AKCIÓ

Vásároljon legalább 9 000 Ft összértékben és megajándékozzuk egy digitális lázmérővel.

Ajándék digitális lázmérő

Ajándék

Ovulciós és terhességi teszt neszesszerA nagyobb csomag ovulációs és terhességi tesztcsíkokhoz diszkrét, esztétikus textil tartót adunk ajándékba. (Az akció a 20 db-os terhességi vagy az 50 db-os ovulációs tesztekre ill. az 50+10 db-os tesztcsomagokra vonatkozik.)

Termékajánló

Női termékenység
2011.10.16 09:04

A méhszáj helyzete és nyitottsága

A méhszáj helyzetének és nyitottságának vizsgálata sokat segíthet a termékeny időszak meghatározásában.

A méhszáj helyzete és nyitottsága a női ciklus során hormonhatásra változik, s ezért nagyon sok információt árul el arról, hogy épp hol tartunk a ciklusban.

A méhszáj vizsgálatát mindig tiszta kézzel végezzük! Aki hajlamos a fertőzésekre, inkább kerülje ezt az önvizsgálati módszert! A méhszájat minden nap azonos időben vizsgáljuk. A vizsgálat során állapítsuk meg a méhszáj magasságát (milyen hosszúnak érezzük a hüvelyt), nyitottságát (zárt, nyiltott), tapintatát (kemény vagy puha) ill. nedvességét. Az eredmények megbízható kiértékeléséhez ismernünk kell testünket, ezért ne várjunk áttörést az első vizsgált ciklusban.

 

A ciklus első felében a méhszáj általában kemény, száraz és zárt (orr tapintatú) és könnyű elérni, azaz alacsonyan helyezkedik el a hüvelyben.

A peteéréshez közeledve a méhszáj a hormonok hatására fokozatosan felpuhul, egyre nedvesebb lesz, lassan kinyílik (száj tapintatú) és egyre magasabbra kerül (egyre nehezebben érhető el).

Az ovulációt követően a méhszáj ismét keményebbé, szárazabbá, zártá és könnyebben elérhetővé válik.

Ha követjük a fent leírt változásokat, megismerjük testünket, segítséget kapunk a termékeny napok meghatározásához, s ezzel növelhetjük a teherbe esés esélyét.