatni LH csúcsot. Ez jelentheti azt, hogy a peteérés még nem következett be, ezért érdemes folytatni a tesztelést.
 5. Mi a helyzet akkor, ha több mint 7 napon keresztül tartó tesztelés során sem sikerül az „LH csúcsot” kimutatni?
  A rendszeres menstruációs ciklussal rendelkező nők kb. 90%-a esetében 8-10 napig tartó tesztelés során az LH csúcs kimutatható. Ha nem sikerül kimutatni, az valószínűleg azt jelenti, hogy az adott hónapban nem történt peteérés. Előfordulhat az is, hogy ha az adott ciklus túl rövid volt, akkor a peteérés a tesztelés elkezdése előtt következett be vagy ha túl hosszú volt, akkor még nem következett be. A tesztelést folytathatja a következő napokon vagy újrakezdheti a következő hónapban. Normálisnak tekinthető, ha időnként rövidebb vagy hosszabb egy ciklus, vagy a peteérés nem következik be.
 6. Mi befolyásolhatja a teszt eredményét?
  Amennyiben terhes, a közelmúltban terhes volt vagy a változó korba lépett, a teszt eredménye félrevezető lehet. Néhány vényköteles gyógyszer is befolyásolhatja a teszt eredményét. Amennyiben további kérdése van a vényköteles gyógyszerek tesztet befolyásoló hatásáról, keresse fel orvosát.
 7. A fogamzásgátló tabletták hatással vannak a teszt eredményére?
  Fogamzásgátló tabletta szedése során a ciklus rendszertelenné válhat. A tabletta elhagyása után bizonyos időre lehet szükség mire a normál ciklus helyreáll. A tesztelés elkezdésével célszerű megvárni két normál ciklust.
 8. Ha a teszt segítségével meg lehet határozni a legtermékenyebb időszakot, akkor miért nem használható fogamzásgátló módszerként?
  A spermium 72 óráig életképes marad. Az ovulációs teszt a peteérést 24 – 36 órával képes előre jelezni. Ezért, ha az LH csúcs kimutatása előtt került sor szexuális együttlétre, a megtermékenyítés bekövetkezhet.
 9. Alkoholfogyasztás vagy általánosan használt gyógyszerek befolyásolják a teszt eredményét?
  Nem, de hormon tartalmú készítmény szedése esetén konzultáljon az orvosával. Továbbá a közelmúltban szedett fogamzásgátló, szoptatás vagy terhesség is hatással lehet a teszt eredményére.
 10. A vonalak mennyi ideig maradnak láthatóak?
  A tesztcsíkot a legpontosabb eredmény érdekében 5 perc elteltével olvassa le. A pozitív eredmény nem fog eltűnni. A vonal sötétebbé válhat és egy halvány háttér jelenhet meg néhány óra múlva. Negatív eredmény esetén előfordulhat, hogy később megjelenik egy halvány második vonal, amit csupán a párolgás okoz a teszt vonalról. Ezért 10 percen belül olvassa le az eredményt és a tesztcsíkot dobja ki.
 11. Helyettesítheti a hőmérőzés módszerét az ovulációs teszt?
  Az ovulációs teszt nem helyettesíti a hőmérőzés módszerét. A testhőmérséklet változás elsősorban azt jelzi, hogy a peteérés bekövetkezett. Az ovulációs teszt ellenben előre jelzi a peteérést.
 12. Pozitív eredmény után a termékeny időszakon belül történt szexuális együttlét ellenére sem következett be a terhesség. Mi ilyenkor a teendő?
  Több tényező is befolyásolja a teherbeesés esélyét. Egészséges párok esetén is hónapok telhetnek el a teherbe esésig és előtte gyakran 3-4 hónapig is szükség lehet a teszt elvégzésére. Ha a terhesség mégsem következik be 3-4 hónapon belül, akkor Ön és a partnere keresse fel az orvosát.

 

XE0123 TÜV In vitro diagnosztikai eszköz IVD

OGYÉI nyilvántartási szám: HU/CA01/43446/23

REF FLH‐U101H

AllTest gyártó

Gyártó

Hangzhou Alltest Biotech Co., Ltd.
#550, Yinhai Street
Hangzhou Economic & Technological Development Area
Hangzhou – 310018, P.R.C.

AllTest európai képviselő MedNet GmbH

Európai képviselő

MedNet GmbH, Borkstrasse 10, 48163 Münster, Germany

 

 

 

 

Adatok
Formátum
Tesztcsík
Érzékenység
30 mIU/ml (normál érzékenység)
Cikkszám
atlhn2030
Tömeg
50 g/doboz