AKCIÓ

Vásároljon legalább 9 000 Ft összértékben és megajándékozzuk egy digitális lázmérővel.

Ajándék digitális lázmérő

Ajándék

Ovulciós és terhességi teszt neszesszerA nagyobb csomag ovulációs és terhességi tesztcsíkokhoz diszkrét, esztétikus textil tartót adunk ajándékba. (Az akció a 20 db-os terhességi vagy az 50 db-os ovulációs tesztekre ill. az 50+10 db-os tesztcsomagokra vonatkozik.)

Termékajánló

Női termékenység
2011.10.01 16:10

A méhnyaknyák és az ovuláció

A peteérésnek számos testi jele van, ezek közül a legfeltűnőbb a méhnyaknyák változása. Sokan használnak ovulációs tesztet a peteérés idejének meghatározására, de vannak olyan nők is, akik testük jelzései alapján is meg tudják állapítani ovulációjuk idejét.

A méhnyaknyák

A méhnyaknyák a méhnyakban található mirigyek hormon hatására termelt váladéka, melyet a legtöbb nő WC-re menés után a WC papíron tud megfigyelni.

A nyák feladata, hogy a hímivarsejtek túlélését, haladását, célba jutását segítik. Nyák nélkül a hímivarsejtek csak pár óráig maradhatnak életben. Több típusa van. A terméketlen napokon nem figyelhető meg nyák, az "ún" bizonytalan napokon már észlelhetünk némi nedvességet, ragacsosságot,a legtermékenyebb napokon pedig nyers tojásfehérjeszerű, húzható, nyúlós a váladék, s akár nagyobb mennyiségben is ürülhet.

A nagyon termékeny típusú nyákban a spermiumok életképessége akár 3-5 napra is nőhet azáltal, hogy a nyák táplálja őket, és energiát biztosít számukra. (A petesejt élettartama a legújabb kutatások szerint csak 12-18 óra.)

A tojásfehérjeszerű váladék megjelenése a peteérés közeledtét jelenti. Érdemes lehet ovulációs teszt használatával kiegészíteni a nyák megfigyelését, így rájöhetünk, hogy esetünkben a nyák a peteérést vagy annak közeledtét jelzi. Sokszor több, egymást követő napon is megfigyelhetünk ilyen típusú nyákot.

 

Sok nő panaszkodik arról, hogy a babaprojekt előtt pontosan tudta, mikor van peteérése, de ahogy élesben kezdtek próbálkozni, hirtelen olyan lett, mintha pár naponta peteérésük lenne. Ha teherbeeséssel próbálkozunk, azért javasolható az ovulációs teszt használata, mert a hüvelyből az együttlétet követő napon ill. napokon kiürülő spermiumok még gyakorlott szem számára is könnyen összekeverhetőek a termékeny nyákkal.