AKCIÓ

Vásároljon legalább 9 000 Ft összértékben és megajándékozzuk egy digitális lázmérővel.

Ajándék digitális lázmérő

Ajándék

Ovulciós és terhességi teszt neszesszerA nagyobb csomag ovulációs és terhességi tesztcsíkokhoz diszkrét, esztétikus textil tartót adunk ajándékba. (Az akció a 20 db-os terhességi vagy az 50 db-os ovulációs tesztekre ill. az 50+10 db-os tesztcsomagokra vonatkozik.)

Termékajánló

Férfi termékenység
2011.12.16 15:04

Ezt egye a férfi, ha gyereket akar

A családtervezőknek jó hír: az egészséges étrend jelentősen növeli a spermiumok minőségét és mozgékonyságát.

„Az vagy, amit megeszel!" – ez már régóta hangoztatott mondás, de a termékenységgel kapcsolatban is fokozottan igaz. A legújabb kutatás szerint ez az elv a spermiumok erejére és minőségére is kiterjeszthető.

A vörös húsokban és feldolgozott gabonában gazdag étrendek károsítják a spermium mozgékonyságát, a transzzsírokban gazdag étrend pedig csökkenti a spermiumok mennyiségét a ondóban – derült ki az Amerikai Reprodukciós Orvostani Társaság éves konferenciáján közzétett kutatásból.

„Az egészséges étrend jót tesz a sperma minőségének – mondja Audrey J. Gaskins a Harvard Egyetem orvosi karának vezetőkutatója. – A spermiumok mozgékonyságát különösen a halban, friss gyümölcsben, teljes kiőrlésű gabonafélékben, a hüvelyesekben és zöldségekben gazdag étrendek javítják, célszerű ezért, ha az utódot tervező férfiak ezt fogyasztják.

A teszt során 188, tizennyolc és huszonkét év közötti férfi étkezési szokását és ondóját vizsgálták. A férfiak táplálkozási kérdőíveket töltöttek ki, amely alapján a kutatók két, nyugati (vörös hús, finomított szénhidrátok, édesség és energiaitalok) illetve bölcs (hal, gyümölcs, zöldség és teljes kiőrlésű gabonák) étrendi kategóriákba osztották őket. Ezt követően spermavizsgálatot végeztek, amivel meghatározták a spermiumok mozgékonyságát, koncentrációját és formáját.

Az eredmények alapján az étrend a spermiumok alakját és számát nem befolyásolta, ugyanakkor a nyugati étrend csökkentette a mozgékonyságot.