AllTest FSH kazettás gyorsteszt (5 db, 25 mIU/ml)
AllTest FSH kazettás gyorsteszt (5 db, 25 mIU/ml)
2 490 Ft 
1 290 Ft
48

AllTest FSH kazettás gyorsteszt (5 db, 25 mIU/ml)

AllTest FSH kazettás gyorsteszt (5 db, 25 mIU/ml)
AllTest FSH kazettás gyorsteszt (5 db, 25 mIU/ml)

Magas minőségi elvárásoknak megfelelő FSH (follikulusz stimuláló hormon) kazettás gyorsteszt otthoni használatra.

 • 5 db külön csomagolt 4 mm széles FSH tesztcsík.
 • Normál érzékenység (25 mIU/ml), egyszerű használat.
 • Várható szállítási idő: 1-3 munkanap.
 • A borítékon semmi nem utal a csomag tartalmára, teljes diszkréció.
 • Lejárat: 2024. szeptember

Önellenőrzésre szolgáló in vitro diganosztikai eszköz.

2 490 Ft 
1 290 Ft
Egységár: 258 Ft/db
Kezdete: 2024.06.11   A készlet erejéig!
Kedvezmény 48
Megtakarítás 1 200 Ft
Részletek

A CSOMAG TARTALMA

 • 5 db egyenként fólia tasakba csomagolt FSH tesztkazetta, simítózáras csomagolásban. Az egyedi fólia tasakokban 1 db tesztcsík és 1 csomag szilikagél található.
 • Magyar nyelvű használati utasítás és számla.
 • A teszt elvégzéséhez szükséges, de a csomag részét nem képező eszközök: vizeletgyűjtő edény és óra.

FIGYELMEZTETÉSEK

 • A teszt elvégzése előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást.
 • A tesztet ne használja fel a tasakon feltüntetett lejárati dátum után.
 • A tasakot csak közvetlenül a teszt elvégzése előtt bontsa fel.
 • Száraz helyen, 2 - 30°C közötti hőmérsékleten tárolja. Ne fagyassza le.
 • Ne használja, ha a tasak szakadt vagy sérült.
 • Tartsa távol a gyerekektől.
 • Kizárólag in vitro használatra.
 • A tesztkazetta csak egyszer használható. Ne szedje szét és ne érintse meg a kazetta teszt nyílását.
 • A használt tesztet a helyi előírásoknak megfelelően dobja ki.

A TESZT MŰKÖDÉSI ELVE

A menopauza a menstruáció végleges megszűnése, melynek orvosi diagnózisát legalább egy évvel a menstruációs ciklus megszűnte után lehet
kimondani. A menopauzát megelőző időszakot és az azt követő 12 hónapot együttesen perimenopauzának nevezzük. Számos nő szenved kellemetlen tünetektől ebben az időszakban, mint pl. hőhullám, rendszertelen menstruációs ciklus, alvászavar, hüvelyi szárazság, hajhullás, szorongás, hangulati ingadozás, rövidtávú memória csökkenése és fáradtság. A perimenopauzát a női test által termelt, menstruációs ciklust szabályozó hormonok szintjének a megváltozása váltja ki. Ahogy a szervezet egyre kevesebb ösztrogént termel, úgy fokozza a follikulusz stimuláló hormon (FSH) termelését, amely rendes körülmények között a peteérést szabályozza.
Az FSH teszt elvégzése segíthet annak megállapításában, hogy a perimenopauza időszak elkezdődött-e már. Ha tudja, hogy belépett a perimenopauza időszakába akkor, megfelelő lépéseket tehet az egészség megőrzése és a menopauzával összefüggő egészségügyi kockázatok (mint pl. csontritkulás, magas vérnyomás és koleszterin szint, szívbetegségek) elkerülése érdekében .
Az FSH egylépéses immunokromatográfiás módszeren alapuló gyorsteszt az FSH vizeletből történő kvalitatív kimutatására alkalmas. A tesztelés célja annak vizsgálata, hogy a menopauza időszakába lépett-e. 

MINTAGYŰJTÉS ÉS ELŐKÉSZÍTÉS

A vizeletet egy tiszta és száraz vizeletgyűjtő tartályba kell gyűjteni. Érdemes a reggeli első vizeletet használni a teszteléshez, mert általában ebben a legmagasabb az FSH koncentrációja, azonban a nap bármely szakában gyűjtött vizelettel elvégezhető a teszt. Amennyiben a mintában üledék látható, várja meg amíg leülepszik és a tesztet tiszta mintával végezze.

A TESZT ELVÉGZÉSE

 • Az alábbiak szerint határozza meg, hogy a tesztelést melyik napon végzi.

Amennyiben még rendszeres a menstruációja, az első tesztet a ciklus első hetében végezze (a 2 – 7. nap valamelyikén). Ha az eredmény negatív, de a tünetek továbbra is fennállnak, ismételje meg a tesztet egy hét múlva.
Amennyiben a menstruáció már rendszertelen vagy megszűnt, az első tesztet a hónap bármelyik napján elvégezheti, majd a másodikat egy héttel később.

 • A tesztelés megkezdése előtt várja meg amíg a tesztkészlet és a vizelet szobahőmérsékletű lesz.
 • Vegye ki a tesztkazettát a szobahőmérsékletű tasakból majd egy órán belül használja fel.
 • Tegye a kazettát egy tiszta, vízszintes felületre. Függőlegesen tartva a pipettát cseppentsen 3 csepp vizeletet (kb. 120 μL) a tesztkazetta mintagyűjtő nyílásába, majd indítsa el az órát. Kerülje a légbuborékok kialakulását.
 • Várja meg a színes vonalak megjelenését. Az eredményt 3 perc múlva olvassa le. 10 perc után az eredmény már nem értelmezhető.

 

AllTest FSH tesztkazetta

AZ EREDMÉNY LEOLVASÁSA

POZITÍV: két jól elkülönülő vonal jelenik meg és a teszt vonal (T) azonos vagy sötétebb, mint a kontroll vonal (C). A pozitív eredmény az FSH normálisnál magasabb szintjét jelenti.

NEGATÍV: két vonal látható, de a teszt vonal (T) halványabb, mint a kontroll vonal (C) vagy a teszt vonal (T) egyáltalán nem jelenik meg.
A negatív eredmény azt jelenti, hogy az adott pillanatban az FSH szintje nem magasabb a normálisnál.

ÉRVÉNYTELEN: az eredmény érvénytelen, ha a kontroll vonal (C) nem jelenik meg. Ennek leggyakoribb oka a túl kevés minta vagy a hibásan végzett tesztelés.

A TESZT KORLÁTAI

Előfordulhat, hogy a teszt téves pozitív vagy negatív eredményt produkál. Bármely egészségügyi döntés meghozatala előtt konzultáljon orvosával. Az érvénytelen eredmény leggyakoribb oka a használatra vonatkozó előírások nem pontos betartása. Nézze át újból a leírást és ismételje meg a tesztet egy új teszt kazettával.

HASZNOS INFOMRÁCIÓ

Hogyan működik a teszt?
Ahogy a szervezet öregszik és egyre kevesebb ösztrogént termel, az FSH szintje megemelkedik, mivel a hormon megpróbálja stimulálni a petefészkeket, hogy egészséges petesejtet termeljenek. A teszt az FSH szintjét méri és jelzi, ha az alacsony ösztrogén szint következtében megnő a szervezet FSH termelése, ami annak a jele, hogy a perimenopauza időszakába lépett.

Mikor lehet elvégezni a tesztet?
A tesztet javasolt a reggeli első vizelettel elvégezni, mivel ebben van jelen a hormon a legnagyobb koncentrációban és ez adja a legpontosabb eredményt. Ha még mindig menstruál, akkor a tesztet javasolt a ciklus első hetében elvégezni majd egy hét múlva megismételni.

Honnan lehet tudni, hogy a teszt megfelelően működött?
A megjelenő kontroll vonal (C) azt jelenti, hogy a tesztet megfelelően végezték el és a felszívott vizelet mennyisége is elegendő. Ha a kontroll vonal (C) nem jelenik meg, tanulmányozza át újból az útmutatót és végezze el a tesztet ismét egy új tesztkazettával. Egy tesztkazetta csak egyszer használható. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a termék forgalmazójával.

Pozitív eredmény esetén abba lehet hagyni a fogamzásgátlást?
Nem. Ez a teszt nem a termékenység meghatározására szolgál. Addig ne hagyja abba a fogamzásgátlást, amíg orvos nem erősítette meg, hogy a menopauza időszakába lépett.

Milyen pontos a teszt?
Klinikai vizsgálatok során összehasonlították az FSH kazettás gyorstesztet egy másik, kereskedelmi forgalomban kapható FSH teszttel. A 250 vizeletminta felhasználásával végzett vizsgálat mindkét teszt esetében 85 pozitív és 165 negatív kimenetelt produkált. Ezek alapján a másik teszthez viszonyítva az FSH kazettás gyorsteszt pontossága 100%.

Mennyire érzékeny a teszt?
Az FSH kazettás gyorsteszt 25mIU/mL vagy annál magasabb follikulusz stimuláló hormon (FSH) koncentrációt mutat ki a vizeletben. A vizeletmintához adott LH (1000 mIU/mL), hCG (100 mIU/mL) és TSH (1000 μIU/mL) sem negatív (0 mIU/mL FSH) sem pozitív (25 mIU/mL FSH) minták esetében nem mutatott keresztreaktivitást.

Alkoholfogyasztás vagy általánosan használt gyógyszerek befolyásolják a teszt eredményét?
Nem, de hormon tartalmú gyógyszerek esetében konzultáljon orvosával. A közelmúltban szedett fogamzásgátló tabletta, szoptatás, terhesség vagy bármi, ami hatással van a hormonháztartásra befolyásolhatja a teszt eredményét.

 

XE0123 TÜV In vitro diagnosztikai eszköz IVD

OGYÉI nyilvántartási szám: HU/CA01/55038/21

REF FFS-102H

AllTest gyártó

Hangzhou Alltest Biotech Co., Ltd.
#550, Yinhai Street
Hangzhou Economic & Technological Development Area
Hangzhou – 310018, P.R.C.

 

AllTest európai képviselő MedNet GmbH

MedNet GmbH, Borkstrasse 10, 48163 Muenster, Germany
  

Adatok
Cikkszám
atfshk525
Tömeg
25 g/csomag
Hasonló termékek