Whitelab vashiány kazettás gyorsteszt ujjbegyvérből
Whitelab vashiány kazettás gyorsteszt ujjbegyvérből
4 990 Ft 
3 990 Ft
20

Whitelab vashiány kazettás gyorsteszt ujjbegyvérből

Whitelab vashiány kazettás gyorsteszt ujjbegyvérből
Whitelab vashiány kazettás gyorsteszt ujjbegyvérből

A Vashiány Gyorsteszt Ujjbegyvérből egy gyors kromatográfiás immunpróba, amely a ferritin emberi, ujjbegyből vett vérből történő kimutatására szolgál, ahol a határérték-koncentráció 30 ng/mL.

1 db teszt

Lejárat: 2024. november

Önellenőrzésre és kizárólag in vitro diagnosztikai használatra.

4 990 Ft 
3 990 Ft
Kezdete: 2024.01.07   A készlet erejéig!
Kedvezmény 20
Megtakarítás 1 000 Ft
Részletek

A vashiány miatti vérszegénység széles körben elterjedt a gyermekek és a nők minden korosztályában, de főként a még menstruáló nőknél (legalább 20%-uk szenved vashiányban). A fő tünetek a sápadtság, a fáradtságérzet, a fejfájás, a gyorsabb szívverés vagy a légszomj edzés közben. Ezek a tünetek fokozatosan jelenhetnek meg, és észrevétlenek maradhatnak.

A vashiány akkor jelentkezik, ha a vér nem tartalmaz elegendő vörösvértestet, és így alacsony a hemoglobin szintje, amely az oxigénszállításban részt vevő fő fehérje az egész szervezetben. A hemoglobin fontos összetevője a vas.

A vas kimerülése, amely bekövetkezhet terhesség, növekedés, elégtelen vasbevitel, nem megfelelő felszívódás vagy vérveszteség (menstruáció, vérzések, fekélyek stb.) esetén, óriási hatással van az egészségre. Az alacsony ferritinszint elégtelen pajzsmirigy működésre, C-vitamin hiányra vagy cöliákiára is utalhat. Néhány nyugtalan láb szindrómában szenvedő betegnél alacsony ferritinszintet észlelnek, ami nem feltétlenül kapcsolódik a vérszegénységhez, de talán okozhatja vérszegénységet még nem eredményező vashiány.

A Vashiány Gyorsteszt Ujjbegyvérből a ferritin emberi teljes vérből történő kimutatására szolgáló, kvalitatív, laterális áramlású immunológiai próba. A membrán anti-ferritin poliklonális antitesttel van bevonva a tesztvonal régióban. Az arany anti-ferritin monoklonális antitesttel és nyúl lgG-vel van bevonva. A tesztelés során a minta reakcióba lép az anti-ferritin monoklonális antitestekkel bevont részecskékkel. A keverék kapilláris elven, kromatográfiásan megindul felfelé a membránon, és reakcióba lép a membránon lévő anti-ferritin poliklonális antitestekkel, és színes vonalat hoz létre. A tesztvonal régióban (T) megjelenik a vonal, ha a ferritinszint meghaladja a 30 ng/mL-es határértéket. Ha a ferritin koncentráció 30 ng/mL-nél kisebb, a tesztvonal nem jelenik meg. Az eljárás ellenőrzésére a kontrollcsík területén mindig megjelenik egy színes csík, amely jelzi, hogy megfelelő mennyiségű minta került a tesztre és a membrán átitatódott.

KIEGÉSZÍTŐ INFORMÁCIÓK

 1. Hogyan működik a ferritinteszt?
  A ferritin egy fehérje, és a vas elsődleges formája, amely a sejtekben tárolódik. A rendellenes eredmény azt jelenti, hogy a vér ferritinkoncentrációja alacsonyabb, mint 30 ng/mL, és lehetséges vashiányt jelez.
 2. Mikor használható a teszt?
  A Vashiány Gyorsteszt Ujjbegyvérből olyan tünetek esetén végezhető el, mint a sápadtság, fáradtságérzet, fejfájás, gyorsabb szívverés vagy légszomj testmozgás közben; főként olyan nők esetében, akiknél terhesség vagy menstruáció alatti túlzott vérzés jelentkezik. A vizsgálat a nap bármely szakában elvégezhető, de nem szabad elvégezni betegség, akut gyulladás, illetve lép- vagy májsérülés esetén. Alacsony szint eredményeket kaphat akkor is, ha nincs vashiányos állapot.
 3. Adhat a teszt téves eredményt?
  Az eredmények pontosak, amennyiben az utasításokat gondosan betartják. Mindazonáltal az eredmény lehet téves, ha a teszt a vizsgálat elvégzése előtt átnedvesedik, vagy ha a minta cellába adagolt vér mennyisége nem elegendő. A dobozban található kapilláris cseppentő lehetővé teszi, hogy megbizonyosodjon a gyűjtött vérmennyiség helyességéről. Emellett az alkalmazott immunológiai alapelvek miatt fennáll a téves eredmények esélye - bár ez ritkán fordul elő. Az efféle, immunológiai alapokon nyugvó vizsgálatokhoz mindig javasolt az orvossal való konzultáció.
 4. Mi az a vonal, amely a C (kontroll) vonal alatt jelenik meg?
  Ha ez a vonal megjelenik, az csak azt jelenti, hogy a teszt jól működik.
 5. Ha 10 perc múlva olvasom le az eredményt, megbízható lesz az eredmény?
  Nem. Az eredményt a pufferoldat hozzáadása után 5 perccel kell leolvasni. Az eredmény 10 perc után már nem megbízható.
 6. Mit kell tennem, ha az eredmény alacsony szint?
  Ha az eredmény alacsony szint, az azt jelenti, hogy a ferritinszint alacsonyabb a normálisnál (30 ng/mL), és hogy orvoshoz kell fordulnia, és be kell mutatnia neki a teszteredményt. Ezután az orvos eldönti, hogy kell-e további vizsgálatokat végezni.
 7. Mit kell tennem, ha az eredmény normális?
  Ha az eredmény normális, az azt jelenti, hogy a ferritinszint magasabb, mint 30 ng/mL és a normál tartományon belül van. Ha azonban a tünetek továbbra is fennállnak, ajánlott orvoshoz fordulni.

Lejárat: 2024 november

XE0123 TÜV In vitro diagnosztikai eszköz IVD

REF OFE-402H

AllTest gyártó

Hangzhou Alltest Biotech Co., Ltd.
#550, Yinhai Street
Hangzhou Economic & Technological Development Area
Hangzhou – 310018, P.R.C.

 

AllTest európai képviselő MedNet GmbH

MedNet GmbH, Borkstrasse 10, 48163 Muenster, Germany
  

 

 

Adatok
Cikkszám
wlvh1
Tömeg
25 g/db