AKCIÓ

Vásároljon legalább 9 000 Ft összértékben és megajándékozzuk egy digitális lázmérővel.

Ajándék digitális lázmérő

Ajándék

Ovulciós és terhességi teszt neszesszerA nagyobb csomag ovulációs és terhességi tesztcsíkokhoz diszkrét, esztétikus textil tartót adunk ajándékba. (Az akció a 20 db-os terhességi vagy az 50 db-os ovulációs tesztekre ill. az 50+10 db-os tesztcsomagokra vonatkozik.)

Termékajánló

Termék részletekFertilitySCORE férfi termékenységi teszt (2 db/doboz)

FertilitySCORE férfi termékenységi teszt (2 db/doboz)
 • FertilitySCORE férfi termékenységi teszt (2 db/doboz)
 • FertilitySCORE férfi termékenységi teszt (2 db/doboz)
8 400 Ft
 • A teszt a teljes mintát használja és a sperma szám mellett a motilitást is vizsgálja.
 • Közel 90%-os pontosság.
 • A tesztet a belga FertiPro N.V., a férfi termékenységgel kapcsolatos diagnosztikai termékek élvonalbeli gyártója készíti.
 • A teszt CE jelzéssel ellátott és megfelel az európai 98/79/EC direktívának.
 • A gyártó az ISO9001 és ISO13485 minőségbiztosítási tanúsítványokkal rendelkezik.
 • Egy termék két teszt elvégzésére alkalmas.
 • Kedvező ár.

 

A FertilitySCORE és az EGENS termékenységi tesztek közti legfontosabb különbség, hogy FertilitySCORE a teljes mintát felhasználja és a spemaszámon kívül a nemzőképesség szempontjából szintén fontos motilitást is vizsgálja.

 

Vásárlási feltételek

 • Várható szállítási határidő: 1-5 nap (a szállítási módtól függően)
 • A terméket egyszerű postai küldeményként szállítjuk, a borítékon semmi nem utal a csomag tartalmára.
 • Bankkártyás fizetés esetén a banki számlakivonatban az alábbi tétel fog szerepelni:
  BELFÖLDI VÁSÁRLÁS KÁRTYÁVAL 1234123412341234 PROJEN KFT MISKOLC HU
 • Használat előtt olvassa el a termékhez melléklet magyar nyelvű használati utasítást.


  A FertilityScore otthoni sperma teszt segítségével egyszerűen kimutatható az aktív spermiumok koncentrációja, ami alapvetően meghatározza a férfi termékenységét.

  A teszttel meghatározható, hogy a mintában az aktív spermiumok koncentrációja 20 millió/ml alatti (negatív eredmény) vagy 20 millió/ml feletti (pozitív eredmény), ami a WHO által meghatározott határérték. (Lehet akár 60 millió spermium milliliterenként, ha az aktivitásuk 0%, akkor a teszt eredménye is negatív lesz. A férfi termékenység egy kulcsfontosságú tényezője a spermiumok aktivitása. A FertilityScore a tesztelés során képes megkülönböztetni az aktív és nem aktív spermiumokat.)

  A FertilityScore egyedülálló az ottthoni sperma tesztek között abban is, hogy a teljes sperma mintát felhasználja. A többi teszt általában az ejakulátumnak csak egy kis részét használja, ami könnyen pontatlan eredményre vezethet.

  A teszt működése

  FertilityScore doboz tartalma

  A doboz tartalma

  1. Csomagoljon ki egy kémcsövet és egy tölcsért. Távolítsa el a kék zárókupakot a kémcsőről és csavarja a tölcsért a helyére. A sperma mintát jutassa közvetlenül a tölcsérbe, majd helyezze a kémcsövet a ráerősített tölcsérrel együtt a doboz tetején lévő kémcsőtartó nyílásba.
  2. Várjon 30 percet, amíg a sperma minta elfolyósodik és átfolyik a tölcséren keresztül a kémcsőbe.
  4. Vegye ki a kémcsövet a nyílásból, majd olvassa le a kémcsőről a sperma minta tetejéhez legközelebbi számot. Ezek után a festékes tartályból annyi cseppet kell a kémcsőbe csepegtetni, amennyi a leolvasott szám.
  5. Csavarja vissza a kék kupakot a kémcsőre, és rázza össze úgy, hogy a belecseppentett tesztfolyadék és a spermaminta megfelelően összekeveredjen.
  Ezután a minta kék vagy lilás színű lesz.
  6. Engedje meg a melegvíz csapot és folyassa a vizet egészen addig, amíg az már túl forró ahhoz, hogy hozzáérjen. Gyorsan töltse meg a műanyag poharat a “175”-ös jelzésig a forró (DE NEM FORRÁSBAN LÉVŐ) vízzel. Ha a víz megfelelő hőmérsékletű a “TEST” szó jelenik meg a hőmérő csíkon a pohárban.
  Ha a víz túl forró, egy felfelé mutató nyíl jelenik meg. Ebben az esetben várjon néhány percet, amíg megjelenik a “TEST” szó.
  Ha a víz nem elég meleg, egy lefelé mutató nyíl jelenik meg. Ebben az esetben öntse ki a víz egy részét és adjon forró vizet a maradékhoz.
  Ha a csíkon a “TEST” olvasható, tegye a pohárra a tetejét, és a tetőn keresztül helyezze be a kémcsövet a pohárba.
  6. Pontosan hatvan (60) perc múlva vegye ki a kémcsövet a pohárból, a külsejét törölje szárazra, majd erősen rázza fel 4-5-ször. Így egyenletesen eloszlik a festék a mintában.
  7. A színminta lap fehér részét használva háttérnek hasonlítsa össze a minta színét a színminta lap színeivel.
  Tartsa a kémcsövet és a színminta lapot 7-10 cm-re egy hagyományos izzótól (FÉNYCSŐ NEM LEHET). Mozgassa a kémcsövet a színskálák mentén, amíg a kémcső színéhez legközelebbi színt meg nem találja.
  Ellenőrizze, hogy a legközelebbi szín a pozitív (+) oldalon (normális termékenységi szint) vagy a negatív (-) oldalon (a normális alatti termékenységi szint) van-e.

  HASZNÁLAT ELŐTT KÉRJÜK OLVASSA EL A TESZTHEZ CSOMAGOLT MAGYAR NYELVŰ RÉSZLETES HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT IS.

   

  FertilityScore használati utasításFertilityScore használati utasításFertilityScore használati utasításFertilityScore használati utasítás

   

  A teszt kiértékelése

  Ha a mintához legjobban hasonlító szín a pozitív oldalon van, 86% az esélye, hogy a sperma aktivitás normális (20 millió vagy több aktív spermium milliliterenként) és a megtermékenyítés esélye jó. Ez azonban nem garantálja a teherbeesést számos ok miatt, melyek a női és férfi termékenységet érintik. Ha a teherbeesés nem történik meg 4 hónapon belül, keresse fel orvosát.
  Ha a mintához legjobban hasonlító szín a negatív oldalon van, 86% az esélye annak, hogy a sperma aktivitás a normális szint alatti (kevesebb, mint 20 millió aktív spermium milliliterenként). A terhesség esélye alacsonyabb, de nem lehetetlen. Keresse fel orvosát!

  Kérdések és válaszok

  K. A csomag miért tartalmaz két teszt elvégzéséhez elegendő eszközt?
  V. A sperma minősége időről-időre változhat ugyanannál az egyénnél a mozgás, a táplálkozás,a környezeti és egyéb ismeretlen tényezők hatására. Ezért az első teszt eredményét össze kell hasonlítani egy második, legalább egy hét várakozási idő után elvégzett teszttel. A legtöbb esetben a két teszt eredménye megegyezik. Ha mégis különbözik, érdemes elvégeztetni egy laboratóriumi sperma vizsgálatot.

  K. A teszt előtt mennyi ideig kell tartózkodni a nemi élettől?
  V. Legalább 3 nap, de legfeljebb 10 nap önmegtartóztatás szükséges a teszt előtt.

  K. A minta nagy része még harminc perc után is a tölcsérben van, nem jutott át a kémcsőbe. Érdemes tovább várni?
  V. Igen, várjon még 10 percet. Ha a minta még ezután is a tölcsérben van, ne folytassa a tesztet, keresse fel orvosát. Másrészt viszont teljesen normális, hogy a minta egy kis része a tölcsérben marad. Ez nem befolyásolja a tesztet.

  K. A kémcsőben a minta teteje a 2-es számhoz volt a legközelebb, de tévedésből 2 csepp helyett 4 csepp festéket adtam a mintához. Érdemes folytatni a tesztet?
  V. Nem. Az eredmény nem lesz pontos. Dobja ki a használt tesztet és 3 nap múlva ismételje meg a csomagban található második készlettel.

  K. Mi okozhat alacsony sperma számot vagy lassú mozgást?
  V. A túlságosan magas hőmérséklet, például forró fürdő vagy láz csökkentheti a spermiumok minőségét és mennyiségét. Magas láz befolyásolhatja negatívan a teszt eredményét akár a betegségtől számított három hónapon keresztül. Tiltott gyógyszerek, túlzásba vitt alkoholfogyasztás és a dohányzás is csökkenti a spermium számot és mozgékonyságot. Ezen kívül a számos gyógyszer is negatívan hat a spermiumokra. Számos probléma miatt lehet a sperma gyenge minőségű, de ezek általában gyógyíthatóak. Ha mégsem, akkor az esetek többségében a mesterséges megtermékenyítés még sikerre vezethet.

  K. A sperma minta óvszerbe is gyűjthető?
  V. Nem. A legtöbb óvszer olyan anyagot tartalmaz, ami elpusztítja a spermiumokat. Bár vannak olyan típusok is, amelyeket ilyen anyaggal nem kezeltek, ezért használhatóak erre a célra. Kérdezze meg orvosát, melyek ezek és hol szerezhetőek be. A sperma minta a közösülés megszakításával sem gyűjthető, mert az ejakulátum első része, ami a legjobb spermiumokat tartalmazza ilyen módon elveszhet.

  K. A sperma mintám nem éri el a kémcsőben az 1-es jelzést. Mit lehet ilyenkor tenni?
  V. Próbálja meg újból egy hosszabb önmegtartóztatási periódus (10 nap) után. Ez segíthet a megfelelő mennyiség elérésében. Amennyiben a minta a második próbálkozás során sem éri el az 1-es jelzést, keresse fel orvosát további vizsgálatok céljából.

   

  Lejárat: 2021. augusztus

   

  A FertilitySCORE® gyártója:
  FertiPro N.V.
  Industriepark Noord 32
  8730 Beernem, Belgium.

 • VTSZ
  3822
  Cikkszám
  fs001
  Tömeg
  115 g/db