Női termékenység

Fiú lesz vagy lány?

Fiú lesz vagy lány?

Több oka is lehet annak, ha a szülőknek nem mindegy, milyen a baba neme. Az elsőszülött fiúkkal kapcsolatos elvárások a mai napig alapvető kérdést jelent számos családban. Mit lehet tenni, hogy mindenki boldog legyen? Több technika is létezik, amelyek segítenek eldönteni a fiú-lány kérdést.

Ki érjen a célba?

Versenyfutás az idővel. Mindössze annyit kell tenniük a pároknak, hogy az Y kromoszómát hordozó spermáknak kedvező feltételeket teremtenek. Mivel a vizsgálatok azt mutatták ki, hogy a "fiú spermák" gyorsabban úsznak, viszont a "lányok" sokkal ellenállóbbak, ezért egy kisfiú érdekében legcélszerűbb a peteérést megelőző 1-2 napban, közvetlenül akkor és utána szeretkezni.

Fiús falatok a kissrác kedvéért

Az étkezés megváltoztatja a test pH-ját. A pH pedig befolyásolja a fogantatást – állítják sokan a kísérletezők közül. Tehát a kisfiús pocak esélyét megnöveli, ha a pár a fogantatás előtti hetekben fiúknak való diétára vált. Vagyis elsősorban savasító ételeket kell elkerülnie a hölgyeknek. Egy ilyen diéta többek között sós ételeket, vörös húsokat, tojást, cukkínit, kukoricát, kenyeret és halat tartalmaz. Az elmélet szerint ugyanis a savas környezet elpusztítja a "fiú spermákat", esélyt adva az X kromoszómát hordozó spermának a megtermékenyítésre. Tehát ha kisfiút szeretnénk ringatni, lúgosítanunk kell.

Titkos trükkök

Egy másik elmélet szerint a kisfiús fogantatás egyik módja, ha a párod közvetlenül az együttlét előtt iszik egy jó erős feketét, megadva magának az extra löket. Persze, ha igazán biztosra akartok menni, nem árt, ha mindketten isztok egy csészével, ugyanis a női résztvevők ügyében a zsűrinek még nincs egyhangú véleménye. Ártani semmiképpen nem fog.

Szirup köhögés, és lányok ellen

Ez a teória arra alapoz, hogy a köhögés elleni szer nem csak a légúti nyálkahártyát, hanem a méhnyak nyálkahártyáját is elvékonyítja. Sokkal kedvezőbb feltételeket teremtve így az Y kromoszómát hordozó spermáknak. Tehát ha kisfiút szeretnénk, csupán egy kanálnyi kell ebből a csodaszerből a forró pillanatok előtt.

Az a biztos, ha nincs szex

Ha igazán mi akarjuk eldönteni, hogy fiúnk vagy lányunk legyen, a legbiztosabb megoldás, ha összegyűjtünk egy halom pénzt és az orvosokra bízzuk a dolgot. Ugyan a mesterséges megtermékenyítés garantálja a pároknak, hogy ők dönthetik el születendő babájuk nemét, mégis sokan ellenzik, erkölcstelennek és természetellenesnek tartják ezt a módszert.

Ha vonakodunk a hosszadalmas laboratóriumi vizsgálatoktól, választhatunk egy másik biztos módszert: az örökbefogadást. Miután kitöltöttük a megfelelő papírokat már nincs más dolgunk csak várni és remélni, hogy a gólya mielőbb meghozza a család szeme fényét, egy kisfiút. [napidoktor.hu]