AKCIÓ

Vásároljon legalább 9 000 Ft összértékben és megajándékozzuk egy digitális lázmérővel.

Ajándék digitális lázmérő

Ajándék

Ovulciós és terhességi teszt neszesszerA nagyobb csomag ovulációs és terhességi tesztcsíkokhoz diszkrét, esztétikus textil tartót adunk ajándékba. (Az akció a 20 db-os terhességi vagy az 50 db-os ovulációs tesztekre ill. az 50+10 db-os tesztcsomagokra vonatkozik.)

Termékajánló

Férfi termékenység
2012.03.20 19:06

Aktív férfi - aktív sperma

A japán Yamaguchi Egyetem kutatói arra a felismerésre jutottak, hogy azoknak a férfiaknak, akik mérsékelt mennyiségű mozgást végeznek, mozgékonyabbak a spermáik, mint azoké, akik vagy nagyon keveset, vagy nagyon sokat mozognak.

A spermák mozgékonysága arra utal, hogy milyen mértékben képesek a petesejt felé úszni, ami a megtermékenyítés szempontjából igen fontos tényező. A japán kutatók 215 férfi részvételével végezték el a kísérletet, akiktől ondómintát vettek és kikérdezték őket arról is, mennyire aktívak fizikailag. A kísérleti alanyokat három csoportba osztották az alapján, hogy milyen gyakran és mennyire megerőltető mozgást végeznek, miközben arra is odafigyeltek, hogy mindhárom csoportban ugyanolyan korú és testtömeg-indexű résztvevők legyenek.

A vizsgálatok kimutatták, hogy azoknál a férfiaknál fordultak elő a legmozgékonyabb spermák, akik közepesen erőteljes testmozgást végeztek, és közülük fordult elő legkisebb arányban, hogy a spermák mozgékonysága negyven százalék alá esett volna. Ezzel szemben a legenyhébb és a legmegerőltetőbb mozgásformát választók között jóval magasabb arányban fordult elő ilyen.

Dolores Lamb, az Amerikai Reproduktív Orvostudományi Társaság elnöke úgy véli, a vizsgálatok eredményei alapján azoknak a férfiaknak, akiknél a spermák károsodásának hátterében ismeretlen okok állnak, érdemes javasolni valamilyen testmozgás bevezetését.

A kutatás eredményeit az Amerikai Reproduktív Orvostudományi Társaság éves találkozóján adták elő a szakemberek, a benne található adatok és következtetések ezért a megjelenésig nem tekinthetőek hivatalosnak. (szexdoktor.hu)