AKCIÓ

Vásároljon legalább 9 000 Ft összértékben és megajándékozzuk egy digitális lázmérővel.

Ajándék digitális lázmérő

Ajándék

Ovulciós és terhességi teszt neszesszerA nagyobb csomag ovulációs és terhességi tesztcsíkokhoz diszkrét, esztétikus textil tartót adunk ajándékba. (Az akció a 20 db-os terhességi vagy az 50 db-os ovulációs tesztekre ill. az 50+10 db-os tesztcsomagokra vonatkozik.)

Termékajánló

Férfi termékenység
2012.03.10 12:03

Megtalálták a férfi meddőség titkát?

A Melbourne-i és az Uppsalai Egyetem munkatársainak a Science oldalain megjelent beszámolója szerint a férfiak meddőségének titkát a sejtek energiatermelő részecskéi, a mitokondriumok hordozzák.

 A sejtek génjei szoros minőségi kontroll alatt vannak. Ha valamilyen mutációt szenvednek, a biológiai javító mechanizmusok próbálják korrigálni a hibát, emiatt az ilyen mutációk előfordulása a teljes populáció szintjén igen alacsony. Sajnos ez a kontroll jóval kevésbé érvényesül a mitokondrium szintjén.

A mitokondriumok génjei abból a szempontból speciálisak, hogy a gyermek azokat teljes egészében az anyától örökli. A vizsgálatot vezető Dr. Damian Dowling és Paolo Innocenti arra a következtetésre jutott, hogy a mitokondriális gének károsodása a nőkben nem, csupán a férfiakban jár számottevő következményekkel. Megállapításaikat gyümölcslegyeken demonstrálták.

A tanulmány szerint a mitokondriális gének állapota az összes többi gén mintegy 10 százalékának kifejeződését befolyásolja férfiak esetén, azonban nőknél nincs hatása. Ráadásul az érintett gének zöme a szaporodási szervrendszert, a szaporodókészséget érinti. Vagyis a mitokondriumok számos olyan mutációt hordozhatnak, mely kapcsolatba hozható a férfiak meddőségével. (medipress.hu)