Férfi termékenység

Mennyire függ a termékenység a férfiaktól?

Mennyire függ a termékenység a férfiaktól?

Amikor egy pár terméketlen, mindenki a nőre gyanakszik. Pedig mindkét fél ugyanannyira ludas lehet a dologban. Mára már elég komoly problémává vált a férfiak terméketlensége. 2007-ben csak Amerikában 2,1 millió házaspárt diagnosztizálták terméketlenként. Az összes esetet nem lehet a nők nyakába húzni, jó néhányért a férfiaknak kell felvállalniuk a felelősséget.

A napi szex NEM növeli a teherbeejtés lehetőségét

A teherbeesés az időzítéstől függ: általában akkor a legjobb próbálkozni, amikor a hölgy a menstruációs ciklusának 11-ik és 17-ik napja között van. Mivel a férfi spermája 48 - 72 óráig életképes a női szaporító szervben, a napi szex sokban nem növeli az esélyét a teherbe esésnek. Sőt, egy nemrég elkészült amerikai kutatás szerint semmi különbség nincs a naponta és ritkábban szexelő párok között a teherbeesés szempontjából. Egy másik kutatásból az is kiderült, hogy a mindennapi szex javítja a sperma minőségét, szóval nem árt gyakorolni.

A férfiaknak NINCS termékenységi ciklusa

A sperma minősége az évszaktól és a napszaktól is függ. Télen sokkal nagyobb számú sperma termelődik, mint nyáron, a termelést valószínűleg jobban serkentik a hidegebb hőmérsékletek. Továbbá reggelente a legmagasabb a spermaszám, amikor a férfi hormonok is csúcsszinten vannak. Mindezen észrevételek ellenére, a szakik tagadják, hogy a napszak és az évszak befolyásolná a termékenységet.

A síkosítók NEM gyorsítják fel a spermát

A síkosítók csökkentik a súrlódást, ami nagyobb szexuális örömökkel jár, azonban nem segítik elő a teherbeesést. Sőt, akár ellentétes eredményt is okozhat a síkosító használata, mert befolyásolhatja a spermák mozgásképességét, és olyan összetevőket is tartalmazhat, ami káros lehet a spermára nézve. Ha mégis a síkosítók pártján álltok, használjatok növényi olajakat, de előtte mindenképp kérdezzetek meg egy dokit.

CSAK a szélsőséges testtömegek befolyásolják a spermát

Szinte minden férfi tudja, hogy az elhízás befolyásolja a spermatermelést, de kevesebben tudják azt, hogy a túlzásba vitt soványság is káros lehet. A soványság ugyanúgy felborítja a hormonháztartást mint a rossz táplálkozás. 2008-ban Barcelonában egy termékenységi konferencián bemutatták, hogy azok a férfiak a legtermékenyebbek, akiknek testtömeg arányuk, a Body Mass Index avagy BMI 20 és 25 között van.

A termékenységet félreértések és mítoszok övezik. Az itt felsorolt pár tény csak elenyésző része az egésznek. És a népi hiedelemmel ellentétben, egyeseknek bizony elég nehéz teherbe esniük vagy ejteniük [manna.ro]