Maybe Baby ovulációs mikroszkóp
Maybe Baby ovulációs mikroszkóp
17 400 Ft

Maybe Baby ovulációs mikroszkóp

Maybe Baby ovulációs mikroszkóp
Maybe Baby ovulációs mikroszkóp
Maybe Baby ovulációs mikroszkóp
Maybe Baby ovulációs mikroszkóp
Maybe Baby ovulációs mikroszkóp
Maybe Baby ovulációs mikroszkóp
Maybe Baby ovulációs mikroszkóp
Maybe Baby ovulációs mikroszkóp

Mini mikroszkóp és mobil alkalmazás.

A Maybe Baby egy kiváló minőségű, egyszerű és újrafelhasználható mini mikroszkóp, melyet Európában gyártanak laboratóriumi minőségű anyagok felhasználásával. Az ovulációs mikroszkóp önállóan is használható, de a Babyndex nevű, ingyenes Android ill. iOS alkalmazás segítségével még könnyebben értelmezheti és tarthatja nyilván az eredményeket.

 

17 400 Ft
Részletek

Amikor a szervezet átmegy az ovulációs ciklus különböző fázisain, a hormonok változásai miatt a nyál különböző módon kezd kristályosodni. Mivel a kristályok formája hasonlít a páfrány alakjára, az eljárást nyálpáfrány-tesztnek is hívják.

Az ovulációs mikroszkóp a peteérést 2 – 3 nappal képes előrejelzni. Ezek a ciklus legtermékenyebb napjai. Az ösztrogén hormon felkészíti a testet az ovulációra, és amikor az ösztrogénszint emelkedik a nyál sószintje is megnő. Ha egy kis nyál mintát helyez a lencsére és hagyja megszáradni – körülbelül 10 percet vesz igénybe – akkor ezeket a sókristályokat meg is nézheti az ovulációs mikroszkópban.

Az ösztorgén hormonkoncentráció növekedése készíti fel a testet a tüszőrepedésre. Amikor tetőzik, kiváltja a luteinizáló hormon (LH) kiáramlását, aztán az ösztrogén csökkenni kezd. A luteinizáló hormon magas koncentrációja 1-1,5 napot követően kiváltja a tüszőrepedést. A petesejt ezt követően 1 napig életképes. A tüszőrepedést követően a progeszteron hormon koncentrációja nő, ami alatt kristályosodás már nem történik. Ennek a folyamatnak az eredménye, hogy a nyál és a méhnyak váladék kristályosodása körülbelül egybeesik a fogamzásképesség időtartamával. Ekkor a kristályosodás jellegzetes, páfránylevelekre emlékeztető képet mutat. A nem fogamzásképes időszakban, ha van is kis mértékű kristályosodás, a látott kép amorf alakzatot mutat.

Figyelem: A termék nem használható fogamzásgátlásra.

 

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Hogyan működik az ovulációs mikroszkóp?

A legtöbb nőnél az ösztrogén szint növekedésével a megszáradt nyál páfrány alakú mintázatot képezhet, ami néhány nappal korábban előre jelzi az ovulációt.

Helyezzen egy kis mennyiségű nyálat a lencsére, hagyja megszáradni majd vizsgálja meg a kirajzolódó mintát. Pontokat, karikákat, esetleg páfrány alakú kristályokat láthat attól függően, hogy éppen hol tart a menstruációs ciklusban.

Valószínűleg kristályokat is láthat, ha a várható peteérést megelőző 5 napos időszakon belül használja a mikroszkópot. A módszer azonban nem tökéletes, előfordulhat, hogy Önnél nem jelenik meg páfrány vagy az adott időszakon kívülre esik. Sőt bizonyos esetben akár férfiaknál is kialakulhat a páfrány mintázat.

A mikroszkóp azonban újra felhasználható, így akár naponta többször is elvégezheti a tesztet.

Hogyan határozza meg a Babyndex alkalmazás a termékeny napokat és jósolja meg az ovulációt?

A Babyndex a nyál kristályosodása alpaján tudja nyomon követni a legtermékenyebb időszakot. A legtöbb nő esetében néhány nappal az ovuláció előtt kristályok jelennek meg, majd közvetlenül utánna el is tűnnek.
Állítsa be a menstruáció első napját és a ciklus hosszát a Babyndex alkalmazásban. A menstruációs ciklus hossza a menstruáció első napjától a következő időszakot megelőző napig tartó napok száma. Egy ciklus átlagosan 28 napos. Első alkalommal egy teljes ciklus minden napján használja a Babyndex-et annak ellenőrzésére, hogy normálisan kikristályosodik-e a nyálminta.
Függetlenül attól, hogy milyen hosszú és mennyire szabályos a ciklus, a kristályok általában néhány nappal az ovuláció előtt megjelennek. Ha a kristályok megjelennek, akkor a Babyndex automatikusan megmutatja a termékeny napokat az adott ciklusban.
A menstruáció első napjától az ovulációig átlagosan 14-15 nap telik el, azonban jelentős egyéni eltérések lehetnek a nők ciklusai között.

Hányszor használhatom a mikroszkópot?

A mikroszkóp tetszőleges alkalommal használható, mindössze az elemet kell időnként cserélni.

Az ovulációs mikroszkóp mindenki számára megfelelő választás?

Nem. Bár a legtöbben használhatják, nem fog mindenkinél működni. Bármi, ami befolyásolja a szervezet ösztrogénszintjét (pl. életkor, gyógyszerek, fertőzések, szoptatás, terhesség), befolyásolhatja az eredményeket.

Az ovulációs mikroszkópot csak az ovulációt közvetlenül megelőző napokon kezdjem el használni?

Hacsak nincsenek nagyon rendszeres ciklusai és biztos abban, hogy mely napok előzik meg a peteérést, javasoljuk, hogy minden nap használja, hogy megismerje a ciklusait. Egyes ciklusok hosszabbak vagy rövidebbek lehetnek, és a termékeny szakasz is változhat.

A termékeny fázisomnak meg kellett volna kezdődnie de nem jelentek meg kristályok. Megcsinálhatom újra a tesztet?

Ha kétségei merülnek fel, akkor ugyanazon a napon ismételje meg a tesztet, de még reggel étkezés előtt, amikor a legmagasabb a hormonszint.

Befolyásolja a cigaretta, rágógumi vagy fogkrém használata eredményeket?

Igen, alapvetően bármi, amit a szájába vesz (a vízen kívül), befolyásolhatja a módszer működését, mivel befolyásolja a nyál tulajdonságait. Tiszta nyálra van szükség a megbízható eredményhez.

Befolyásolja-e a szoptatás az eredményeket?

Igen, ha szoptat, az eredmények pontatlanok lehetnek, aminek az oka a test hormonális változása. A magas ösztrogén szint folyamatos „páfrányos” mintázatot eredményezhet, míg az alacsony ösztrogénszintet nem biztos, hogy érzékel a mikroszkóp. Az ösztrogénszintet az orvosa segítségével ellenőrizheti egy egyszerű vérvizsgálattal.

Befolyásolja a policisztás petefészek szindróma a teszt eredményét?

Igen, a policisztás petefészek-szindróma (PCOS) befolyásolhatja az ösztrogén szintjét. Bármi, ami befolyásolja az ösztrogént, befolyásolhatja az  eredmények megbízhatóságát is, mivel a teszt a nyál ösztrogénszint-változásának mérésével működik. Ez azt jelenti, hogy az eredmények megbízhatatlanok lehetnek. Ha Ön PCOS beteg, további tanácsért forduljon egészségügyi szakemberhez.

Használható a módszer fogamzásgátlóként?

Nem.

 

CE Tanúsítvány:
A Maybe Baby egy mini mikroszkóp az ovulációs ciklus megfigyelésére. A termlk CE-jelöléssel rendelkezik, ami az Európai Gazdasági Térségen belül értékesített termékek egészségügyi, biztonsági és környezetvédelmi szabványainak való megfelelést jelzi.

Bejelentett Szervezet 0483

A Google Play és a Google Play-logó a Google LLC védjegyei.

Az App Store és az App Store embléma az Apple Inc. védjegyei.

 

Adatok
Cikkszám
mbb
Tömeg
100 g/db
Hasonló termékek