AKCIÓ

Vásároljon legalább 9 000 Ft összértékben és megajándékozzuk egy digitális lázmérővel.

Ajándék digitális lázmérő

Ajándék

Ovulciós és terhességi teszt neszesszerA nagyobb csomag ovulációs és terhességi tesztcsíkokhoz diszkrét, esztétikus textil tartót adunk ajándékba. (Az akció a 20 db-os terhességi vagy az 50 db-os ovulációs tesztekre ill. az 50+10 db-os tesztcsomagokra vonatkozik.)

Termékajánló

Férfi termékenység
2012.03.08 23:17

Mitől élénkül a sperma?

A Sydney-i Egyetemen végzett kutatások szerint a férfiak terméketlenségének a hátterében az esetek egyharmadában az alacsony D-vitamin-szint áll.

Az olajos hal, a tojás egyaránt kiváló D-vitamin-források, és persze a napfény is, melynek segítségével szervezetünk képes előállítani ezt a vitaminfélét. Nem véletlen hát, hogy „napfényvitamin”-ként is emlegetik.

Az alacsony D-vitamin-szinttel rendelkező férfiak emellett folsavban (B9-vitamin) is szűkölködtek, ám a szervezetük többet tartalmazott azokból a specifikus aminosavakból, melyek jelzik, ha a sejtekben túl sok méreganyag rakódott le.

Dr. Anne Clark, a sydney-i Fertility First nevű meddőségi klinika vezetőorvosa szerint a fenti eredmények áttörésnek számítanak. „Az alacsony D-vitamin- és folsavszint már régóta ismert tényezők a nők meddőségének kialakulásában, ám a férfiak vizsgálata során kapott eredmények teljesen meglepték a kutatóinkat.” – nyilatkozta a Motherandbaby.com-nak.

Dr. Clark szerint már az is elég a D-vitamin-hiány elkerüléséhez, ha napos időben 10-15 percet kinn tartózkodunk, nem feltétlenül strandruhában, az utcai viselet is megteszi.

A Sydney-i Egyetem kutatásait tettek is követték. A vizsgálatban résztvevő férfiak közül 123-an végigcsináltak egy programot is, aminek a során életmódjukat egészségesebb mederbe terelték, leszoktak a cigarettáról, csökkentették a kávé- és alkoholfogyasztásukat, valamint fogyókúráztak is. Emellett két-három hónapon keresztül antioxidánsokat és multivitaminokat szedtek.

A kúra végére spermájuk DNS-e 75%-kal kisebb mértékben volt károsodott, mint az elején.

Ami pedig a legjobb, több mint 40 úriembernek sikerült teherbe ejteni a párját ezen időszak alatt, ami 50%-kal több annál, mint amit elérhettek volna az életmód-változtatás nélkül, csupán az addig kapott orvosi kezelést kapva. (anyuci.hu)