Prima menopauza gyorsteszt - 2db
Prima menopauza gyorsteszt - 2db
2 490 Ft

Prima menopauza gyorsteszt - 2db

  • Érzékenység 25 mIU/ml
  • Vizeletsugaras kivitel
  • Gyors és egyszerű használat
  • Megbízható eredmény, svájci pontosság, gyors szállítás
  • Lejárat: 2025. május
2 490 Ft
Egységár: 1 245 Ft/db
Részletek

MENOPAUZA FSH TESZT
Arra gyanakszik, hogy belépett a menopauza korszakába? Keresi az okát a menstruációja zavarának, vagy más zavaró, új tüneteknek és elmúlt 45 éves? A menopauza a menstruáció végleges megszűnését jelenti, amelyet általában csak a menstruációs ciklus megszűnését követően diagnosztizálnak. A menopauzáig vezető 12 hónapot premenopauzának nevezzük. Számos nő éli át ennek az időszaknak a kellemetlen tüneteit - hőhullám, szabálytalan menstruációs ciklus, alvászavar, hüvelyszárazság, kopaszodás, szorongás, kedélyállapot hullámzás, rövidtávú memória csökkenés és fáradtság.

AZ FSH HORMON ÉS A MENOPAUZA
A menopauzát a női test hormonális egyensúlyának módosulása okozza. Ez a változás általában 45 éves korban következik be, de a valódi jelek körülbelül 55 évesen jelennek meg. A menstruációs ciklus szabálytalansága a menopauza kezdeti jele, ez a premenopauza. A premenopauza tüneteit a női test által termelt menstruációs ciklust szabályozó hormonok szintjének változása okozza. Ahogy a szervezet mind kevesebb ösztrogén hormont termel, úgy fokozza a folliculus stimuláló hormon (FSH) termelését, amely rendes körülmények között a petefejlődést szabályozná. Az FSH koncentrációja a menopauza során 20 mUI/ml-től körülbelül 80 mUI/ml-ig nő. Az FSH vizeletvizsgálat segíthet már a premenopauza meghatározásában, hiszen képes észlelni az FSH jelenlétét a vizeletben, amint a koncentráció 25 mIU/ml fölé emelkedik.

HOGYAN MŰKÖDIK A MENOPAUZA FSH TESZT?
Az eszköz specifikusan azonosítja az emberi FSH-t, és jelzi, ha a hormon koncentrációja a vizeletben eléri vagy meghaladja a 25 mIU/ml értéket. Bizonyos esetekben az FSH minta 21 mIU/ml és 24,99 mIU/ml között pozitív eredményt adhat. A tesztet a 2. nemzetközi szabvány NIBSC 08/282 alapján kalibrálták.

MIKOR KELL A TESZTET ELVÉGEZNI?
A teszt a hónap bármely időpontjában elvégezhető.

MELYIK NAPSZAKBAN KELL A VIZSGÁLATOT ELVÉGEZNI?
A vizsgálatot bármikor elvégezhetjük a nap folyamán. A reggeli első vizelet azonban magasabb FSH-szintet tartalmaz, ami lehetővé teszi a pontosabb eredmény elérését.

HA 5 PERC ELTELTÉVEL OLVASOM LE AZ EREDMÉNYT, PONTOS LESZ A VIZSGÁLAT?
Nem, az eredményt pontosan 5 perc elteltével kell leolvasni.

Prima menopauza FSH gyorsteszt eredmény

LEHET TÉVES AZ EREDMÉNY?
Helyes eredményt akkor kap, ha az utasításokat pontosan követi. Előfordulhatnak azonban helytelen eredmények, ha nedvesség éri a készüléket, még mielőtt a tesztet elvégezné. Ritka esetekben előfordulhat tévesen pozitív eredmény fiatal nőknél (akik hormonális vagy metabolikus betegségektől szenvednek). Ha váratlan vagy ellentmondásos eredmények születnek, keresse fel nőgyógyászát, mert bizonyos egészségügyi állapotok módosíthatják a teszt eredményét.

HA A TESZT NEDVSZÍVÓ VÉGE 10 MP-NÉL HOSSZABB IDEIG MARAD A VIZELETBEN, HELYES EREDMÉNYT KAPOK?
Igen, néhány másodperc nem befolyásolja az eredményt.

HA A TESZT NEDVSZÍVÓ VÉGE 5 MP-NÉL RÖVIDEBB IDEIG MARAD A VIZELETBEN, HELYES EREDMÉNYT KAPOK?
Nem, mert az elnyelt minta térfogata valószínűleg nem elegendő.

MIT TEGYEK HA AZ EREDMÉNY POZITÍV?
Ha pozitív eredmény születik, ismételje meg a tesztet 5-7 nap elteltével. Ha a második vizsgálat is pozitív, lehetséges, hogy a menopauza folyamat megkezdődött. Mindenképpen keresse fel nőgyógyászát.

MIT TEGYEK HA AZ EREDMÉNY NEGATÍV?
Ha az eredmény negatív, az FSH szint 25 mIU/ml alatti, ami azt jelenti, hogy a folyamat még nem kezdődött el. Azonban, ha menopauzális tüneteket tapasztal, ismételje meg a tesztet 40-60 nap után, vagy beszéljen nőgyógyászával.

LEHET A TESZTET SZÜLETÉSSZABÁLYOZÁSRA HASZNÁLNI?
Nem, a tesztet nem erre a célra fejlesztették és ilyen célra nem használható.

FOGAMZÁSGÁTLÓ TABLETTA SZEDÉSE BEFOLYÁSOLJA AZ EREDMÉNYT?
Bizonyos idővel az után, hogy abbahagyta a fogamzásgátló tabletta szedését, a ciklus rendszertelenné válhat, ami zavarhatja az eredményeket. Várjon körülbelül két hónapot a teszt elvégzésével.

MI AZ OKA, HOGY A MENOPAUZA KOR ELÉRÉSE ÉS POZITÍV TESZTEREDMÉNY UTÁN A CIKLUS MÉG MINDIG NORMÁLIS?
A pozitív teszt azt jelenti, hogy a vizelet FSH szintje 25 mIU/ml felett van, ami a menopauza kezdete lehet. Menopauzának azt nevezzük, ha 12 hónapig nincs ciklus egyéb más ok miatt. A nők esetében azonban a biológiai változás fokozatosan történik, és ezt az időszakot megelőzi az úgynevezett perimenopauza, amelynek az időtartama változhat. A pozitív eredmény oka lehet, hogy még mindig a perimenopauza szakaszában van.

MENNYIRE PONTOS A MENOPAUZA FSH TESZT?
A jelentések 94%-ot meghaladó pontossági arányt mutatnak (CI 95%: 92,0 - 95,9%) más referencia-módszerekkel.

MIT TARTALMAZ A CSOMAG?

1 db használati útmutató
2 db teszt
2 db nedvességfelszívó tasak

Lejárat: 2025. május

 

Adatok
Cikkszám
pfsh1
Tömeg
41 g/doboz
Hasonló termékek