13

Egens férfi termékenységi teszt (2 db/doboz)

  • A teszt a spermaszám kvalitatív vizsgálatára szolgáló eszköz.
  • A tesztet az Egens Biotechnology gyártja és értékesíti a világ számos országában.
  • A teszt CE jelzéssel ellátott és TÜV tanúsítvánnyal rendelkezik.
  • A gyártó rendelkezik a ISO9001, ISO14001, OSHAS18001 és ISO13485 minőségbiztosítási tanúsítványokkal.
  • Egy termék két teszt elvégzésére alkalmas.
  • Kedvező ár.

 

A FertilitySCORE és az EGENS termékenységi tesztek közti legfontosabb különbség, hogy FertilitySCORE a teljes mintát felhasználja és a spemaszámon kívül a nemzőképesség szempontjából szintén fontos motilitást is vizsgálja.

  • Várható szállítási határidő: 1-3 munkanap
  • A csomagoláson semmi nem utal a csomag tartalmára

 

4 600 Ft 
3 990 Ft
Kezdete: 2022.07.18   A készlet erejéig!
Kedvezmény 13
Megtakarítás 610 Ft
Válasszon további ajánlatunkból
Részletek

Sperma koncentráció gyorsteszt (kolorimetrikus módszer)

 

Ez a termék magas vízfelszívó képességű, 0,5µm-nél kisebb pórusú inert üvegszálas membrán segítségével szűri meg az ondót. A spermiumok fennakadnak a membrán első rétegének a felszínén, majd a festés láthatóvá teszi azokat. Minél sötétebb az így kapott szín, annál több spermium található a membránszűrőn, azaz az ondó spermakoncentrációja annál magasabb. A tesztkazettán lévő „B” mélyedésben látható (a WHO által meghatározott 20 millió/ml-es spermakoncentrációnak megfelelő) referencia színnel összehasonlítva megállapítható, hogy ha a tesztkazetta „A” mélyedésének színe világosabb, mint a referenciaszín, akkor a spermaszám rendellenesen alacsony, ha sötétebb akkor a spermaszám normális.

 

Felhasználási terület: Az emberi ondó sperma koncentrációjának in vitro kvalitatív elemzése, a terméketlenség kiegészítő jellegű kimutatása és a férfiak termékenységének önellenőrzése.

Kivitel: Tesztkazetta

Felhasználó: Önellenőrzésre

 

Tartalom

Minden dobozban négy tasak, két festékes tartály, két lemosó folyadékot tartalmazó tartály és egy használati utasítás található. A négy tasak közül kettő egy-egy tesztkazettát, pipettát és szilikagélt tartalmaz. A másik két tasakban egy-egy gyüjtőedény és szilikagél található.

Mintagyűtés

1. A teszt elvégzése előtt a tesztelendő személynek 3-7 napig tartózkodnia kell a nemi élettől. A túl hosszú vagy túl rövid önmegtartóztató időszak befolyásolja a teszteredmény pontosságát.

2. Az ondó gyűjtése: az ondót önkielégítéssel jutassa közvetlenül a mintagyűjtő edénybe.

3. Elfolyósítás: egyenletesen oszlassa el a mintát az edényben, majd várjon 15 percet, míg az ondó folyékonnyá válik.

 

A tesztelés menete

A teszt elvégzése előtt olvassa át alaposan a használati utasítást.

1. A minta hozzáadása: vegye ki a tesztkazettát az alumínium tasakból, majd helyezze vízszintes felületre. A csomagban található cseppentő segítségével szívjon fel egy adag ondót a gyűjtőedényből, majd cseppentsen egy cseppet a fehér, „A” jelzésű mélyedésbe. Az ondó átitatja a membrán felületét és megszárad.

2. A kék festék hozzáadása: cseppentsen három csepp kék festéket az „A” jelzésű mélyedésbe, majd várjon 1-2 percet, hogy felszívódjon.

3. Az áttetsző lemosó folyadék hozzáadása: cseppentsen két csepp áttetsző lemosó folyadékot az „A” jelzésű mélyedésbe, majd várjon 1-2 percet, hogy felszívódjon. Ezt követően azonnal olvassa le az eredményt.

4. Az eredmény leolvasása: hasonlítsa össze az „A” mélyedésben kialakult színt a „B” referencia színnel. Minél sötétebb a kapott szín, annál magasabb a spermaszám.

Az eredmény kiértékelése

Szabad szemmel történő vizsgálat: hasonlítsa össze az „A” mélyedésben lévő színt a „B” mélyedés referencia színével.

Normál eredmény: ha az „A” mélyedésben látható szín sötétebb, mint a „B” referencia szín, az azt jelenti, hogy a sperma koncentráció normális.

Rendellenes eredmény: ha az „A” mélyedésben látható szín világosabb, mint a „B” referencia szín, az oligospermiát (normálisnál alacsonyabb spermiumszámot) jelez. Ha az „A” mélyedés nem színeződött el, az súlyos oligozoospermiát (alacsony spermiumszám) vagy azoospermiát (a spermiumok teljes hiányát) jelent.

 

Figyelmeztetések

Kizárólag in vitro használatra

1. Ez a tesztkészlet kizárólag emberi ondó in vitro tesztelésére alkalmas. Más testnedvekből vett minták értékelésére nem használható.

2. A tesztet nedvességtől elzárva, szobahőmérsékleten kell tárolni. Ha a fóliacsomagolás sérült, a tesztet ne használja fel!

3. A tesztet a kazetta csomagolásának felbontása után a lehető legrövidebb időn belül el kell végezni. A levegő nedvesség tartalma károsítja a tesztlapot.

4. A teszt csak tájékoztató eredményt ad, az esetleges pozitív eredményt más módszerekkel is ellenőrízni kell!

5. Ha több mintát tesztel, jelölje meg a tesztkazettákat, hogy a későbbiekben nehogy összekeverje őket.

6. A minta, ill. a lemosó folyadék hozzáadása során kerülje a buborékokat, mivel ezek jelenléte befolyásolhatja a teszt eredményét.

7. Az eredményt a használati utasításban található időhatárok szigorú betartása mellett értékelje.

8. Ne használja fel többször a tesztet! A teszt nem alkalmas több különböző egyéntől származó minta, vagy egyazon személytől különböző időkben vett minta egymás utáni tesztelésére.

9. Ne fagyassza le a tesztet és ne használja fel a lejárati időt követően!

Lejárat: 2022. szeptember

Adatok
Cikkszám
es01
Tömeg
68 g/db
Hasonló termékek