AllTest magas érzékenységű kazettás ovulációs teszt (10db, 20mIU/ml)
AllTest magas érzékenységű kazettás ovulációs teszt (10db, 20mIU/ml)
2 990 Ft

AllTest magas érzékenységű kazettás ovulációs teszt (10db, 20mIU/ml)

AllTest magas érzékenységű kazettás ovulációs teszt (10db, 20mIU/ml)
AllTest magas érzékenységű kazettás ovulációs teszt (10db, 20mIU/ml)
 • 10 db külön csomagolt ovulációs teszt kazetta. (A megrendelést kettő, egyenként 5 db tesztet tartalmazó dobozban szállítjuk.)
 • Magas érzékenység (20 mIU/ml)
 • Lejárat: 2025. október

Önellenőrzésre szolgáló in vitro diganosztikai eszköz.

2 990 Ft
Egységár: 299 Ft/db
Részletek

HOGYAN VÁLASSZON ÉRZÉKENYSÉGET?

A CSOMAG TARTALMA

 • 10 db egyenként fólia tasakba csomagolt ovulációs (LH) teszt kazetta. Az egyedi tasakokban 1 db LH teszt kazetta, 1 csomag szilikagél és 1 db pipetta található.
 • Magyar nyelvű használati utasítás és számla.

A teszt elvégzéséhez szükséges, de a csomag részét nem képező eszközök: vizeletgyűjtő edény és óra.

ÁTTEKINTÉS
Az ovuláció a petesejt kilökődése a petefészekből, ahonnan a petevezetékbe kerül készen a megtermékenyítésre. Ahhoz, hogy a fogantatás megtörténjen a megtermékenyítésnek a peteérést követő 24 órán belül meg kell történnie. Közvetlenül a peteérést megelőzően a szervezet nagy mennyiségű luteinizáló hormont (LH) termel, ami kiváltja a petefészekben lévő érett petesejt kilökődését. Ez az LH csúcs rendszerint a menstruációs ciklus közepén következik be. Az LH ovulációs gyorsteszt a peteérés ill. a legtermékenyebb időszak előrejelzésére szolgáló eszköz. A megtermékenyülés ezalatt a termékeny időszak alatt következik be a legnagyobb eséllyel.
Az LH ovulációs teszt immunokromatográfiás módszeren alapuló gyorsteszt az LH csúcs vizeletből történő kvalitatív kimutatására, mely előre jelzi a peteérés következő 24-36 órában várható bekövetkezését. Fontos: az LH csúcs és a peteérés nem feltétlenül következik be minden menstruációs ciklusban.
A vizeletminta a kapilláris hatás következtében felszívódik a tesztcsíkban. LH jelenlétében immunológiai reakció lép fel az LH és az anti-LH antitestek között, ami egy jól kivehető, piros színű tesztcsík megjelenését eredményezi. Az LH koncentráció függvényében a megjelenő tesztvonal világosabb vagy sötétebb színű. Ezt a módszert hívják immuno-kromatográfiának.

 

FIGYELMEZTETÉSEK

A teszt elvégzése előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást.

 • A tesztet ne használja fel a tasakon feltüntetett lejárati dátum után.
 • Ne használja, ha a tasak szakadt vagy sérült.
 • Száraz helyen 2-30°C közötti hőmérsékleten tárolja. Ne fagyassza le.
 • Tartsa távol a gyerekektől.
 • Közvetlenül a teszt elvégzése előtt bontsa fel a tasakot.
 • Kizárólag in vitro használatra. Ne nyelje le.
 • A használt tesztet a helyi előírásoknak megfelelően dobja ki.

 

MINTAGYŰJTÉS ÉS ELŐKÉSZÍTÉS

 • Határozza meg a minta gyűjtésének legalkalmasabb időpontját. A legjobb eredmény érdekében a vizelet minta gyűjtését minden nap ugyanabban az időben végezze. Ne használja tesztelésre a reggeli első vizeletet.
 • Korlátozza a folyadék bevitelt a minta gyűjtése előtti két órában.
 • Jegyezze fel a minta gyűjtésének a dátumát, időpontját, valamint a ciklus kezdete óta eltelt napok számát.
 • Minden mintához használjon tiszta mintavételi edényt.
 • A vizeletminta szobahőmérsékleten 8 órán keresztül, 2-8°C-on 24 óráig is eltárolható. Ne fagyassza le. A legbiztosabb eredmény érdekében a tesztet a mintagyűjtés napján végezze. Ha a mintát hűtőben tartotta, a teszt elvégzése előtt várja meg, amíg szoba hőmérsékletűre melegszik. Ne rázza fel a vizeletgyűjtő edényt. Ha üledék képződik az edény alján, hagyja leülepedni és a tesztcsík ne érjen az üledékbe.

 

A TESZTELÉS MENETE

 • Határozza meg a menstruációs ciklusának a hosszát. A ciklus hossza az első naptól (menstruációs vérzés kezdete) a következő ciklus első napját megelőző napig terjedő napok száma.
 • Határozza meg, hogy a cikluson belül hányadik napon kezdi a tesztelést. Keresse meg a lenti táblázat első sorában a ciklusának a hosszát, majd olvassa le az alatta lévő számot. Ez a szám mutatja meg, hogy a ciklus hányadik napján kezdjen tesztelni.

 

Ciklus hossz 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Kezdő nap 6 6 7 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

 

 • Várja meg, amíg a tesztkészlet és a vizeletminta is szobahőmérsékletű (15-30°C) nem lesz.
 • A tasakot csak akkor bontsa fel, ha már szobahőmérsékletű. Vegye ki a tesztcsíkot és használja fel 1 órán belül.
 • Helyezze a kazettát egy tiszta, vízszintes felületre. Függőlegesen tartva a pipettát cseppentsen 3 csepp (kb. 120μl) vizeletet a tesztkazetta mintagyűjtő nyílásába, majd indítsa el az órát. Kerülje el a légbuborékok kialakulását a mintagyűjtő nyílásban.
 • Várjon, amíg a színes vonal(ak) meg nem jelennek. Az eredményt 5 perc elteltével olvassa le. 10 perc után az eredmény már nem értelmezhető.

AllTest ovulációs LH teszt kazetta

AZ EREDMÉNY ÉRTELMEZÉSE
Pozitív: kettő vonal látható és a teszt vonal legalább olyan sötét, mint a kontroll vonal. A peteérés várhatóan 24-36 órán belül bekövetkezik.
Negatív: kettő vonal látható, de a teszt vonal halványabb, mint a kontroll vonal vagy egyáltalán nem látható a teszt vonal. Ez azt jelenti, hogy a teszt nem mutatott ki „LH csúcsot”.
Érvénytelen: nem jelenik meg a kontroll vonal. Ennek a legvalószínűbb okai a nem elegendő mennyiségű minta vagy a nem megfelelően végrehajtott tesztelés. Újból tekintse át a teszt végrehajtásának a módját és ismételje meg a tesztelést egy új teszttel.

A TESZT KORLÁTAI

 1. Kizárólag önellenőrzésre és in vitro használatra.
 2. A teszt nem használható fogamzásgátló módszerként.
 3. A teszt eredményét fájdalomcsillapítók, antibiotikumok és egyéb általánosan használt gyógyszerek nem befolyásolják viszont a hCG és LH tartalmú gyógyszerek igen.
 4. Továbbá a teszt nem működik megfelelően terhes ill. változó korban lévő nőknél, valamint fogamzásgátló szedésekor.
 5. A tesztet a gyerekektől tartsa távol.

TOVÁBBI INFOMÁCIÓ

 1. Mikor végezhető el a teszt?
  Miután meghatározta a legalkalmasabb kezdő napot, azon a napon bármikor elvégezheti a tesztet. Viszont a reggeli első vizelet használata nem javasolt. A 10 és 20 óra közötti időszakban bármelyik időpont megfelelő, de inkább 10 óra körül javasolt elvégezni a tesztet. Minden nap megközelítően azonos időpontban végezze a tesztet. Korlátozza a folyadék bevitelt a teszt előtti 2 órában.
 2. Az LH teszt használható fogamzásgátló módszerként?
  Nem, az LH teszt erre a célra nem használható.
 3. Mit kell tenni, ha a kontroll vonal nem jelenik meg?
  Ha a kontroll vonal 5 perc elteltével sem jelenik meg, akkor az eredmény érvénytelen és a tesztet meg kell ismételni egy új teszt kazettával.
 4. Több napon keresztül végzett teszteléssel sem sikerül LH csúcsot kimutatni. Mi ilyenkor a teendő?
  Mivel a peteérés nem minden esetben a ciklus közepén következik be, előfordulhat, hogy a tesztelés első hét napján nem sikerül kimutatni LH csúcsot. Ez jelentheti azt, hogy a peteérés még nem következett be, ezért érdemes folytatni a tesztelést.
 5. Mi a helyzet akkor, ha több mint 8 napon keresztül tartó tesztelés során sem sikerül az „LH csúcsot” kimutatni?
  A rendszeres menstruációs ciklussal rendelkező nők kb. 90%-a esetében 8-10 napig tartó tesztelés során az LH csúcs kimutatható. Ha nem sikerül kimutatni, az valószínűleg azt jelenti, hogy az adott hónapban nem történt peteérés. Előfordulhat az is, hogy ha az adott ciklus túl rövid volt, akkor a peteérés a tesztelés elkezdése előtt következett be vagy ha túl hosszú volt, akkor még nem következett be. A tesztelést folytathatja a következő napokon vagy újrakezdheti a következő hónapban. Normálisnak tekinthető, ha időnként rövidebb vagy hosszabb egy ciklus vagy a peteérés nem következik be.
 6. Három hónapon keresztül teszteltem. Minhárom esetben sikerült az „LH csúcsot” kimutatni, amit szexuális együttlét követett, de mégsem sikerült teherbe esni. Mi lehet ennek az oka?
  Először is fontos megjegyezni, hogy egészséges párok esetén is hónapok telhetnek el, mire a fogantatás megtörténik. Számos tényező befolyásolhatja a teherbe esést akkor is, ha az együttlét a legtermékenyebb időszakra esett. Azonban több hónap sikertelen próbálkozás esetén mindenképpen keresse fel orvosát.
 7. Mi befolyásolhatja a teszt eredményét?
  Amennyiben terhes, a közelmúltban terhes volt vagy a változó korba lépett a teszt eredménye félrevezető lehet. Néhány vényköteles gyógyszer, mint pl. a menotropin tartalmú gyógyszerek vagy a danazol is befolyásolhatja a teszt eredményét. Amennyiben további kérdése van a vényköteles gyógyszerek tesztet befolyásoló hatásáról, keresse fel orvosát.
 8. A fogamzásgátló tabletták hatással vannak a teszt eredményére?
  Fogamzásgátló tabletta szedése során a ciklus rendszertelenné válhat. A tabletta elhagyása után bizonyos időre lehet szükség mire a normál ciklus helyreáll. A tesztelés elkezdésével célszerű megvárni két normál ciklust.
 9. Ha a teszt segítségével meg lehet határozni a legtermékenyebb időszakot, akkor miért nem használható fogamzásgátló módszerként?
  A spermium 72 óráig életképes marad. Az ovulációs teszt a peteérést 24 – 36 órával képes előre jelezni. Ezért ha az LH csúcs kimutatása előtt került sor szexuális együttlétre, a megtermékenyítés bekövetkezhet.
 10. Alkoholfogyasztás vagy általánosan használt gyógyszerek befolyásolják a teszt eredményét?
  Nem, de hormon tartalmú készítmény szedése esetén konzultáljon az orvosával. Továbbá nem régen szedett fogamzásgátló, szoptatás vagy terhesség is hatással lehet a teszt eredményére.
 11. A vonalak mennyi ideig maradnak láthatóak?
  A tesztet a legpontosabb eredmény érdekében 5 perc elteltével olvassa le. A pozitív eredmény nem fog eltűnni. A vonal sötétebbé válhat és egy halvány háttér jelenhet meg néhány óra múlva. Negatív eredmény esetén előfordulhat, hogy később megjelenik egy halvány második vonal, amit csupán a párolgás okoz a teszt vonalról. Ezért 10 percen belül olvassa le az eredményt és a tesztet dobja ki.
 12. Helyettesítheti a hőmérőzés módszerét az ovulációs teszt?
  Az ovulációs teszt nem helyettesíti a hőmérőzés módszerét. A testhőmérséklet változás elsősorban azt jelzi, hogy a peteérés bekövetkezett. Az ovulációs teszt ellenben előre jelzi a peteérést.
 13. Pozitív eredmény után a termékeny időszakon belül történt szexuális együttlét ellenére sem következett be a terhesség. Mi ilyenkor a teendő?
  Több tényező is befolyásolja a teherbeesés esélyét. Egészséges párok esetén is hónapok telhetnek el a teherbe esésig és előtte gyakran 3-4 hónapig is szükség lehet a teszt elvégzésére. Ha a terhesség mégsem következik be 3-4 hónapon belül, akkor Ön és a partnere keresse fel az orvosát.
 14. Pozitív eredményt a termékeny időszakon belüli szexuális együttlét követett. A terhességet mennyi idő elteltével lehet kimutatni?
  A hCG terhességi teszt a terhességet már a kimaradt ciklus első napján kimutatja

 

XE0123 TÜV In vitro diagnosztikai eszköz IVD

OGYÉI nyilvántartási szám: HU/CA01/43446/23
REF FLH-S102H

AllTest gyártó

Gyártó

Hangzhou Alltest Biotech Co., Ltd.
#550, Yinhai Street
Hangzhou Economic & Technological Development Area
Hangzhou – 310018, P.R.C.

AllTest európai képviselő MedNet GmbH

Európai képviselő

MedNet GmbH, Borkstrasse 10, 48163 Muenster, Germany

 

 

 

 

 

 

 

Adatok
Formátum
Kazetta
Érzékenység
20 mIU/ml (magas érzékenység)
Cikkszám
atlhkn1020
Tömeg
40 g/doboz