AllTest férfi termékenységi teszt (2 teszt/doboz)
AllTest férfi termékenységi teszt (2 teszt/doboz)
4 990 Ft

AllTest férfi termékenységi teszt (2 teszt/doboz)

AllTest férfi termékenységi teszt (2 teszt/doboz)
AllTest férfi termékenységi teszt (2 teszt/doboz)
 • A teszt a spermaszám kvalitatív vizsgálatára szolgáló eszköz.
 • Egy termék két teszt elvégzésére alkalmas.
 • Várható szállítási határidő: 1-3 munkanap
 • A csomagoláson semmi nem utal a csomag tartalmára.

Önellenőrzésre szolgáló in vitro diganosztikai eszköz.

Lejárat: 2025. szeptember

4 990 Ft
Egységár: 2 495 Ft/db
Részletek

MŰKÖDÉSI ELV

A sperma koncentráció gyorsteszt egy biokémiai vizsgálati módszer az emberi ondó sperma koncentrációjának in vitro kvalitatív becslésére. A teszt magas vízfelszívó képességű, 0,5μm-nél kisebb pórusú inert üvegszálas membrán segítségével szűri meg az ondót. A spermiumok fennakadnak a membrán első rétegének a felszínén, majd a festés láthatóvá teszi azokat. Minél sötétebb az így kapott szín, annál több spermium található a membránszűrőn, azaz az ondó spermakoncentrációja annál magasabb. Ha a tesztkazetta „A” mélyedésében kialakult szín világosabb, mint a referenciaszín, akkor a spermaszám alacsonyabb mint 15 millió/ml. Ha a tesztkazetta „A” mélyedésében kialakult szín sötétebb, mint a referenciaszín, akkor a spermiumszám nagyobb mint 15 millió/ml.

Alacsony spermium koncentráció esetén a fogantatás valószínűsége is kisebb. Ebben az esetben javasolt orvoshoz fordulni, aki tanácsot adhat a sperma koncentráció növelése érdekében.

FIGYELMEZTETÉSEK
Használat előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást.

 • Ez a tesztkészlet kizárólag emberi ondó in vitro tesztelésére alkalmas. Más testnedvekből vett minták értékelésére nem használható.
 • A tesztet nedvességtől elzárva, szobahőmérsékleten kell tárolni.
 • Ha a fóliacsomagolás sérült vagy bontott, a tesztet ne használja fel.
 • A tesztet a kazetta csomagolásának felbontása után a lehető legrövidebb időn belül el kell végezni. A levegő nedvesség tartalma károsítja a tesztlapot, ami téves eredményhez vezethet.
 • A teszt csak előzetes, tájékoztató eredményt ad. Többszöri, normálistól eltérő eredmény esetén keresse fel orvosát.
 • A minta, a színező ill. a lemosó folyadék hozzáadása során kerülje a buborékokat, mivel ezek jelenléte befolyásolhatja a teszt eredményét.
 • Az eredményt a használati utasításban található időhatárok szigorú betartása mellett értékelje ki.
 • Ne fagyassza le a tesztet és ne használja fel a lejárati időt követően.
 • Ne távolítsa el a mintavételi edény alján lévő világos sárga színű anyagot, aminek a szerepe az ondó elfolyósításának az elősegítése.

A CSOMAG TARTALMA

Teszt kazetta, használati utasítás, pipetta, mintagyűjtő edény, színező folyadék, lemosó folyadék, eszköz tartó, használati segédlet

Szükséges, de a csomag részét nem képező eszközök: óra

MINTAGYŰJTÉS ÉS ELŐKÉSZÍTÉS

 • A teszt elvégzése előtt a tesztelendő személynek 3-7 napig tartózkodnia kell a szexuális élettől (ejakulációtól). Erre azért van szükség, hogy a spermiumok mennyisége és minősége a lehető legoptimálisabb legyen a spermium koncentráció pontos meghatározásához.
 • Ügyeljen rá, hogy az összegyűjtött mintához semmivel ne érjen hozzá és egyéb módon se szennyeződhessen.
 • Egyenletesen oszlassa el a mintát az edényben, majd várjon 15 percet szobahőmérsékleten, amíg az ondó folyékonnyá nem válik. Ne használja fel a mintát, ha 12 óránál hosszabb ideig tárolta.

A TESZTELÉS MENETE

 • Vegye ki a tesztkazettát az fólia tasakból, majd helyezze vízszintes felületre.
 • A csomagban található pipetta segítségével cseppentsen egy cseppet a mintából az „A” jelzésű mélyedésbe.
 • Az ondó felszívódása után cseppentsen három csepp kék színű festéket az „A” jelzésű mélyedésbe, majd várjon 1-2 percet, hogy felszívódjon.
 • Cseppentsen két cseppet az áttetsző lemosó folyadékból az „A” jelzésű mélyedésbe és várjon 1-2 percet, hogy felszívódjon. Ezt követően azonnal olvassa le az eredményt.
 • Hasonlítsa össze az „A” mélyedésben kialakult színt a „B” referencia színnel. Minél sötétebb a kapott szín, annál magasabb a spermium koncentráció.

AllTest férfi termékenységi teszt

 

AZ EREDMÉNY KIÉRTÉKELÉSE

Hasonlítsa össze a kazetta „A” jelű mélyedésében kialakult színt a „B” jelű mélyedés referencia színével.

Normális: ha az „A” mélyedésben látható szín sötétebb vagy azonos, mint a „B” referencia szín. Ez azt jelenti, hogy a sperma koncentráció nagyobb vagy egyenlő mint 15 millió/ml. A megtermékenyítés valószínűsége magas, feltéve, ha az egyéb feltételek is adottak (pl. peteérés).

Rendellenes: ha az „A” mélyedésben látható szín világosabb, mint a „B” referencia szín. Ez azt jelenti, hogy a spermium koncentráció alacsonyabb mint 15 millió/ml, ami oligospermiát (normálisnál alacsonyabb spermiumszámot) jelez. A megtermékenyítés valószínűsége alacsony, további orvosi vizsgálat javasolt.

MEGJEGYZÉS: Ha az „A” mélyedés egyáltalán nem színeződött el, az súlyos oligospermiát vagy azoospermiát (5 millió/ml-nél alacsonyabb koncentráció) jelent. Ha bizonytalan az eredményben vagy pontatlannak gondolja, akkor egy későbbi időpontban ismételje meg a tesztet a dobozban található másik tesztkészlettel.

Fontos, hogy a megismételt teszt előtt 6 napon keresztül ne történjen ejakuláció. Ha a második teszt is rendellenes eredményt mutat, akkor keresse fel orvosát.

A TESZT KORLÁTAI

 • Ez a tesztkészlet kizárólag emberi ondó in vitro tesztelésére alkalmas.
 • A spermium koncentráció csak egy a termékenységet befolyásoló fontos tényezők közül. A spermiumokkal kapcsolatos egyéb tesztek (motilitás, morfológia) valamint a peteérést előre jelző ovulációs teszt elvégzése is javasolt. A fogantatás elmaradása esetén a többi teszt elvégzését is vegye fontolóra.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

 1. Miért kell a mintát 15 percig a mintagyűjtő edényben hagyni a tesztelés előtt és miért nem tárolható 12 óránál hosszabb ideig?
  A viszkózus állagú ondó 37 °C-on 30-60 perc alatt válik teljesen folyékonnyá. Teszteléshez csak a folyékony állagú minta használható, mert viszkózus állapotban nem tud áthatolni a teszt membránján. A mintagyűjtő edény alján lévő világos sárga anyag felgyorsítja a folyamatot így az ondó már 15 percen belül folyékonnyá válik. A túlságosan hosszú ideig tartó tárolás következtében elkezdődik a spermiumok bomlása, ami befolyásolná a teszt pontosságát.
 2. Mennyi ideig kell a mintának és a színező folyadéknak a teszt mélyedésben lenni?
  Általában elegendő néhány másodperc a teszt membránon történő áthatoláshoz. Ha ez nem történik meg 5 percen belül, akkor az ondó nem vált teljesen folyékonnyá vagy túlságosan sűrű volt. Ebben az esetben a tesztet meg kell ismételni. Ennek a jelenségnek az oka, hogy a mintagyűjtő edényben lévő enzim hatástalanná vált vagy az edényt nem megfelelően használta esetleg másik edényt használt mintagyűjtésre.
 3. A teszthez használt folyadékok biztonságosak?
  Az oldatok biztonságosak. A festék véletlen lenyelése 5 mg/kg koncentráció alatt nem jelent egészségügyi kockázatot. A színező anyag koncentrációja kisebb mint 10 μg/ml.
 4. A rendellenes eredmény azt jelenti, hogy a vizsgált személynek nem lehet gyereke?
  Nem jelenti azt, a spermium koncentráció csak egy a termékenységet befolyásoló fontos tényezők közül. A spermiumokkal kapcsolatos egyéb tesztek (pl. motilitás) elvégzése is javasolt.
 5. Mi lehet az oka annak, ha a teszt rendellenes eredményt mutat?
  A tesztelési folyamat során bárhol (pl. mintagyűjtés, időzítés) elkövetett hiba vagy a tesztet megelőzően az önmegtartóztatás hiánya hibás eredményhez vezethet.

 

 

XE0123 TÜV In vitro diagnosztikai eszköz IVD

OGYÉI nyilvántartási szám: HU/CA01/43446/23

REF OSC-902H

AllTest gyártó

Gyártó

Hangzhou Alltest Biotech Co., Ltd.
#550, Yinhai Street
Hangzhou Economic & Technological Development Area
Hangzhou – 310018, P.R.C.

 

AllTest európai képviselő MedNet GmbH

Európai képviselő

MedNet GmbH, Borkstrasse 10, 48163 Muenster, Germany

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adatok
Cikkszám
atsc
Tömeg
50 g/doboz