Whitelab D-vitamin gyorsteszt ujjbegyvérből
Whitelab D-vitamin gyorsteszt ujjbegyvérből
4 990 Ft 
3 990 Ft
20

Whitelab D-vitamin gyorsteszt ujjbegyvérből

Whitelab D-vitamin gyorsteszt ujjbegyvérből
Whitelab D-vitamin gyorsteszt ujjbegyvérből

A D-vitaminok csoportjában a legfontosabb vegyületek a D3-vitamin és a D2-vitamin. A D-vitamin a májba kerül, ahol 25-hidroxi-D-vitaminná metabolizálódik. Az orvostudományban a 25-hidroxi-D-vitaminos vérvizsgálatot használják a szervezet D-vitamin-koncentrációjának meghatározására. Ez a D-vitamin gyorsteszt egy kromatográfiás teszt a 25-hidroxi-D-vitamin (25 (OH) D) félkvantitatív kimutatására emberi, ujjbegyből vett vérből.

4 990 Ft 
3 990 Ft
Kezdete: 2024.01.07   A készlet erejéig!
Kedvezmény 20
Megtakarítás 1 000 Ft
Részletek

Ez a próba előzetes diagnosztikai teszteredményt ad, és felhasználható a D-vitamin-hiány szűrésére. A D-vitamin a zsírban oldódó szekoszteroidok egy csoportjára utal, amelyek felelősek a kalcium, vas, magnézium, foszfát és cink bélrendszeri felszívódásának a fokozásáért. Az emberben a legfontosabb vegyületek ebben a csoportban a D3-vitamin és a D2-vitamin. A D3-vitamin természetes módon az emberi bőrben termelődik az ultraibolya fény hatására, a D2-vitamin pedig főként az élelmiszerekből származik.
A D-vitamin a májba kerül, ahol 25-hidroxi-D-vitaminná metabolizálódik. Az orvostudományban a 25-hidroxi-D-vitaminos vérvizsgálatot használják a szervezet D-vitamin-koncentrációjának meghatározására. A 25-hidroxi-D-vitamin (beleértve a D2-t és a D3-at is) vérkoncentrációja a D-vitamin-állapot legjobb mutatója. A D-vitamin-hiányt ma már globális járványként tartják számon.
Gyakorlatilag testünk minden sejtje rendelkezik D-vitamin-receptorokkal, ami azt jelenti, hogy mindegyiknek elegendő mennyiségű D-vitaminra van szüksége a megfelelő működéshez. A D-vitamin hiányával járó egészségügyi kockázatok sokkal súlyosabbak, mint azt korábban gondolták. A vitaminhiányt számos súlyos betegséggel hozták összefüggésbe: csontritkulás, csontlágyulás, szklerózis multiplex, szív- és érrendszeri betegségek, terhességi szövődmények, cukorbetegség, depresszió, agyvérzés, autoimmun betegségek, influenza, különböző rákos megbetegedések, fertőző betegségek, Alzheimer, elhízás és magasabb halálozási arány stb.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

  1. Hogyan működik a D-vitamin-teszt?
    A 25-hidroxi-D-vitamin a D-vitamin fő tárolási formája a szervezetben. Ezért a D-vitamin általános állapotát a 25-hidroxi-D-vitamin tartalom kimutatásával lehet meghatározni. Pozitív eredmény esetén a 30 ng/mL-nél kisebb 25-hidroxi-D-vitamin-szint D-vitamin-hiányt vagy -elégtelenséget jelez. Ezekben az esetekben D-vitamin-kiegészítők ajánlhatók.
  2. Adhat a teszt téves eredményt?
    Az eredmények pontosak, ameddig az utasításokat gondosan betartják. Az eredmény azonban lehet téves, ha a D-vitamin gyorsteszt a teszt elvégzése előtt nedvesedik, vagy ha a mintacellába adagolt vér mennyisége túl sok vagy nem elegendő, vagy ha a kivett mintacseppek száma 2-nél kevesebb vagy 3-nál több. A dobozban található kapillális cseppentő lehelővé teszi, hogy megbizonyosodjon a gyűjtött vérmennyiség helyességéről. Emellett az alkalmazott immunológiai alapelvek miatt fennáll a téves eredmények lehetősége - bár ez ritkán fordul elő. Az efféle, immunológiai alapokon nyugvó vizsgálatokhoz mindig javasolt orvossal való konzultáció.

Lejárat: 2024 november

XE0123 TÜV In vitro diagnosztikai eszköz IVD

REF OVD-402H

AllTest gyártó

Hangzhou Alltest Biotech Co., Ltd.
#550, Yinhai Street
Hangzhou Economic & Technological Development Area
Hangzhou – 310018, P.R.C.

 

AllTest európai képviselő MedNet GmbH

MedNet GmbH, Borkstrasse 10, 48163 Muenster, Germany
  

 

 

 

 

Adatok
Cikkszám
wld1
Tömeg
30 g/db