FertilitySCORE férfi termékenységi teszt (2 teszt/doboz)

FertilitySCORE férfi termékenységi teszt (2 teszt/doboz)
FertilitySCORE férfi termékenységi teszt (2 teszt/doboz)

A termék gyártása és forgalmazása megszűnt.

  • A teszt a teljes mintát használja és a sperma szám mellett a motilitást is vizsgálja.
  • Közel 90%-os pontosság.
  • A tesztet a belga FertiPro N.V., a férfi termékenységgel kapcsolatos diagnosztikai termékek élvonalbeli gyártója készíti.
  • A teszt CE jelzéssel ellátott és megfelel az európai 98/79/EC direktívának.
  • A gyártó az ISO9001 és ISO13485 minőségbiztosítási tanúsítványokkal rendelkezik.
  • Egy termék két teszt elvégzésére alkalmas.
  • Kedvező ár.

 

A FertilitySCORE és az EGENS termékenységi tesztek közti legfontosabb különbség, hogy FertilitySCORE a teljes mintát felhasználja és a spemaszámon kívül a nemzőképesség szempontjából szintén fontos motilitást is vizsgálja.

  • Várható szállítási határidő: 1-3 munkanap
  • A csomagoláson semmi nem utal a csomag tartalmára.

10 900 Ft
Válasszon további ajánlatunkból
Részletek

Használat előtt olvassa el a termékhez melléklet magyar nyelvű használati utasítást.


A FertilityScore otthoni sperma teszt segítségével egyszerűen kimutatható az aktív spermiumok koncentrációja, ami alapvetően meghatározza a férfi termékenységét.

A teszttel meghatározható, hogy a mintában az aktív spermiumok koncentrációja 20 millió/ml alatti (negatív eredmény) vagy 20 millió/ml feletti (pozitív eredmény), ami a WHO által meghatározott határérték. (Lehet akár 60 millió spermium milliliterenként, ha az aktivitásuk 0%, akkor a teszt eredménye is negatív lesz. A férfi termékenység egy kulcsfontosságú tényezője a spermiumok aktivitása. A FertilityScore a tesztelés során képes megkülönböztetni az aktív és nem aktív spermiumokat.)

A FertilityScore egyedülálló az ottthoni sperma tesztek között abban is, hogy a teljes sperma mintát felhasználja. A többi teszt általában az ejakulátumnak csak egy kis részét használja, ami könnyen pontatlan eredményre vezethet.

A teszt működése

FertilityScore doboz tartalma

A doboz tartalma

1. Csomagoljon ki egy kémcsövet és egy tölcsért. Távolítsa el a kék zárókupakot a kémcsőről és csavarja a tölcsért a helyére. A sperma mintát jutassa közvetlenül a tölcsérbe, majd helyezze a kémcsövet a ráerősített tölcsérrel együtt a doboz tetején lévő kémcsőtartó nyílásba.
2. Várjon 30 percet, amíg a sperma minta elfolyósodik és átfolyik a tölcséren keresztül a kémcsőbe.
4. Vegye ki a kémcsövet a nyílásból, majd olvassa le a kémcsőről a sperma minta tetejéhez legközelebbi számot. Ezek után a festékes tartályból annyi cseppet kell a kémcsőbe csepegtetni, amennyi a leolvasott szám.
5. Csavarja vissza a kék kupakot a kémcsőre, és rázza össze úgy, hogy a belecseppentett tesztfolyadék és a spermaminta megfelelően összekeveredjen.
Ezután a minta kék vagy lilás színű lesz.
6. Engedje meg a melegvíz csapot és folyassa a vizet egészen addig, amíg az már túl forró ahhoz, hogy hozzáérjen. Gyorsan töltse meg a műanyag poharat a “175”-ös jelzésig a forró (DE NEM FORRÁSBAN LÉVŐ) vízzel. Ha a víz megfelelő hőmérsékletű a “TEST” szó jelenik meg a hőmérő csíkon a pohárban.
Ha a víz túl forró, egy felfelé mutató nyíl jelenik meg. Ebben az esetben várjon néhány percet, amíg megjelenik a “TEST” szó.
Ha a víz nem elég meleg, egy lefelé mutató nyíl jelenik meg. Ebben az esetben öntse ki a víz egy részét és adjon forró vizet a maradékhoz.
Ha a csíkon a “TEST” olvasható, tegye a pohárra a tetejét, és a tetőn keresztül helyezze be a kémcsövet a pohárba.
6. Pontosan hatvan (60) perc múlva vegye ki a kémcsövet a pohárból, a külsejét törölje szárazra, majd erősen rázza fel 4-5-ször. Így egyenletesen eloszlik a festék a mintában.
7. A színminta lap fehér részét használva háttérnek hasonlítsa össze a minta színét a színminta lap színeivel.
Tartsa a kémcsövet és a színminta lapot 7-10 cm-re egy hagyományos izzótól (FÉNYCSŐ NEM LEHET). Mozgassa a kémcsövet a színskálák mentén, amíg a kémcső színéhez legközelebbi színt meg nem találja.
Ellenőrizze, hogy a legközelebbi szín a pozitív (+) oldalon (normális termékenységi szint) vagy a negatív (-) oldalon (a normális alatti termékenységi szint) van-e.

HASZNÁLAT ELŐTT KÉRJÜK OLVASSA EL A TESZTHEZ CSOMAGOLT MAGYAR NYELVŰ RÉSZLETES HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT IS.

 

FertilityScore használati utasításFertilityScore használati utasításFertilityScore használati utasításFertilityScore használati utasítás

 

A teszt kiértékelése

Ha a mintához legjobban hasonlító szín a pozitív oldalon van, 86% az esélye, hogy a sperma aktivitás normális (20 millió vagy több aktív spermium milliliterenként) és a megtermékenyítés esélye jó. Ez azonban nem garantálja a teherbeesést számos ok miatt, melyek a női és férfi termékenységet érintik. Ha a teherbeesés nem történik meg 4 hónapon belül, keresse fel orvosát.
Ha a mintához legjobban hasonlító szín a negatív oldalon van, 86% az esélye annak, hogy a sperma aktivitás a normális szint alatti (kevesebb, mint 20 millió aktív spermium milliliterenként). A terhesség esélye alacsonyabb, de nem lehetetlen. Keresse fel orvosát!

Kérdések és válaszok

K. A csomag miért tartalmaz két teszt elvégzéséhez elegendő eszközt?
V. A sperma minősége időről-időre változhat ugyanannál az egyénnél a mozgás, a táplálkozás,a környezeti és egyéb ismeretlen tényezők hatására. Ezért az első teszt eredményét össze kell hasonlítani egy második, legalább egy hét várakozási idő után elvégzett teszttel. A legtöbb esetben a két teszt eredménye megegyezik. Ha mégis különbözik, érdemes elvégeztetni egy laboratóriumi sperma vizsgálatot.

K. A teszt előtt mennyi ideig kell tartózkodni a nemi élettől?
V. Legalább 3 nap, de legfeljebb 10 nap önmegtartóztatás szükséges a teszt előtt.

K. A minta nagy része még harminc perc után is a tölcsérben van, nem jutott át a kémcsőbe. Érdemes tovább várni?
V. Igen, várjon még 10 percet. Ha a minta még ezután is a tölcsérben van, ne folytassa a tesztet, keresse fel orvosát. Másrészt viszont teljesen normális, hogy a minta egy kis része a tölcsérben marad. Ez nem befolyásolja a tesztet.

K. A kémcsőben a minta teteje a 2-es számhoz volt a legközelebb, de tévedésből 2 csepp helyett 4 csepp festéket adtam a mintához. Érdemes folytatni a tesztet?
V. Nem. Az eredmény nem lesz pontos. Dobja ki a használt tesztet és 3 nap múlva ismételje meg a csomagban található második készlettel.

K. Mi okozhat alacsony sperma számot vagy lassú mozgást?
V. A túlságosan magas hőmérséklet, például forró fürdő vagy láz csökkentheti a spermiumok minőségét és mennyiségét. Magas láz befolyásolhatja negatívan a teszt eredményét akár a betegségtől számított három hónapon keresztül. Tiltott gyógyszerek, túlzásba vitt alkoholfogyasztás és a dohányzás is csökkenti a spermium számot és mozgékonyságot. Ezen kívül a számos gyógyszer is negatívan hat a spermiumokra. Számos probléma miatt lehet a sperma gyenge minőségű, de ezek általában gyógyíthatóak. Ha mégsem, akkor az esetek többségében a mesterséges megtermékenyítés még sikerre vezethet.

K. A sperma minta óvszerbe is gyűjthető?
V. Nem. A legtöbb óvszer olyan anyagot tartalmaz, ami elpusztítja a spermiumokat. Bár vannak olyan típusok is, amelyeket ilyen anyaggal nem kezeltek, ezért használhatóak erre a célra. Kérdezze meg orvosát, melyek ezek és hol szerezhetőek be. A sperma minta a közösülés megszakításával sem gyűjthető, mert az ejakulátum első része, ami a legjobb spermiumokat tartalmazza ilyen módon elveszhet.

K. A sperma mintám nem éri el a kémcsőben az 1-es jelzést. Mit lehet ilyenkor tenni?
V. Próbálja meg újból egy hosszabb önmegtartóztatási periódus (10 nap) után. Ez segíthet a megfelelő mennyiség elérésében. Amennyiben a minta a második próbálkozás során sem éri el az 1-es jelzést, keresse fel orvosát további vizsgálatok céljából.

 

Lejárat: 2024. május

 

A FertilitySCORE® gyártója:
FertiPro N.V.
Industriepark Noord 32
8730 Beernem, Belgium.

Adatok
Cikkszám
fs001
Tömeg
115 g/db
Hasonló termékek