AKCIÓ

Vásároljon legalább 9 000 Ft összértékben és megajándékozzuk egy digitális lázmérővel.

Ajándék digitális lázmérő

Ajándék

Ovulciós és terhességi teszt neszesszerA nagyobb csomag ovulációs és terhességi tesztcsíkokhoz diszkrét, esztétikus textil tartót adunk ajándékba. (Az akció a 20 db-os terhességi vagy az 50 db-os ovulációs tesztekre ill. az 50+10 db-os tesztcsomagokra vonatkozik.)

Termékajánló

Férfi termékenység
2011.12.16 20:31

Mit tehetnek a férfiak egészségükért a fogantatás előtt?

Amikor babát terveznek a párok, könnyedén abba a hibába eshetnek, hogy csak a nő egészségére koncentrálnak. Azonban a férfiaknak is számos új szokást kell kialakítaniuk a felkészülés néhány hónapja alatt.

A termékenység kérdései nem hárulnak kizárólag a nőre. Tudjuk viszont, hogy a férfiakat érő hatások is termékenységi problémákhoz vezethetnek, és növelhetik az esélyét bizonyos születési rendellenességek kialakulásának.
A meddő párok esetében kb egyharmad arányban érintettek a férfiak. Amennyiben termékenységi problémák merülnének fel, máris egy lépéssel előrébb leszel, ha követsz bizonyos egyszerű lépéseket a legjobb fizikai állapot eléréséhez a fogamzásig. 

 

Kérj időpontot az orvosodtól

 

Itt az ideje, hogy találj egy olyan orvost, akiben bízol és kérj egy fogamzás előtti időpontot.

 

Takarítsd ki a gyógyszeres szekrényt

 

Hagyj fel annyi gyógyszer szedésével, amennyivel csak lehet. Beszélj az orvosoddal a vényköteles gyógyszereidről. Lehet, hogy abba kéne hagynod néhányuk szedését vagy újakat bevezetni helyettük. A következő szereknek ismert hatása van a férfi termékenységre:

 

    • Fekélyekre, gyomor-bélrendszeri problémákra és húgyúti fertőzésekre kapott gyógyszerek. Ezek a szerek hatással lehetnek a spermiumok termelésére és számára.

 

    • Az asztma, köszvény és bőrproblémák kezelésére használt gyógyszerek szintén hatással vannak a férfi termékenységre.

 

    • A kemoterápia vagy a sugárzás terméketlenséget vagy jelentős változást okozhatnak a spermiumok minőségében és mennyiségében.

 

Vess egy pillantást a környezetedre

 

A különböző vegyszerek (műtrágyák, ólom, nikkel, higany, króm, etilén-glikol-éterek, petrol vegyszerek, benzin), vagy a sugárzás csökkenthetik a spermiumok mennyiségét, ronthatják a minőségét és akár terméketlenséghez vagy vetéléshez vezethetnek.

 

Egyél és aludj!

 

Kevés olyan férfi van, aki ellenkezne ezzel. A problémát az általad fogyasztott ételek is okozhatják.  Tudd meg, hogy mi lenne a megfelelő testsúly számodra és változtasd meg az étrended és edzéstervedet ennek megfelelően.

 

Kutatások szerint a kevés spermával rendelkező férfiak cinkhiányban szenvednek. A következő ételek cinkben gazdagok és növelhetik a termékenységedet: hús, teljes kiőrlésű gabonapelyhek, tengeri ételek és tojások. A szelén, ami a brazil dióban, húsban, halakban, gombákban és gabonapelyhekben található meg, bizonyítottan javítja a termékenységet. Nagyobb mennyiségű E vitamin bevitele is segítheti a folyamatot.

 

Hagyj fel a káros szenvedélyeddel

 

Kerüld az alkohol, a dohány, a kábítószerek használatát. A túl sok alkohol csökkentheti a cinkszintet, a drogok pedig rontják a spermium minőségét. Néhány kutatás most is folyamatban van, melyek a dohányzás és néhány ritka szívrendellenesség közötti kapcsolatot vizsgálják, azonban további kutatások szükségesek a pontos következtetés levonásához. A marihuána bizonyítottan hat a spermiumok minőségére és mennyiségére, azonban a születési rendellenességekkel kapcsolatban nincsenek bizonyítékok.

 

Tartsd hűvösen a heréidet

 

A jacuzzikból, szaunákból, hosszú forró zuhanyzásokból (30 percnél hosszabb), melegítőpárnákból, elektromos takarókból és a szűk ruhákból származó hő olyan hatásnak teheti ki a heréket, amely rontja a termelődő spermiumok minőségét.

 

Egy időre maradj távol a kerékpártól

 

A kerékpározás sok súrlódást és lökődést okozhat, ami növeli a heréid hőmérsékletét. A hőemelkedés és a sérülések veszélye súlyosbíthatja a már eleve kis mennyiségű spermium állapotát

 

Mit szabad?

 

A fentiek egy igen hosszú „mit nem szabad” listának tűnhetnek. Íme, egy „mit szabad” lista, ami segíthet túlesni a nehezebb részeken:

Gondolj arra, hogy mindeközben egészségesebb leszel és megelőzöl sok más jelentős egészségügyi komplikációt!

Vegyél be multivitamint, férfi termékenységet segítő táplálékkiegészítőket!
Továbbra is élvezd az együttléteket pároddal! Sokan feladatként gondolnak a szexre, ha épp a terhesség a cél. Ne felejtsd el, hogy ez több egy egyszerű gyerekcsinálásnál!
Legyél romantikus. Az életed meg fog változni (pozitívan) a baba születése után, már sosem lesz olyan mint most. [csaladinet.hu]