Clearblue digitális ovulációs teszt (10db, 40mIU/ml)
Clearblue digitális ovulációs teszt (10db, 40mIU/ml)
8 900 Ft

Clearblue digitális ovulációs teszt (10db, 40mIU/ml)

Clearblue digitális ovulációs teszt (10db, 40mIU/ml)
Clearblue digitális ovulációs teszt (10db, 40mIU/ml)
Clearblue digitális ovulációs teszt (10db, 40mIU/ml)
Clearblue digitális ovulációs teszt (10db, 40mIU/ml)
  • 10 db külön csomagolt ovulációs tesztcsík
  • 1 db (digitális) tesztcsík tartó
  • Alacsony érzékenység (40 mIU/ml)
  • Lejárat: 2025. november

Önellenőrzésre szolgáló in vitro diganosztikai eszköz.

8 900 Ft
Egységár: 890 Ft/db
Részletek

HOGYAN VÁLASSZON ÉRZÉKENYSÉGET?

Hogyan segíthetik az ovulációs tesztek a teherbe esést?

Minden menstruációs ciklusban csak néhány olyan nap van, amikor teherbe eshet, ezért fontos tudni, mikorra esnek a legtermékenyebb napok. Az ovulációs teszt pontosan kimutatja, hogy ha szexuális életet él, mikor van a legnagyobb esélye a fogamzásra, így segíthet abban, hogy gyorsabban teherbe essen. Az ovulációs tesztek működésének az alapja, hogy észlelik a hormonok szintjének az emelkedését, amely közvetlenül a petesejt kilökődése előtt éri el a csúcsát. Így Ön tudhatja, mikor kell szexuális életet élnie ahhoz, hogy teherbe essen. Az alap testhőmérséklet mérése csak akkor jelzi az ovulációt, miután a petefészek már kibocsátott egy petesejtet. Mivel a petesejtek csak 12–24 órán át életképesek, lehet, hogy az adott hónapban ekkor már túl késő a próbálkozáshoz.

A Clearblue Digitális ovulációs teszt használata

A Clearblue Digitális teszt a luteinizáló hormon (LH) szintjének megemelkedését (csúcsát) mutatja ki a vizeletből. Az LH-csúcs körülbelül 24–36 órával azelőtt jelentkezik, hogy egy petesejt kiszabadul a petefészekből: ez a folyamat a tüszőrepedés, azaz ovuláció. Ön az LH-csúcs kimutatásának napján és az azt követő napon a legtermékenyebb. Az Ön 2 legtermékenyebb napja az LH-csúcs kimutatásának időpontjától indul a Clearblue Digitális teszt alapján. Az elkövetkező 48 órában a legnagyobb az esélye annak, hogy szexuális együttlét után teherbe esik.

A tesztelés elkezdésének ideje

A menstruáció kezdetének napja (az első teljes vérzés napja) az 1. nap. Az Ön ciklusának hossza az 1. naptól a következő menstruációjának kezdete előtti napig eltelt napok száma. Ha nem tudja a ciklusa szokásos hosszát, azt javasoljuk, hogy a teszt használata előtt várjon legalább egy menstruációs ciklust, és jegyezze fel ennek hosszát. Ha a havi ciklusa 3 napnál nagyobb eltéréseket mutat, akkor a teszt elkezdésének meghatározásakor az utóbbi 6 hónap legrövidebb ciklusát vegye figyelembe.
Ha úgy kívánja elkezdeni a tesztelést, hogy nem ismeri a havi ciklusa hosszát, akkor a tesztelés elkezdéséhez a 10. napot javasoljuk. Így azonban elképzelhető, hogy lemarad az LH-csúcsról, mert lehet, hogy túl korán vagy túl későn kezdte a tesztelést. A tesztelés bármely napszakban elvégezhető, de minden nap ugyanabban a napszakban kell elvégezni (sok nő számára kézenfekvő reggel ezzel indítani a napot). Fontos, hogy a szokásos módon fogyasszon vizet, és hogy a tesztelést megelőző 4 órában ne legyen vizeletürítés.

Kérdések és válaszok

A havi ciklusom hosszabb 40 napnál. Mikor kezdjem a tesztelést?
Ha a havi ciklusa hosszabb 40 napnál, akkor kezdje a tesztelést 17 nappal a következő menstruáció esedékessége előtt.

Az összes tesztet el kell használnom?
Nem. Az LH-csúcs kimutatása után befejezheti a tesztelést, és megőrizheti a megmaradt tesztcsíkokat és a tesztcsíktartót, amelyeket szükség esetén a következő havi ciklusa során felhasználhat.

Mennyire megbízható a Clearblue Digitális ovulációs teszt?
Széleskörű laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy a teszt 99% feletti megbízhatósággal mutatja ki az LH-csúcsot. A teszt érzékenysége 40 mlU/ml.

Még nem sikerült kimutatni az LH-csúcsot. Mit kell tennem?
Ha a havi ciklusa 3 napnál nagyobb eltéréseket mutat, akkor elképzelhető, hogy az LH-csúcsot csak több teszttel sikerül kimutatni. Az is lehetséges, hogy ebben a ciklusban elmaradt az ovuláció. Ez nem szokatlan, ám javasoljuk, hogy keresse fel orvosát, ha 3 egymást követő havi ciklus során nem tapasztal LH-csúcsot.

Gyógyszer vagy betegség befolyásolhatja-e az eredményt?

  • A teszt elvégzése előtt mindig olvassa el az aktuálisan szedett gyógyszerek gyártóinak utasításait.
  • Bizonyos egészségi állapotok és gyógyszerek károsan befolyásolhatják a tesztet: ha Ön például terhes, nemrég volt terhes, elérte a menopauzát, vagy policisztás petefészek-betegségben szenved, akkor téves eredményt kaphat. Ugyancsak téves eredményhez vezethet, ha luteinizáló hormont vagy humán choriogonadotropint tartalmazó, megtermékenyülést elősegítő gyógyszert szed. Kérjük, konzultáljon orvosával.
  • Amennyiben orvosilag diagnosztizált termékenységi problémája van, kérdezze meg orvosát, hogy alkalmazhatja-e a Clearblue Digitális tesztet.
  • A klomifén-citrát nem befolyásolja a tesztet, ám befolyásolhatja a havi ciklusának a hosszát, így a tesztelés időszakát is. Elképzelhető, hogy a tesztelés folytatásához új dobozra és új tesztcsíktartóra, illetve tesztcsíkokra lesz szükség.
  • Ha nemrég fejezte be hormonális fogamzásgátló szer használatát, a havi ciklusa szabálytalanná válhat, így érdemes 2 havi ciklussal elhalasztani a tesztelést.

Gyártó: SPD Swiss Precision Diagnostics GmbH (SPD), Route de St Georges 47, 1213 Petit-Lancy, Genf, Svájc.

 

Adatok
Cikkszám
cblh1
Tömeg
82 g/doboz