Whitelab pajzsmirigy-alulműködés (TSH) gyorsteszt ujjbegyvérből
Whitelab pajzsmirigy-alulműködés (TSH) gyorsteszt ujjbegyvérből
4 200 Ft

Whitelab pajzsmirigy-alulműködés (TSH) gyorsteszt ujjbegyvérből

Whitelab pajzsmirigy-alulműködés (TSH) gyorsteszt ujjbegyvérből
Whitelab pajzsmirigy-alulműködés (TSH) gyorsteszt ujjbegyvérből

Gyorsteszt a humán pajzsmirigy-stimuláló hormon (TSH) kvalitatív kimutatására emberi teljes vérben.

Önellenőrzésre, kizárólag in vitro diagnosztikai használatra.

4 200 Ft
Részletek

A TSH gyorstesztkazetta egy gyors kromatográfiás immunpróba, amely a TSH teljes vérből történő kimulatására szolgál, ahol a határérték koncentráció 5 µIU/mL. Ez a vizsgálat előzetes diagnosztikai vizsgálati eredményt ad, és a TSH szűrésére használható.

A pajzsmrigy-stimuláló hormon (TSH) egy agyalapi hormon, amely stimulálja a pajzsmirigyet, hogy tiroxint (T4) majd trijód-tironint (T3) termeljen, amely serkenti a szervezet szinte minden szövetének anyagcseréjét. Ez egy glikoprotein-hormon, amelyet az elülső agyalapi mirigyben lévő tireotrop sejtek állítanak elő és választanak ki, és amely a pajzsmirigy endokrin működését szabályozza.

A TSH a pajzsmirigyet a tiroxin (T4) nevű hormon kiválasztására serkenti, amely csak csekély mértékeben befolyásolja az anyagcserét. A T4 átalakul trijód-tironinná (T3), amely az anyagcserét serkentő aktív hormon. Ennek az átalakulásnak körülbelül 80%-a májban és más szervekben, 20%-a pedig magában a pajzsmirigyben történik.

A pajzsmirigy-alulműködés (TSH) gyorsteszt 5 µIU/mL érzékenységgel kvalitatív módon kimutatja a TSH jelenlétét a teljesvér mintában. A pajzsmirigy-alulműködés (TSH) teszt monoklonális antitestek kombinációját használja a TSH emelkedett szintjének szelektív kimutatásához a teljes vérben.

A pajzsmirigy-alulműködés (TSH) gyorsteszt egy kvalitatív, membrán alapú immunológiai próba a pajzsmirigy-stimuláló hormon (TSH) kimutatására teljes vérben. A teszt során lefolytatott eljárásban bevont részecskékkel immobilizált anti-TSH-antitestek találhatók a tesztvonal régiójában. A minta a kazetta mintacellájába cseppentése után reakcióba lép a tesztben található anti-TSH antitesttel bevont részecskékkel. Ez a keverék kromatográfiásan megindul a teszt hossza mentén és interakcióba lép az immobilizált anti-TSH-antitesttel. A pozitív minták a specifikus anti-TSH-antitesttel bevont részecskékkel reagálva színes vonalat képeznek a membrán tesztvonali régiójában. Ezen színes vonal hiánya negatív eredményre utal. Az eljárás ellenőrzésére a kontrollvonal területén mindig megjelenik egy színes vonal, amely azt jelzi, hogy megfelelő mennyiségű minta került a tesztre, és a membrán átitatódott.

KORLÁTOZÁSOK

 1. A pajzsmirigy-alulműködés (TSH) gyorsteszt kizárólag in vitro diagnosztikai használatra való. A teszt kizárólag a TSH teljesvér mintákból történő kimutatására használható. Ezzel a kvalitatív teszttel nem határozható meg sem a TSH kvantitatív értéke, sem a koncentrációjának növekedési sebessége.
 2. A pajzsmirigy-alulműködés (TSH) gyorsteszt csak a felnőtt lakosság primer pajzsmirigy-elégtelenségének szűrésére szolgál, újszülöttek esetében nem használható.
 3. Mint minden diagnosztikai tesztnél, az összes eredményt az orvos számára elérhető egyéb klinikai adatokkal együtt kell értelmezni.
 4. A pozitív tesztet kvantitatív laboratóriumi TSH-méréssel kell megerősíteni.
 5. Heterofil (szokatlan) antitestek miatt előfordulhatnak hamis pozitív eredmények. Bizonyos klinikai állapotokban, például centrális pajzsmirigy-elégtelenségben a TSH-szintek a pajzsmirigy-elégtelenség ellenére normálisak/alacsonyak lehetnek. Az ilyen esetek kizárása érdekében orvosi konzultáció ajánlott.
 6. A központi/szekunder pajzsmirigy-elégtelenség esetében a TSH nem megbízható biomarker, amely 1000 pajzsmirigy-elégtelenségből 1 esetben fordul elő.

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

 1. Hogyan müködik a TSH teszt?
  A pajzsmirigy-stimuláló hormon (TSH) aktiválja a pajzsmirigyet. Ezért pozitív eredmény esetén az 5 µIU/mL feletti TSH-szint pajzsmirigy-elégtelenségre (hipotireózisra) utal, amely esetben a pajzsmirigynek több TSH-ra van szüksége.
 2. Mikor használható a teszt?
  Pajzsmirigy-elégtelenség esetén olyan tünetek jelentkeznek, mint a rendszeres fáradtság-, depresszió- vagy hidegérzet, súlygyarapodás, száraz bőr, törékeny haj, tartós székrekedés vagy nőknél a menstruációs ciklus rendellenességei. Szűrési céllal ajánlott TSH-gyorstesztet végezni. A TSH-gyorsteszt a nap bármely szakában használható. Hormonális pajzsmirigykezelés esetén azonban nem lehet és nem is szabad elvégezni.
 3. Adhat a teszt téves eredményt?
  Az eredmények pontosak, ameddig az utasításokat gondosan betartják. Az eredmény azonban lehet téves ha a pajzsmirigy-alulműködés (TSH) gyorsteszt a teszt elvégzése előtt nedvesedik vagy ha a mintacellába adagolt vér mennyisége túl sok vagy nem elegendő vagy ha a kivett mintacseppek száma 2-nél kevesebb vagy háromnál több. A dobozban található kapilláris cseppentő lehetővé teszi, hogy megbizonyosodjon a gyűjtött vérmennyiség
  helyességéről. Emellett az alkalmazott immunológiai alapelvek miatt fennáll a téves eredmények esélye - bár ez ritkán fordul elő. Az efféle, immunológiai alapokon nyugvó vizsgálatokhoz mindig javasolt az orvossal való konzultáció.
 4. Hogyan értelmezhető a teszt, ha a vonalak színe és intenzitása eltérő?
  A csíkok színe és intenzitása nem fontos az eredmények értelmezése szempontjából. Az a lényeg, hogy a vonalak homogének és jól láthatóak legyenek. A teszt bármilyen színintenzitású tesztvonal esetén pozitívnak minősül.
 5. Ha 20 perc múlva olvasom le az eredményt megbízható lesz az eredmény?
  Nem. Az eredményt a pufferoldal hozzáadása után 10 perccel kell leolvasni. Az eredmény 20 perc után már nem megbízható.
 6. Mit kell tennem, ha az eredmény pozitív?
  Ha az eredmény pozitív, az azt jelenti, hogy a TSH-szint a vérben magasabb a normálisnát (5 µIU/mL), és hogy a teszteredményt be kell mulatni egy orvosnak. Ezután az orvos eldönti, hogy kell-e további vizsgálatokat végezni.
 7. Mit kell tennem, ha az eredmény negatív?
  Ha az eredmény-negatív, az azt jelenti, hogy a TSH-szint 5 µIU/mL alatt van, és a normál tartományon belül van. A pajzsmirigy-túlműködés esete, bár ritka, de nem zárható ki az ilyen vizsgálati eredmények alapján. Ha azonban a tünetek továbbra is fennállnak, ajánlott orvoshoz fordulni.

 

Lejárat: 2024 november

XE0123 TÜV In vitro diagnosztikai eszköz IVD

REF OTS-402H

AllTest gyártó

Hangzhou Alltest Biotech Co., Ltd.
#550, Yinhai Street
Hangzhou Economic & Technological Development Area
Hangzhou – 310018, P.R.C.

 

AllTest európai képviselő MedNet GmbH

MedNet GmbH, Borkstrasse 10, 48163 Muenster, Germany
  

 

 

Adatok
Cikkszám
wltsh1
Tömeg
25 g/db