Termékajánló

Termék részletekFertilitySCORE férfi termékenységi teszt (2 db/doboz)

FertilitySCORE férfi termékenységi teszt (2 db/doboz)
 • FertilitySCORE férfi termékenységi teszt (2 db/doboz)
 • FertilitySCORE férfi termékenységi teszt (2 db/doboz)
8 900 Ft
 • A teszt a teljes mintát használja és a sperma szám mellett a motilitást is vizsgálja.
 • Közel 90%-os pontosság.
 • A tesztet a belga FertiPro N.V., a férfi termékenységgel kapcsolatos diagnosztikai termékek élvonalbeli gyártója készíti.
 • A teszt CE jelzéssel ellátott és megfelel az európai 98/79/EC direktívának.
 • A gyártó az ISO9001 és ISO13485 minőségbiztosítási tanúsítványokkal rendelkezik.
 • Egy termék két teszt elvégzésére alkalmas.
 • Kedvező ár.

 

A FertilitySCORE és az EGENS termékenységi tesztek közti legfontosabb különbség, hogy FertilitySCORE a teljes mintát felhasználja és a spemaszámon kívül a nemzőképesség szempontjából szintén fontos motilitást is vizsgálja.

 

Vásárlási feltételek

 • Várható szállítási határidő: 1-3 nap (a szállítási módtól függően)
 • A terméket egyszerű postai küldeményként szállítjuk, a borítékon semmi nem utal a csomag tartalmára.
 • Bankkártyás fizetés esetén a banki számlakivonatban az alábbi tétel fog szerepelni:
  BELFÖLDI VÁSÁRLÁS KÁRTYÁVAL 1234123412341234 PROJEN KFT MISKOLC HU
 • Használat előtt olvassa el a termékhez melléklet magyar nyelvű használati utasítást.


  A FertilityScore otthoni sperma teszt segítségével egyszerűen kimutatható az aktív spermiumok koncentrációja, ami alapvetően meghatározza a férfi termékenységét.

  A teszttel meghatározható, hogy a mintában az aktív spermiumok koncentrációja 20 millió/ml alatti (negatív eredmény) vagy 20 millió/ml feletti (pozitív eredmény), ami a WHO által meghatározott határérték. (Lehet akár 60 millió spermium milliliterenként, ha az aktivitásuk 0%, akkor a teszt eredménye is negatív lesz. A férfi termékenység egy kulcsfontosságú tényezője a spermiumok aktivitása. A FertilityScore a tesztelés során képes megkülönböztetni az aktív és nem aktív spermiumokat.)

  A FertilityScore egyedülálló az ottthoni sperma tesztek között abban is, hogy a teljes sperma mintát felhasználja. A többi teszt általában az ejakulátumnak csak egy kis részét használja, ami könnyen pontatlan eredményre vezethet.

  A teszt működése

  FertilityScore doboz tartalma

  A doboz tartalma

  1. Csomagoljon ki egy kémcsövet és egy tölcsért. Távolítsa el a kék zárókupakot a kémcsőről és csavarja a tölcsért a helyére. A sperma mintát jutassa közvetlenül a tölcsérbe, majd helyezze a kémcsövet a ráerősített tölcsérrel együtt a doboz tetején lévő kémcsőtartó nyílásba.
  2. Várjon 30 percet, amíg a sperma minta elfolyósodik és átfolyik a tölcséren keresztül a kémcsőbe.
  4. Vegye ki a kémcsövet a nyílásból, majd olvassa le a kémcsőről a sperma minta tetejéhez legközelebbi számot. Ezek után a festékes tartályból annyi cseppet kell a kémcsőbe csepegtetni, amennyi a leolvasott szám.
  5. Csavarja vissza a kék kupakot a kémcsőre, és rázza össze úgy, hogy a belecseppentett tesztfolyadék és a spermaminta megfelelően összekeveredjen.
  Ezután a minta kék vagy lilás színű lesz.
  6. Engedje meg a melegvíz csapot és folyassa a vizet egészen addig, amíg az már túl forró ahhoz, hogy hozzáérjen. Gyorsan töltse meg a műanyag poharat a “175”-ös jelzésig a forró (DE NEM FORRÁSBAN LÉVŐ) vízzel. Ha a víz megfelelő hőmérsékletű a “TEST” szó jelenik meg a hőmérő csíkon a pohárban.
  Ha a víz túl forró, egy felfelé mutató nyíl jelenik meg. Ebben az esetben várjon néhány percet, amíg megjelenik a “TEST” szó.
  Ha a víz nem elég meleg, egy lefelé mutató nyíl jelenik meg. Ebben az esetben öntse ki a víz egy részét és adjon forró vizet a maradékhoz.
  Ha a csíkon a “TEST” olvasható, tegye a pohárra a tetejét, és a tetőn keresztül helyezze be a kémcsövet a pohárba.
  6. Pontosan hatvan (60) perc múlva vegye ki a kémcsövet a pohárból, a külsejét törölje szárazra, majd erősen rázza fel 4-5-ször. Így egyenletesen eloszlik a festék a mintában.
  7. A színminta lap fehér részét használva háttérnek hasonlítsa össze a minta színét a színminta lap színeivel.
  Tartsa a kémcsövet és a színminta lapot 7-10 cm-re egy hagyományos izzótól (FÉNYCSŐ NEM LEHET). Mozgassa a kémcsövet a színskálák mentén, amíg a kémcső színéhez legközelebbi színt meg nem találja.
  Ellenőrizze, hogy a legközelebbi szín a pozitív (+) oldalon (normális termékenységi szint) vagy a negatív (-) oldalon (a normális alatti termékenységi szint) van-e.

  HASZNÁLAT ELŐTT KÉRJÜK OLVASSA EL A TESZTHEZ CSOMAGOLT MAGYAR NYELVŰ RÉSZLETES HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT IS.

   

  FertilityScore használati utasításFertilityScore használati utasításFertilityScore használati utasításFertilityScore használati utasítás

   

  A teszt kiértékelése

  Ha a mintához legjobban hasonlító szín a pozitív oldalon van, 86% az esélye, hogy a sperma aktivitás normális (20 millió vagy több aktív spermium milliliterenként) és a megtermékenyítés esélye jó. Ez azonban nem garantálja a teherbeesést számos ok miatt, melyek a női és férfi termékenységet érintik. Ha a teherbeesés nem történik meg 4 hónapon belül, keresse fel orvosát.
  Ha a mintához legjobban hasonlító szín a negatív oldalon van, 86% az esélye annak, hogy a sperma aktivitás a normális szint alatti (kevesebb, mint 20 millió aktív spermium milliliterenként). A terhesség esélye alacsonyabb, de nem lehetetlen. Keresse fel orvosát!

  Kérdések és válaszok

  K. A csomag miért tartalmaz két teszt elvégzéséhez elegendő eszközt?
  V. A sperma minősége időről-időre változhat ugyanannál az egyénnél a mozgás, a táplálkozás,a környezeti és egyéb ismeretlen tényezők hatására. Ezért az első teszt eredményét össze kell hasonlítani egy második, legalább egy hét várakozási idő után elvégzett teszttel. A legtöbb esetben a két teszt eredménye megegyezik. Ha mégis különbözik, érdemes elvégeztetni egy laboratóriumi sperma vizsgálatot.

  K. A teszt előtt mennyi ideig kell tartózkodni a nemi élettől?
  V. Legalább 3 nap, de legfeljebb 10 nap önmegtartóztatás szükséges a teszt előtt.

  K. A minta nagy része még harminc perc után is a tölcsérben van, nem jutott át a kémcsőbe. Érdemes tovább várni?
  V. Igen, várjon még 10 percet. Ha a minta még ezután is a tölcsérben van, ne folytassa a tesztet, keresse fel orvosát. Másrészt viszont teljesen normális, hogy a minta egy kis része a tölcsérben marad. Ez nem befolyásolja a tesztet.

  K. A kémcsőben a minta teteje a 2-es számhoz volt a legközelebb, de tévedésből 2 csepp helyett 4 csepp festéket adtam a mintához. Érdemes folytatni a tesztet?
  V. Nem. Az eredmény nem lesz pontos. Dobja ki a használt tesztet és 3 nap múlva ismételje meg a csomagban található második készlettel.

  K. Mi okozhat alacsony sperma számot vagy lassú mozgást?
  V. A túlságosan magas hőmérséklet, például forró fürdő vagy láz csökkentheti a spermiumok minőségét és mennyiségét. Magas láz befolyásolhatja negatívan a teszt eredményét akár a betegségtől számított három hónapon keresztül. Tiltott gyógyszerek, túlzásba vitt alkoholfogyasztás és a dohányzás is csökkenti a spermium számot és mozgékonyságot. Ezen kívül a számos gyógyszer is negatívan hat a spermiumokra. Számos probléma miatt lehet a sperma gyenge minőségű, de ezek általában gyógyíthatóak. Ha mégsem, akkor az esetek többségében a mesterséges megtermékenyítés még sikerre vezethet.

  K. A sperma minta óvszerbe is gyűjthető?
  V. Nem. A legtöbb óvszer olyan anyagot tartalmaz, ami elpusztítja a spermiumokat. Bár vannak olyan típusok is, amelyeket ilyen anyaggal nem kezeltek, ezért használhatóak erre a célra. Kérdezze meg orvosát, melyek ezek és hol szerezhetőek be. A sperma minta a közösülés megszakításával sem gyűjthető, mert az ejakulátum első része, ami a legjobb spermiumokat tartalmazza ilyen módon elveszhet.

  K. A sperma mintám nem éri el a kémcsőben az 1-es jelzést. Mit lehet ilyenkor tenni?
  V. Próbálja meg újból egy hosszabb önmegtartóztatási periódus (10 nap) után. Ez segíthet a megfelelő mennyiség elérésében. Amennyiben a minta a második próbálkozás során sem éri el az 1-es jelzést, keresse fel orvosát további vizsgálatok céljából.

   

  Lejárat: 2023. március

   

  A FertilitySCORE® gyártója:
  FertiPro N.V.
  Industriepark Noord 32
  8730 Beernem, Belgium.

 • VTSZ
  3822
  Cikkszám
  fs001
  Tömeg
  115 g/db