AKCIÓ

Vásároljon legalább 9 000 Ft összértékben és megajándékozzuk egy digitális lázmérővel.

Ajándék digitális lázmérő

Ajándék

Ovulciós és terhességi teszt neszesszerA nagyobb csomag ovulációs és terhességi tesztcsíkokhoz diszkrét, esztétikus textil tartót adunk ajándékba. (Az akció a 20 db-os terhességi vagy az 50 db-os ovulációs tesztekre ill. az 50+10 db-os tesztcsomagokra vonatkozik.)

Termékajánló

Férfi termékenység
2012.03.09 23:09

A káros szenvedélyek rontják a sperma minőségét

A kávéfogyasztás fürgébbé teszi a spermiumokat, ám úgy tűnik, e tekintetben ez az egyetlen élénkítőszer, amely efféle jótékony hatással bír - mutattak rá brazil kutatók.

Kávé

Miben tud többet a kávé a cigarettánál? Milyen hatása van a marihuánafogyasztásnak a nemzőképességre? Ezekre a kérdésekre keresték a válaszat az American Society for Reproductive Medicine a Texas állambeli San Antonióban megrendezett ötnapos konferenciáján.

Ami a kávét illeti, a feketeleves fogyasztása, úgy tűnik, sokkal többet is tesz annál, mint hogy felébreszt reggeli kábulatunkból: napi egy-két csésze kávéval a férfiak új "lökést adhatnak" spermiumaiknak, s ezzel növelhetik fogamzóképességüket - áll abban a tanulmányban, amelyet a Sao Pauló-i egyetem kutatói készítettek.

Ezzel azonban vége is azon élénkítőszerek sorának, amelyek a spermiumokra nézve jótékony hatással bírnak.

Cigaretta

A dohányzás nem befolyásolja ugyan a hímivarsejtek állapotát, sem mozgásukat, de azok körében, akik életük során huzamosabb ideig hódoltak káros szenvedélyüknek, kimutathatóan magasabb az érkárosodás miatt erekciós zavarokkal küzdők száma - mutatott rá a tanulmány.

Hasonló eredményre jutottak az amerikai Buffalo University kutatói, akik a konferencián arról számoltak be, hogy a dohányosok magállománya jelentősen alacsonyabb nemdohányzó társaikénál.

Marihuána

A vizsgált élénkítőszerek közül a spermiumok tekintetében leginkább károsnak a marihuána fogyasztása bizonyult, ez ugyanis kifejezetten rontja a férfiak fogamzóképességét. A Buffalo egyetemen L. J. Burkman és kutatócsoportja 22 olyan férfitól vett spermium-mintát, akik átlagosan 5,1 éven keresztül rendszeresen fogyasztottak marihuánát, majd összevetették azokat marihuánát soha nem fogyasztó férfiak mintáival. Az eredmények azt mutatták, hogy a kannabiszfogyasztók hímivarsejtjei mind minőség, mind mennyiség tekintetében alacsonyabb értékeket mutattak.

Ráadásul van egy további hatás, amire az említett tanulmány rámutat. A marihuána ahelyett, hogy "lenyugtatná", ellazítaná a hímivarsejteket, idő előtt kifárasztja őket: a spermiumok az ajzószer hatására a normálisnál lényegesen nagyobb sebességre kapcsolnak, és még azelőtt kifáradnak, mielőtt elérnék a petesejtet. (origo.hu)