AKCIÓ

Vásároljon legalább 9 000 Ft összértékben és megajándékozzuk egy digitális lázmérővel.

Ajándék digitális lázmérő

Ajándék

Ovulciós és terhességi teszt neszesszerA nagyobb csomag ovulációs és terhességi tesztcsíkokhoz diszkrét, esztétikus textil tartót adunk ajándékba. (Az akció a 20 db-os terhességi vagy az 50 db-os ovulációs tesztekre ill. az 50+10 db-os tesztcsomagokra vonatkozik.)

Termékajánló

Férfi termékenység
2011.12.31 12:12

Mennyire függ a termékenység a férfiaktól?

Amikor egy pár terméketlen, mindenki a nőre gyanakszik. Pedig mindkét fél ugyanannyira ludas lehet a dologban. Mára már elég komoly problémává vált a férfiak terméketlensége. 2007-ben csak Amerikában 2,1 millió házaspárt diagnosztizálták terméketlenként. Az összes esetet nem lehet a nők nyakába húzni, jó néhányért a férfiaknak kell felvállalniuk a felelősséget.

A napi szex NEM növeli a teherbeejtés lehetőségét

A teherbeesés az időzítéstől függ: általában akkor a legjobb próbálkozni, amikor a hölgy a menstruációs ciklusának 11-ik és 17-ik napja között van. Mivel a férfi spermája 48 - 72 óráig életképes a női szaporító szervben, a napi szex sokban nem növeli az esélyét a teherbe esésnek. Sőt, egy nemrég elkészült amerikai kutatás szerint semmi különbség nincs a naponta és ritkábban szexelő párok között a teherbeesés szempontjából. Egy másik kutatásból az is kiderült, hogy a mindennapi szex javítja a sperma minőségét, szóval nem árt gyakorolni.

A férfiaknak NINCS termékenységi ciklusa

A sperma minősége az évszaktól és a napszaktól is függ. Télen sokkal nagyobb számú sperma termelődik, mint nyáron, a termelést valószínűleg jobban serkentik a hidegebb hőmérsékletek. Továbbá reggelente a legmagasabb a spermaszám, amikor a férfi hormonok is csúcsszinten vannak. Mindezen észrevételek ellenére, a szakik tagadják, hogy a napszak és az évszak befolyásolná a termékenységet.

A síkosítók NEM gyorsítják fel a spermát

A síkosítók csökkentik a súrlódást, ami nagyobb szexuális örömökkel jár, azonban nem segítik elő a teherbeesést. Sőt, akár ellentétes eredményt is okozhat a síkosító használata, mert befolyásolhatja a spermák mozgásképességét, és olyan összetevőket is tartalmazhat, ami káros lehet a spermára nézve. Ha mégis a síkosítók pártján álltok, használjatok növényi olajakat, de előtte mindenképp kérdezzetek meg egy dokit.

CSAK a szélsőséges testtömegek befolyásolják a spermát

Szinte minden férfi tudja, hogy az elhízás befolyásolja a spermatermelést, de kevesebben tudják azt, hogy a túlzásba vitt soványság is káros lehet. A soványság ugyanúgy felborítja a hormonháztartást mint a rossz táplálkozás. 2008-ban Barcelonában egy termékenységi konferencián bemutatták, hogy azok a férfiak a legtermékenyebbek, akiknek testtömeg arányuk, a Body Mass Index avagy BMI 20 és 25 között van.

A termékenységet félreértések és mítoszok övezik. Az itt felsorolt pár tény csak elenyésző része az egésznek. És a népi hiedelemmel ellentétben, egyeseknek bizony elég nehéz teherbe esniük vagy ejteniük [manna.ro]