AllTest FSH gyorsteszt tesztcsík (5 db, 25 mIU/ml)
AllTest FSH gyorsteszt tesztcsík (5 db, 25 mIU/ml)
1 990 Ft 
990 Ft
50

AllTest FSH gyorsteszt tesztcsík (5 db, 25 mIU/ml)

Magas minőségi elvárásoknak megfelelő FSH (follikulusz stimuláló hormon) tesztcsík otthoni használatra.

 • 5 db külön csomagolt 4 mm széles FSH tesztcsík.
 • Normál érzékenység (25 mIU/ml), egyszerű használat.
 • Várható szállítási idő: 1-3 munkanap.
 • A borítékon semmi nem utal a csomag tartalmára, teljes diszkréció.
 • Lejárat: 2023. december

Önellenőrzésre szolgáló in vitro diganosztikai eszköz.

1 990 Ft 
990 Ft
Egységár: 198 Ft/db
Kezdete: 2023.10.28   A készlet erejéig!
Kedvezmény 50
Megtakarítás 1 000 Ft
Részletek

A CSOMAG TARTALMA

 • 5 db egyenként fólia tasakba csomagolt FSH tesztcsík simítózáras csomagolásban. Az egyedi fólia tasakokban 1 db tesztcsík és 1 csomag szilikagél található.
 • Magyar nyelvű használati utasítás és számla.
 • A teszt elvégzéséhez szükséges, de a csomag részét nem képező eszközök: vizeletgyűjtő edény és óra.

FIGYELMEZTETÉSEK

 • A teszt elvégzése előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást.
 • A tesztet ne használja fel a tasakon feltüntetett lejárati dátum után.
 • A tasakot csak közvetlenül a teszt elvégzése előtt bontsa fel.
 • Száraz helyen, 2 - 30°C közötti hőmérsékleten tárolja. Ne fagyassza le.
 • Ne használja, ha a tasak szakadt vagy sérült.
 • Tartsa távol a gyerekektől.
 • Kizárólag in vitro használatra.
 • A tesztcsík csak egyszer használható.
 • A használt tesztet a helyi előírásoknak megfelelően dobja ki.

A TESZT MŰKÖDÉSI ELVE

A menopauza a menstruáció végleges megszűnése, melynek diagnózisát általában legalább egy évvel a menstruációs ciklus megszűnte után mondják ki. A menopauzát megelőző és a diagnózist követő 12-12 hónapot együttesen perimenopauzának nevezzük. Számos nő szenved kellemetlen tünetektől ebben az időszakban, mint pl. hőhullám, rendszertelen menstruációs ciklus, alvászavar, hüvelyi szárazság, hajhullás, szorongás, hangulati ingadozás, rövidtávú memória csökkenése és fáradtság. A perimenopauzát a női test által termelt, menstruációs ciklust szabályozó hormonok szintjének a változása váltja ki. Ahogy a szervezet egyre kevesebb ösztrogént termel, úgy fokozza a follikulusz stimuláló hormon (FSH) termelését, amely rendes körülmények között a peteérést szabályozza.

Az FSH teszt elvégzése segíthet annak megállapításában, hogy a perimenopauza időszak elkezdődött-e már. Ha tudja, hogy belépett a perimenopauza időszakába akkor, megfelelő lépéseket tehet az egészség megőrzése és a menopauzával összefüggő egészségügyi kockázatok (mint pl. csontritkulás, magas vérnyomás és koleszterin, szívbetegségek) elkerülése érdekében.

Az FSH egylépéses immunokromatográfiás módszeren alapuló gyorsteszt az FSH vizeletből történő kvalitatív kimutatására. A tesztelés célja annak vizsgálata, hogy a menopauza időszakába lépett-e.

MINTAGYŰJTÉS ÉS ELŐKÉSZÍTÉS

A vizeletet egy tiszta és száraz vizeletgyűjtő tartályba kell gyűjteni. Érdemes a reggeli első vizeletet használni a teszteléshez, mert általában ebben a legmagasabb az FSH koncentrációja, azonban a nap bármely szakában gyűjtött vizelettel elvégezhető a teszt. Amennyiben a mintában üledék látható, várja meg amíg leülepszik és a tesztet tiszta mintával végezze.

A TESZT ELVÉGZÉSE

 • Az alábbiak szerint határozza meg, hogy a tesztelést melyik napon végzi.

Amennyiben még rendszeres a menstruációja, az első tesztet a ciklus első hetében végezze (a 2 – 7. nap valamelyikén). Ha az eredmény negatív, de a tünetek továbbra is fennállnak, ismételje meg a tesztet egy hét múlva.
Amennyiben a menstruáció már rendszertelen vagy megszűnt, az első tesztet a hónap bármelyik napján elvégezheti, majd a másodikat egy héttel később.

 • Felbontás előtt várja meg, amíg a tasak szobahőmérsékletű nem lesz. Vegye ki a tesztcsíkot a szobahőmérsékletű tasakból majd egy órán belül használja fel.
 • A nyíl irányának megfelelően mártsa függőlegesen a tesztcsíkot a vizeletbe legalább 10-15 másodpercig. Ügyeljen rá, hogy a vizelet csak a tesztcsíkon jelölt MAX vonalig érjen.
 • Helyezze a tesztcsíkot nem nedvszívó vízszintes felületre. Indítsa el az órát és várjon, amíg a színes vonal(ak) meg nem jelennek. Az eredményt 3 perc elteltével olvassa le. 10 perc után az eredmény már nem értelmezhető.

 

AllTest FSH tesztcsík

AZ EREDMÉNY LEOLVASÁSA

POZITÍV: két jól elkülönülő vonal jelenik meg és a teszt vonal (T) azonos vagy sötétebb, mint a kontroll vonal (C). A pozitív eredmény az FSH normálisnál magasabb szintjét jelenti.

NEGATÍV: két vonal látható, de a teszt vonal (T) halványabb, mint a kontroll vonal (C) vagy a teszt vonal (T) egyáltalán nem jelenik meg. A negatív eredmény azt jelenti, hogy az adott pillanatban az FSH szintje nem magasabb a normálisnál.

ÉRVÉNYTELEN: az eredmény érvénytelen, ha a kontroll vonal (C) nem jelenik meg. Ennek leggyakoribb oka a túl kevés minta vagy a hibásan végzett tesztelés. Tekintse át újból a teszt használatára vonatkozó leírást és ismételje meg a tesztet egy új tesztcsíkkal.

A TESZT KORLÁTAI

Előfordulhat, hogy a teszt téves pozitív vagy negatív eredményt produkál. Bármely egészségügyi döntés meghozatala előtt konzultáljon orvosával. Az érvénytelen eredmény leggyakoribb oka a használatra vonatkozó előírások nem pontos betartása. Nézze át újból a leírást és ismételje meg a tesztet egy új tesztcsíkkal.

HASZNOS INFOMRÁCIÓ

1. Hogyan működik a teszt?
Ahogy a szervezet mind kevesebb ösztrogén hormont termel, úgy fokozza az FSH termelését, amely rendes körülmények között a peteérést szabályozza. A teszt az FSH szintjét méri és jelzi, ha az alacsony ösztrogén szint következtében megnő a szervezet FSH termelése, ami annak a jele, hogy a perimenopauza időszakába lépett.

2. Mikor lehet elvégezni a tesztet?
A tesztet javasolt a reggeli első vizelettel elvégezni, mivel ebben van jelen a hormon a legnagyobb koncentrációban és ez adja a legpontosabb eredményt. Ha még mindig menstruál, akkor a tesztet javasolt a ciklus első hetében elvégezni majd egy hét múlva megismételni.

3. Honnan lehet tudni, hogy a teszt megfelelően működött?
A megjelenő kontroll vonal (C) azt jelenti, hogy a tesztet megfelelően végezték el és a felszívott vizelet mennyisége is elegendő. Ha a kontroll vonal (C) nem jelenik meg, tanulmányozza át újból az útmutatót és végezze el a tesztet ismét egy új tesztcsíkkal. Egy tesztcsík csak egyszer használható.

4. Pozitív eredmény esetén abba lehet hagyni a fogamzásgátlást?
Nem. Ez a teszt nem a termékenység meghatározására szolgál. Addig ne hagyja abba a fogamzásgátlást, amíg orvos nem erősítette meg, hogy a menopauza időszakába lépett.

5. Alkoholfogyasztás vagy általánosan használt gyógyszerek befolyásolják a teszt eredményét?
Nem, de hormon tartalmú gyógyszerek esetében konzultáljon orvosával. Nemrégen szedett fogamzásgátló tabletta, szoptatás, terhesség vagy bármi, ami hatással van a hormonháztartásra befolyásolhatja a teszt eredményét.

XE0123 TÜV In vitro diagnosztikai eszköz IVD

OGYÉI nyilvántartási szám: HU/CA01/55038/21

REF FFS-101H

AllTest gyártó

Hangzhou Alltest Biotech Co., Ltd.
#550, Yinhai Street
Hangzhou Economic & Technological Development Area
Hangzhou – 310018, P.R.C.

 

AllTest európai képviselő MedNet GmbH

MedNet GmbH, Borkstrasse 10, 48163 Muenster, Germany
  

Adatok
Cikkszám
atfsh525
Tömeg
15 g/csomag
Hasonló termékek